בזמן כתיבת מאמר זה בחורינו עדיין לא נמצאו וטרם שוחררו. כולנו בתפילה כל יום, כל היום כולו, לה' אלוקי ישראל, שימציא חוכמה ונחישות, תעוזה, גבורה ואמונה למפקדי וחיילי צה"ל והשב"כ, העושים לילות כימים על מנת להשיב את הבנים הביתה ולהינקם מחוטפיהם.
התמימות המעושה שבה מתייחס המערב, ובראשם ארצות הברית, למחוללי הטרור באזור נובעת מאידיאל מדולדל של ליברליזם מופרז וקיצוני, אשר מאמין שבהשקעה של מיליארדי דולרים, דת הסונה תתפשר עם דת השיעה, והרוצחים המוסלמים לכל גווניהם יהפכו למערביים, דמוקרטיים ושואפי טוב.
אבל מה לעשות שהמציאות הטבעית חזקה יותר מהדמיונות ומהשאיפות של הנשיא אובמה, והיא טופחת על פניו ועל פנינו כולנו, באפגניסטן, בפקיסטן, בלוב, במצרים, בעירק ובסוריה, ולצערנו גם אצלנו בבית פנימה, בדרום לבנון, ביהודה, בשומרון, בעזה ובסיני.
גם בישראל נגועים רבים במחלת השכחה וחוסר הרצון לראות את הדברים נכוחה, ביניהם רמטכ"לים לשעבר, קצינים בכירים מצטיינים ופוליטיקאים מנוסים, שחוו חוויות רבות ומוכחות כגון רצח ילדים, התפוצצויות טילים יומיומיות, חטיפות, ומערכת חינוך המחנכת בתוככי מדינת ישראל להשמדת היהודים שמקורם מהחזירים והקופים, והסתה גבלסאית, שטירמרית, בכלי התקשורת הפלשתינית.
כל אלה ועוד רבים שכמותם לא יזיזו את הליברלים המדולדלים בעלי האידיאולוגיה הרופסת מדעתם הקלוקלת, וגם אם חרב חדה מונחת על צווארם וגם אם הם עצמם חוו וסבלו מרציחות של ערבים, אחרי זמן מה יחזרו לאהוב, לחבק וללקק את הרוצחים השואפים להרוג ולאבד את כל היהודים, מנער ועד זקן, טף ונשים.
אחרי אלפיים שנות גלות ורדיפות שבהן התרגלנו להודות למרצחינו במקומות שבהם חסינו על השאירם מספר יהודים לפליטה, קשה מאוד להשתנות וגם גיבורי חיל, אנשי מעשה, טחו עיניהם מראות. הגלות שכל כך רצו לברוח ממנה, רודפת אותם ושקועה עמוק במעמקי נפשם.
דוד המלך, או כפי שהוא נקרא בדברי חז"ל "עדינו העצני", שהיה יושב ולומד תורה, היה מעדן עצמו כתולעת, וכשהיה יוצא למלחמה היה מקשה עצמו כעץ. הוא זה שאמר "עם גיבור תמים תיתמם". להיות תמים-שלם הנושא בתכונותיו של דוד המלך זו גבורה, ונושאהּ גיבור ייקרא.
אנחנו, המבוגרים יותר שבחבורה, צריכים להודות לה' על הזכות שניתנה לנו לקומם הריסות ישראל הפיזיות והרוחניות על ידי העמדת דורות תמימים ושלמים בתכונותיו של דוד המלך. מחד להיות עדינים במקום שנדרש, ומאידך יחד וביחד להיות קשים כעץ עם מבקשי נפשנו.
גיל‑עד, נפתלי ואייל ומשפחותיהם הנפלאות, הם וחבריהם מחונכים לדרכו השלמה של דוד המלך, של עדינות מחד וגבורה מאידך. אלו יוצרים את הישראלי האידיאלי החדש, שכאשר נצליח להעמיד מאות אלפים כמותם, הגאולה תבוא ממילא באופן ממשי וטבעי.