
רבים יודעים על השתייכותו לעולם התורה הספרדי ועל הקשרים שהיו לו עם הרב עובדיה יוסף זצ"ל. הוא גם הקים רשת כוללים שבהם דאג באופן אישי לתשלום מלגה מכובדת לאלפי אברכים.
בכל חודש היה מעביר מליוני שקלים למלגות כאשר הוא עצמו חי בדירה פשוטה של שלושה חדרים בנתיבות עד יומו האחרון.
קשר מיוחד היה לרב יורם לישוב עתניאל וידידות מיוחדת ומופלאה נרקמה בינו לבין רב הישוב הרה"ג רא"ם הכהן שליט"א. הרב יורם אמר פעם לרב רא"ם "שאם כל תלמידי החכמים היו חיים באהבה כמו שיש ביניהם המשיח היה מגיע".
כשהיו מחלוקות ביניהם כיצד לפסוק בייחס לדברים בישוב עתניאל, ותלמידי הרב יורם שגרו בישוב היו פונים אליו. מעולם לא פסק אחרת, תמיד היה מתקשר לברר ולבדוק מהי דעת המרא דאתרא.
הרב יורם פסק כדעת המקובלים ואמר לא להלין, והרב רא"ם אמר שמשום כבוד התורה צריך לדחות את ההלוויה למחר. בהזדמנות זאת ביטל הרב יורם את דעתו על אף שהייתה תקיפה והורה לעשות כמו המרא דאתרא.
אתמול הרב רא"ם הוזמן להספד הגדול שנערך בנתיבות למלאות שבעה לפטירה. בהספד הדגיש שצוואתו של הרב יורם זצ"ל הוא להרבות שלום בין תלמידי חכמים בלי מחיצות של זרמים ופלגים, וכן שלום והארת פנים וקרוב לכל יהודי באשר הוא.