קציני צה"ל בהתנתקות
קציני צה"ל בהתנתקותפלאש 90

במטה להצלת העם והארץ מספרים, כי בתקופה האחרונה הם מקבלים פניות רבות מחיילים ושוטרים אשר השתתפו בגירוש יהודי גוש קטיף וצפון השומרון, השואלים מה ניתן לעשות על מנת להסיר את "קללת ההתנתקות"?

במודעה שפורסמה השבוע בעלון "ארץ ישראל שלנו" מטעם תנועת ארץ ישראל שלנו והמטה להצלת העם והארץ, מציעים רבני המטה לחיילים ולשוטרים דרך מקורית, על מנת להביע את חרטתם על המעשה.

במטה מציעים לאותם חיילים ושוטרים לשלוח הצהרה בכתב, בה הם מתחרטים על המעשה אותו עשו במהלך הגירוש ומתחייבים שלא להיות שותפים יותר ללעולם לגירוש יהודים מבתיהם.

להצהרה יש לצרף על פי המודעה את השם הפרטי ואת שם האמא, מבלי לציין שם משפחה או כתובת, ורבני המטה מתחייבים כי יאספו את ההצהרות והשמות, יקריאו הצהרות החרטה על קברי האבות והאימהות במערת המכפלה בחברון ויתפללו עבור הפונים לברכה והצלחה.