שאפשר להכין כמה ימים מראש ולחמם סמוך להגשה.
פשטידות- מטבלים וכד'.
תודה מראש!!
שאפשר להכין כמה ימים מראש ולחמם סמוך להגשה.
פשטידות- מטבלים וכד'.
תודה מראש!!
פשטידת אטריות מהירה וטעימה
מכינים פסטה ברוטב שמנת הפשוטה, מוסיפים לחבילת אטריות שלמה 4 ביצים, וגבינה צהובה. אם הולכים על התיבול של העגבניות אפשר להוסיף גם טבעות זיתים. ובכל מקרה אפשר להוסיף עיגולים של נקניקיות טבעול.
מעבירים תבנית, אם רוצים מקשטים בפסים אלכסונים של זעתר ופפריקה מתוקה (נראה חגיגה ביותר), ומזליפים קצת שמן שעושה קרום קריספי, אבל זה כבר לא חובה.
אופים בתנור חם בערך 30-35 דקות, עד שמזהיב, הכי טוב לחמם בתנור, אבל גם על פלטה הולך
פשטידת פרוסות תפו"א
בעזרת מעבד מזון פורסים תפו"א לפרוסות דקיקות
שמים בסיר, מוסיפים מלח ומים לכיסוי.
מביאים לרתיחה
מעבירים לתבנית
מכינים רוטב בשמל (האם את מכירה את המתכון של רוטב בשמל או שיש לך צורך בפירוט?) לתבנית בגודל 20*30 תזדקקי לכמות רוטב מ50 ג' חמאה או מרגרינה.
מכבים את האש
מוסיפים לרוטב ביצה (עד כפול גודל מספיקה ביצה אחת) - טורפים את הביצה, תוך כדי ערבוב מהיר יוצקים בזו אחר זו כמה כפות של רוטב, ואז תוך כדי ערבוב חזק של הרוטב יוצקים את הביצה לתוך הרוטב. זה נקרא השוואת טמפ' ונועד למנוע חביתה בתוך הרוטב.
אופים בתנור חם כ30 דקות עד שמתחיל להזהיב.
גם את הפשטידה הזאת הכי טוב לחמם בתנור, וגם היא עומדת בחימום על פלטה, אבל בניגוד לפשטידת אטריות אי אפשר להקפיא אותה. היא מחזיקה יפה גם כמה ימים במקרר, אבל לא בהקפאה (ניסיתי פעם, התוצאה היתה מבאסת)
ועוד הערה אחת קטנה - מדובר בפשטידת כף, ולא כזו שאפשר לחתוך ריבועים ולקחת ביד, אבל באמת שהיא קוצרת מחמאות.
עוד סוג של מאכלים חלביים שמתאימים לחימום זה המרקים החלביים למניהם. אם משהו נשמע לך מעניין ואת רוצה מתכון, אז אני אפרט.
מרק בצל, מרק פטריות, מרק דלעת, מרק לבן, מרק ירוק (שזה בעצם לבן בתוספת עשבי תיבול), מרק תירס, מרק אפונה...
ולגבי מטבלים - מטבלים חלביים זה דבר פשוט מאין כמוהו! גבינה + תבלינים, וזה אפילו רצוי להכין כמה ימים מראש כי זה תופס טעמים ככה.
אפשר גם לגוון בטעמים ומרקים ע"י הוספה של שמנת חמוצה/שמנת מתוקה/חמאה/שמן זית/יוגרט וכו' לגבינה. וכאשר משחקים עם התיבול והתוספות יש אין סוף אפשרויות
והנה כמה רעיונות, כולם מבוססים על גבינה.
זיתים
שמן זית וזעתר
שום/שום ושמיר - בשתי גרסאות. אפשר לנעוץ פשוט שן שום גדולה חתוכה 4 לאורך בתוך חבילת גבינה, ואפשר להוסיף שום גבישי/אבקת שום לגבינה
בצל מטוגן
שבבי בצל יבש (יוצא אחרת לחלוטין מהבצל המטוגן)
בצל ירוק
עירית
פטריות מטוגנות
לאשכנזים - סלמון מעושן
בזליקום
ועוד...
ויש לי עוד רעיונות עם זה נשמע לך מעניין - בלינצ'ס במילוי פירה וגבנ"ץ (סוף הדרך!), קציצות לבנות (לא מתאים לאירוע חגגי) תפו"א ממולאים.
איזה אירוע את מתכננת הפעם?
ואם קצת תכווני אני בטוחה שנוכל למצוא לך מתכונים מתאימים
היום החופשי שלי הוא יום אחד קודם, השאלה אם זה יישאר טעים.....
הפשטידות הללו יהיו טעימות אם יחממו אותן יום אח"כ בתנור??
מרק חלבי זה רעיון, הבעיה שאין לי סיר חלבי בגודל המתאים, אולי אקנה.....
מטבלי גבינה זו המומחיות שלי, את זה אני מתכוונת לעשות.
אשמח לעוד רעיונות לפשטידות.
תודה!!
יום אחד?? בטח שמחזיק. והחימום בתנור הוא הטוב ביותר לפשטידות.
הנה עוד רעיונות: (מתכונים רק למה שנראה לך)
פשטידת ביסלי
פשטידת פטריות
פשטידת תרד
פשטידת לוף
לזניה/קנלוני
פנקייק (כן, זה יוצא יופי גם בחימום)
ואפשר כמובן בורקסים - גבינה, פיצה וכו'
ואני ממליצה לעשות גם אוכל לא חלבי, תמיד עשויים להיות אנשים שאסור להם חלב או שהם בטעות בשריים ואז זה ממש באסה עם הכל חלבי. אולי אטריות מוקפצות? בעיניי זה משתלב יופי בתוך ארוחה חלבית וגם מוסיף הרבה צבע.
איך עושים פשטידת פטריות? ואיטריות מוקפצות? הכוונה עם ירקות?
פשטידת פטריות, מתכון בערך
בצל
פטריות פרוסות (אפשר טריות ואפשר מקופסא)
מעט שמן/חמאה
ביצים
קמח
גבינה צהובה ואפשר גם גבינה מלוחה
ואפשר גם גבינה לבנה/שמנת חמוצה
תבלינים לפי הטעם
מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את הפטריות. מטגנים עוד כמה דקות.
מורידים מהאש. מוסיפים ביצים, קמח, גבינה צהובה וגבינה לתערובת כבדה (לתבנית של 20*30 תצטרכי משהו כמו בצל אחד בינוני, 2 קופסאות שימורים או חבילה אחת של פטריות טריות, 2 ביצים וחבילת שמנת או 3 ביצים ללא שמנת.קמח לפי מה שצריך, וגבינה צהובה - כל המרבה הרי זה משובח). מוסיפים גם תבלינים לפי הטעם (העדפה שלי - שום, פלפל שחור, אגוז מוסקט ובזיליקום)
אופים בתנור עד שמזהיב, משהו כמו 30 דקות
אטריות מוקפצות
מבשלים חבילת אטריות - הכי טוב ספירלה קטנות או סלסלים, אבל הולך גם עם דברים אחרים. בכל מקרה להעדיף אטריות קטנות ועדינות. מסננים מהמים
חותכים ירקות למקלות דקים
בצל
גזר +פלפל
קישוא
שעועית ירוקה עדינה
תירס קפוא
פטריות
מחממים שמן במחבתץ ווק גדולה או סיר ומתחילים להכניס את הירקות. הסדר שבו הם נכנסים לסיר. ערבוב קל ו2-3 דקות בישול בין לבין. (ואפשר גם כרוב, נבטים וכו' מה שאוהבים)
אם רוצים להשקיע מוסיפים קוביות טופו או עיגולי נקניקיות טבעול. מוסיפים אותם כבר בהתחלה עם הבצל.
מוסיפים רוטב סויה, שום, פלפל לבן וזנגוויל.
מערבבים עם האטריות. מחממים בכלי סגור.
אשתמש ברעיונות הטובים, בע"ה!!
על האתר
www.nikib.co.il
הפשטידות החלביות- במיוחד הפטריות ובטטה- הן פשוט שוס אמיתי, גם הכרישה והעגבניות שרי- פשוט טרפו אותן.
גם ממליצה על לביבות אפויות, קלות להכנה, בריאות וטעימות בטירוף!
גם הפשטידת פסטה טונה הולכת נהדר אם אתם אשכנזים. ובכלל, כל המתכונים שלה מצויינים.
בהצלחה! איזה רעיון מקסים...מתגעגעת לימים שחגגתי את י"ט כסלו במדרשה 
לחתוך באגטים לפרוסות - למרוח רסק, גבינה צהובה וזיתים ולהכניס לתנור לכמה דקות..
לזניה,מרק בצל,מרק כתום,
פשטידת בצל,פשטידת פטריות,פשטידת תירס,
לאבנה,שום שמיר,גבינת שמנת זייתים,טחינה
סלט יווני.
אם את רוצה תכון של משהו תכתבי לי..
וגם מחפשת מתכון קל לתפו"א מוקרמים בתנור.
תודה מראש!!
1 קופסה תירס מסוננת/ אם רוצים להגדיל את הכמות אפשר קופסה וחצי, יוצא קצת פחות עשיר ביחס בין המרכיבים..
1 חמאה מומסת (אם אין בגלל המחסור לדעתי אפשר לותר)
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה
100 גר' גבינה צהובה מגוררת או חתוכה לפיסות קטנות
1 כוס קמח + כפית וחצי א. אפיה או קמח תופח
5 ביצים
מעט מלח
לערבב את כל החומרים, לצקת לתבנית ח"פ בינונית או ל שתיים מאורכות לאפות עד הזהבה והתייצבות בחום בינוני כחצי שעה-ארבעים דק'.
להיט נחטף!!
בפרט שבכל המתכונים באינטרנט היו מתכונים רק עם קמח תופח- ולי יש רגיל....
קניתי מחמאה כי לא השגתי חמאה, להשתמש בה במקום?
כי הפשטידה תתיצב גם ככה...
אם בכ"ז חסר לך מאד .. אז תשימי רק 50 גר' שלא יתן טעם מדי מודגש.. כי הטעם של הפשטידה הזאת מאד עדין...
הפסקתי להשתמש בגבינה צהובה
כי גיליתי שקוטג' אחרי אפיה נותן את אותו אפקט
ויותר זול ויותר בריא
MP7 אם את רוצה יש לי מתכון לפשטידת תירס שיא הפשוטה
גם בהכנה וגם בחומרים
כנ"ל לזניה פשוטה
כנ"ל פשטידת בצל ופטריות
ופשטידת הפטריות בתור אחריה....
![]()
תבשלי תפו"א בקליפתם השטופה לבישול חלקי...
תחתכי כל תפו"ד כמעט לחצי אבל תשאירי מחובר
שימי כל תפו"ד בתוך יריעת נייר כסף בגודל מתאים
קחי רוטב בשמל או רוטב פטריות שאת אוהבת (הכי קל להכין רוטב מאבקת רוטב פטריות מוכנה, אבל להוסיף את האבקה לשמנת מתוקה עם חלב וקצת קמח ולבשל עד הסמכה) ותצקי על החתך של התפו"ד שימי גם גבינה צהובה
ותסגרי את נייר הכסף ותאפי כחצי שעה.
זה נראה לי הכי פשוט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
עושים ירקות ותוספות ורטבים,
המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.
כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.
נאמץ כנראה
תודה
ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.
כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.
פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.
מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד.
דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,
כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס
אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)
מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון
אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב
אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת
סלט גדול מתובל היטב
אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים
שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה
אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.
(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)
זה יכול להיות סושי
או פיצות
או פסטה וסלט
פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)
שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות
מוקפץ נודלס עם או בלי דג
ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
*נייצ'ר וואלי*
4 כוסות קוואקר דק
כוס קמח
כפית סודה לשתיה
3/4 כוס פיצפוצי אורז
כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן
אפשר כפית קינמון
אפשר טיפה מלח
*נוזלים בנפרד-*
כוס שמן
ביצה
2 כפות דבש
2 כפות טחינה- פחות קראצ'
לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..
לשטח ממש
180 רבע שעה
לקרר ולחתוך
לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה
אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
)טארקויהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
נפש חיה.לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב