ראשי | הפצה | אודות | בין לקוחותנו | סקר TGI

כתבות

רב במעצר שוואחגית רוטנברג
רב ספראעפרה לקס
מחירי הדירות לאן?תומר מוסקוביץ
על סדר היום רוני ארזי

טורים

שולחן עורך:מה שמותר לאופנועניםעמנואל שילה
שופטים ושוטריםהמחלקה לחיפוי על שוטריםיאיר שפירא
רביבים:שו"ת בדיני מעשר כספיםהרב אליעזר מלמד
על דעת עצמי:'על דעת עצמי' אבי סגל
בשבע עיניים: מהדיר לפלייליסטחגית רוטנברג

תרבות ופנאי

תרבות ופנאי (ספר):משימה כלהעפרה לקס
תרבות ופנאי (דיסק):בדרכי נעם?אמציה איתן
תרבות ופנאי (מופע)דמותרבותעפרה לקס

מדורים

מיקרוסקופמיקרוסקופע.גרסיאל, ח.לוז,י.מידד
צרכנות:משפחה וצרכנות פינחס ורבקה קופר

דעות

דעות:המנהיגים כסוכני השפעההילה מרדכי
דעות:דרושה אמנה חדשה נועה איתם
דעות:שאלת השבועאנשים שהמערכת בחרה
דעות: אחדות למרות חילוקי הדעותהרב זלמן מלמד

סיפורים

סיפור לילדים: החוצפןחגית רוטנברג
סיפור לשבת:הבדלה באשעודד מזרחי
מרלין - קישורים ממומנים

רב ספרא

"נחמד שבשנים האחרונות רבנים מרשים לעצמם לעשות דברים לא רבניים - לשיר או לכתוב", אומר הרב חיים נבון, מרצה בישיבות ומדרשות ורב קהילה במודיעין.
04/02/10, 09:52
עפרה לקס

 

 "הרב ליכטנשטיין גידל אותנו לזה שאפשר למצוא ערך, אפילו רוחני, גם בספרות יפה. זה נכון שיש ספרות שהיא רק בידור, ולפעמים גם זה לגיטימי. אבל קיימת ספרות שיש בה גם עומק ומשמעות, והיא יכולה אפילו לשנות את תפישת העולם שלך ואת הרגישות האנושית שלך

 

 "כל עוד היתה לנו תחושה שמדינת ישראל נמצאת באופן כללי בקו של עלייה, לא היתה לנו בעיה. ב-15 השנים האחרונות נדמה כאילו המדינה מתרחקת מהחזון שלה, והמחלוקת הגדולה בציונות הדתית היא האם אני רואה בה עדיין המדינה שלי, או שאני נותן גט למדינה ומקים אלטרנטיבה"

 

 "אני תומך בכך שנשים צריכות להעשיר את העולם הרוחני שלהן, וזה אומר שאני מקפיד באחד הימים של ראש השנה להתפלל 'ותיקין', אחר כך אני שומר על ילדיי ואשתי מתפללת עם הקהילה. בעיני זה גם מסר חינוכי, שלנשים יש עולם רוחני שצריך להשקיע בו"

 

" מדהים אותי לראות שאין סיכוי שבחור מישיבת 'הר ברכה' ייצא עם בחורה ממדרשת 'מגדל עוז'. בית הלל הרי הסכימו להינשא לנשים מבית שמאי. אז אומרים לי, מה זה מחלוקת בית הלל ובית שמאי לעומת המחלוקות שלנו"

 

 הרב נבון אומר שאנחנו לא יודעים לקבל את ציבור הרווקים לתוך הקהילות שלנו. "יש סיבה לכך שכל הרווקים הולכים לגור במקומות מאוד ספציפיים. הרבה פעמים כשהם גרים בקהילת המוצא שלהם, ליד ההורים, הם מרגישים זנוחים"

 

"אסור לשתוק כאשר מטיחים בתוקפנות בפניה של אישה נכבדה מצמרת השלטון בישראל. האלימות הפוגענית מופנית לא רק כלפי האישה שהותקפה, אלא כלפי כל אחד מאיתנו. אני מדבר, כמובן, על הבוץ שהוטח בפניה של שרה נתניהו". כך פותח הרב חיים נבון את מאמר הדעה שלו שפורסם ביום שני השבוע באתר מעריב-nrg. לא, לא במדור יהדות, אלא בעמוד הראשון והחדשותי.

הרב חיים נבון, איש ישיבת הר-עציון מזה שנים ארוכות, מלמד בישיבה, במכון הוראה וגם במדרשות. בעיר מגוריו מודיעין הוא משמש רב קהילה שגם חילונים משלמים בה דמי חבר. הרב נבון הוא כותב פורה גם בנושאי יהדות שונים וגם בנושאים אקטואליים. לפני שבועיים יצא לאור ספר פרי עטו בשם '831' - בעיקר ספר מתח ותעלומה, אך גם גדוש תורה ורומנטיקה, סוגיות של אמונת חכמים ומוסר, ובעצם נוגע בתחומים רבים ומגוונים, לא רחוק בכלל ממחברו.

 

 אורבך אמר: תכתוב יותר

הרב חיים (בפי כל: חיימי) נבון נולד ברמת גן לפני 36 שנים. בילדותו עברה משפחתו ליישוב אלקנה במערב השומרון. את חוק לימודיו סיים בתיכון הדתי-טכנולוגי שליד אוניברסיטת בר אילן ובסוף השמינית הלך, שלא כמו הזרם, לישיבת הסדר. "נכון, לא רבים מבית הספר שלי הלכו לישיבת הסדר" הוא מסכים "אבל פגשתי אנשים שהיו במחזורים מעליי וגם במחזורים מתחתיי שהיו לרבנים". הרב נבון למד בישיבת הר עציון כ-13 שנים עד שנישא, ובמהלך השנים הללו רכש גם תואר ראשון ושני. לא מזמן נולדה בתו השלישית.

הרב נבון מאוד אוהב לכתוב. כשהיה נער, היה משוכנע שהכיוון שלו הוא עיתונות. להיות רב? "לא העליתי בדעתי". ההזדמנות לשלב את שני העיסוקים הללו יחד מאוד משמחת אותו.

המגע הראשון של הרב נבון עם העיתונות היה דרך 'נקודה'. לפני כ-13 שנים החל לשלוח מידי כמה חודשים מאמרים למערכת. "פעם קיבלתי טלפון מאורי אורבך שאמר לי שאני צריך לכתוב יותר, ושהוא יעזור לי להכניס את כתביי לעיתון. אמרתי לו שאין לי ראש לזה עכשיו, כי אני לומד תורה. אבל כעבור כמה שנים, כשקצת הבשלתי והרגשתי שאני במקום אחר, התחלתי לכתוב בצורה קבועה". לפני כ-8 שנים הוא החל לכתוב טור פובליציסטי ב'נקודה' ובמקביל טור פרשת שבוע ב'מקור ראשון' - "ומשם התגלגלתי". היום אפשר לראות מאמרים שלו בבמות שונות וגם, כאמור, באתרי האינטרנט המובילים.

אתה חבר מערכת בירחון הוותיק 'נקודה' שעומד להיסגר. הטענה הרשמית היא שהצורך בקיומו של העיתון התייתר.

"'נקודה' התקיים הרבה שנים משום שהוא היה האלטרנטיבה היחידה למי שרצה עיתונות דתית ימנית. היום לאדם כזה יש כמה אלטרנטיבות, ובמובן הזה זה משמח. אבל הפרידה מ'נקודה' היא מצערת - זה עיתון שעשינו איתו כברת דרך ויש לו קהל נאמן".

הרב נבון חושב שבאופנים אחרים אפשר היה להמשיך ולקיים את 'נקודה', ולראייה הוא אומר שעד לאחרונה היה מספר לא מבוטל של מנויים, כזה שאין בנמצא לאף כתב עת אידיאולוגי בישראל. כמה בדיוק? הוא אינו יודע, וגם אם היה יודע, זה מסוג הקלפים שעיתונים משאירים קרוב לחזה.

חלק גדול מהכותבים של 'נקודה' כותבים גם במקור ראשון. יש אומרים שכתב העת חי בעצם בתוך מקור ראשון.

"נכון, אבל 'נקודה' הרשה לעצמו מאמרי דעות של 3000 מילה ולא של 300, מה ש'מקור ראשון' וגם 'בשבע' לא יכולים להרשות לעצמם. לולא 'נקודה' לא היה לנו את המאמר של אורבך 'הטובים לתקשורת' ושל הרב יואל בן נון על 'להתנחל בלבבות' ועוד כמה כאלה". מעבר לכל אלה, מוסיף הרב נבון, יש גם צער ברמה האישית על מקום שעבדת בו תקופה ארוכה והיית שותף לו, והנה שעריו נסגרים.

 

 עשינו את זה

'831' אינו ספרו הראשון של הרב חיים נבון, אבל זה בהחלט מפגש הבכורה שלו עם ז'אנר הספרות ה'חולי'. "אני כל היום מתעסק עם טקסטים, גם לומד וגם כותב" הוא מסביר "ופשוט רציתי לנסות משהו קצת שונה, כתיבה קצת אחרת שתגיע לקהל קצת אחר". הרב נבון מודה שעד הרגע האחרון הוא לא באמת עיכל שהוא כותב ספר. בסוף העבודה הוא קרא את כתב היד מההתחלה ואז אמר 'או קיי, עשינו את זה'".

עמוד 1 מתוך 5
הקודם | הבא


עוד בערוץ 7



ראשי

דף הביתדעותיהדותמזג אווירבחצר שלנומודעות אבלשימושיקריקטורהדואריומן, לוח שנה

חדשות

האימייל האדוםמבזקיםביטחוןמדיניות ופוליטיקהבארץמשפט ופליליםכלכלה וחברה

מוספים

חינוךרפואה ומדעבעולםהעולם הערבימחשביםמוסיקהצרכנותתיירות
יהדות

פנאי

יצירהבלוגיםאוכלשידוכיםתשבציםתשחצים

רדיו

שידור חיתוכניות מוקלטותתיבת נגינהמצעד חסידי

עוד ברשת

לוח רכבעבודה בחו"לבניית אתריםעיצוב הבית

טלוויזיה

ראשיחדשותתרבותמיוחדיםיהדותילדיםטיוליםהטוב הרע והמרקע

בשבע

גליון אחרון

פורומים

ראשיבמועדפיםמסרים
בריאות

לוחות

לימודיםאבדות ומציאותנדל"ןדרושים

עוד ברשת

חדשות