דווקא בגלל שנולדתי במגזר החרדי, דווקא בגלל שגידלתי את ילדיי באותו מקום, דווקא בגלל שיש לי בן בכור שלומד כל היום וכל הלילה בכולל.

ודווקא בגלל שבן הזקונים שלי החליט לשרת בח"ץ (צנחנים חרדים) אני האישה היחידה במדינת ישראל שיכולה לראות את התמונה הברורה. לאחרונה עולים ברשת סרטונים מזעזעים בהם רואים חיילים חרדים מוכים בצורה נפשעת על ידי פשוטי עם ופרזיטים הלובשים בגדי חרדים.

ברגע עולה הדם לראשי ואני אומרת לעצמי טוב שיצאת מהמגזר הדוחה הזה שכך מלמדים את ילדיו, איזה כפויי טובה, אלה שעובדים בשחור, פרזיטים, מתחמקים, מלוכלכים וכל המנטרות המקובלות לזרוק לעבר אותו ציבור.

אבל ברגע אני נזכרת בפרסומת שעלתה לאחרונה על הילד או הזקן והאישה העומדים בצד הכביש ומנסים לחצות במעבר חציה והנהגים לא עוצרים כדי לתת להם זכות קדימה, ובשלב מסוים הם מחזיקים כרזות עם שמות ספציפיים שקוראים לכל נהג תחשוב אילו אני הייתי הילד שלך או האבא שלך ואולי אשתך באותו צומת.

מיד עולה בתוכנו תחושת הזדהות עם הדמות, כי היא קרובה אלינו ואמיתית.

וזה המקום שלי, אני נעצרת לרגע ואומרת, נכון, יש לי בן מדהים שהתגייס בכל הכוח לצנחנים, אני מזדהה עם הדמות שלו, מתרגזת, מתעצבנת ופשוט רוצה לקטול את כול המגזר הזה. כולם הופכים ברגע להיות מיליון סינים בצומת סואן, כולם כגוש אחד.

אבל אז, כשבא לי לסטור לאותו ילד בפנים עולה מולי הדמות עם הכרזה: הבן שלי, הבכור שלי, זה שהולך לכוילל, זה שלובש חליפה עם מגבעת ואני נזכרת בשיחות הרבות המשותפות שלנו איך הוא רואה את אותם חרדים שרודפים אחרי חיילים חרדים, הוא מזלזל בהם ומוקיע אותם. בדיוק כמוני, כמוך וכמוך.

הם רחוקים ממנו לא פחות, הוא נגעל מההתנהגות שלהם אפילו יותר ותמיד אומר - הם בכלל לא שייכים אלינו ולכן, אני קורא לכולנו, אל תתבלבלו, אל תכניסו את כולם באותו הסל, נכון, חייבים לטפל באותם פושעים, אבל כשמביטים בהם צריך להבין. מי שאשם הוא אותו רב ששולח אותם לקרב המכוער הזה, אותו רב שהוא עסקן יותר מהכול, ואין בלבו אלא להרוויח כסף וכבוד.

כן, בדיוק כמו שאתם שומעים. גדלתי בתוך כל הצ'ולנט הזה ואני יודעת בדיוק איך בית החרושת הזאת עובדת. וכאן המקום לקריאת עשיה מאותם רבנים או עסקני הציבור החרדי שמרגישים כי הם בשליחות לייצג את הציבור הזה. הגיע הזמן לקרוא בקול גדול ולומר את האמת, אנחנו לא שייכים לאותה קבוצת פושעים, להוקיע אותם מהחברה, להחרים אותם מבתי הכנסיות, לא להכניס אותם למניינים, לא למכור להם, לא לתת להם להיות חלק בנחלה ואל תגידו אנחנו מפחדים מאותם פרזיטים שינקמו בנו.

אם לקחתם על עצמכם לייצג את הציבור הזה, אתם אחראיים לעמוד בשורה הראשונה במלחמה הזאת. אתם שם כדי לקבל את הכבוד ואתם שם כדי להגיד את מה שצריך, תפתחו את הפה, תדגישו בלי להתבלבל, שכל מי שעושה את זה הוא חוטא כי עם ישראל עמד על צבאו לאורך כל ההיסטוריה היהודית

ואם מישהו נלחם למענכם אתם חייבים לעשות למענו הכל.