ב' באדר ב תשע"א 22:43

שלום.

אני מחפשת מתכון לעוגה צרה וארוכה (נראה לי רולדה?) אבל עוגה שנראת מושקעת למשלוחי מנות.

ואם יש למישהי רעיון למיץ שוקו או משהו שאפשר להכין עם זה?

תבוא עליכם הברכה.

ג' באדר ב תשע"א 10:17

רולדה היא עוגה שממלאים אותה מבפנים, אבל בתוך התבנית היא לא תראה מיוחדת. אפשר עוגה פשוטה ולהשקיע בציפוי- למשל ציפוי שוקולד ועליו קישוטי עדשים ועוד (כמובן לשמור על רווח בעטיפה כדי שהציפוי לא ידבק אליה כמו שבצק הפיצה שנשאר מר"ח נדבק לנייר שציפה אותו מלמעלה ומלמטה וחציו אבד בניסיון להסיר מהנייר).

אפשר לקנות תבנית בצורה מיוחדת, או לעשות מאפינס (אותו מתכון של עוגה בחושה, רק בעטרות נייר קטנות) עם שוקולד צ'יפס שיבלוט.

אפשר עוגה בחושה ולמעלה פירורי בצק (כי זה משהו שכן רואים מלמעלה).

אפשר להכין ליקר שוקולד, אבל צריך לקנות אלכוהול ובקבוקונים קטנים ולחפש מתכון.

אפשר להכין תרכיז לימונדה (לסחוט לימון ולהביא לרתיחה עם סוכר וההרתחה תשמור על זה בלי ריח לוואי ויחסוך הכנה בו ביום).

ג' באדר ב תשע"א 15:18

ואפשר גם עוגת שמרים,

השנה אנחנו מכינים בבית, "מיני" עוגות שמרים , צמה אבל יותר קטנה...

הכנו פעם ויצא מעולה!

ג' באדר ב תשע"א 19:04

חשבתי לאפות עוגיות עם חלונות שקופים, שנראו מאד יפות בתמונות ולשים במשלוחי מנות בסלסלות קטנות.

טרחתי והלכתי ל-3 חנויות למצוא סוכריות קשות עם סוכר (בד"כ אני קונה ללא סוכר) ואפילו צבע מאכל. אפיתי ובו בזמן דיברתי עם חברה והעוגיות איבדו את צבען הזהוב ונחרכו, כמו שבפעם הקודמת שדיברתי איתה- השניצלים של שבת נחרכו. בפעם הבאה בע"ה- עלי לזכור לא להתקשר אליה ולא לענות לטלפון......

ג' באדר ב תשע"א 21:04

נשמע ממש מענין

ד' באדר ב תשע"א 10:39
 
חשוב לאפות את העוגיות האלה על תבנית מרופדת בנייר אפיה, כדי שהסוכריות הנמסות לא ידביקו את העוגיות לתבנית
כמות: 12 עוגיות גדולות
חומרים
 
לבצק:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
מיץ מלימון אחד
1/2 2 כוסות קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
מעט קמח, לקימוח
 
למלית:
40 סוכריות חמוצות קשות צבעוניות
 
  חלונות צבעוניים
אופן ההכנה

בקערה גדולה שמים חמאה רכה, סוכר, מיץ לימון, קמח ואבקת אפיה ולשים בידיים לבצק אחיד. מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של חצי ס"מ בערך (אם הבצק יבש מדי - מוסיפים כף מים, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח או מכניסים למקפיא ל-10 דקות)
חותכים את הבצק בעזרת גלגלת משוננת לריבועים בגודל 10 ס"מ ומניחים ברווחים גדולים על התבנית. קורצים בכל מלבן בצק 4 עיגולים קטנים (בעזרת חותכן עוגיות קטן או פקק של בקבוק).
מסירים את העטיפות מכל הסוכריות ושמים אותן לפי צבעים שונים בשקיות ניילון. מרסקים אותן בעזרת מכות מערוך או פטיש שניצלים עד שהן הופכות לפירורים. ממלאים את החורים בפירורי הסוכריות בערמה גבוהה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות והסוכריות נמסות ומבעבעות. מניחים לעוגיות להתקרר לפני שמזיזים אותן כדי לאפשר לסוכריות להתקשות. (זהירות ! הסוכריות המומסות חמות מאוד! )

 

 
ד' באדר ב תשע"א 17:10
ד' באדר ב תשע"א 18:05

תודה

ד' באדר ב תשע"א 17:08

אולי יעניין אותך