מתחשק לנו משהו מתוווק ופשוט להכנה, אני לא זוכרת איך עושים נשיקות מרנג.
באינטרנט כל אחד כותב כמויות אחרות וזמני אפיה שונים.
מישהי יודעת איך הכי כדאי?...
תודה.
מתחשק לנו משהו מתוווק ופשוט להכנה, אני לא זוכרת איך עושים נשיקות מרנג.
באינטרנט כל אחד כותב כמויות אחרות וזמני אפיה שונים.
מישהי יודעת איך הכי כדאי?...
תודה.
אלא אם כן יש לך סירופ תירס.
כעקרון כ"כ שהחום אפייה נמוך יותר זה טוב יותר.
מקציפים את החלבונים עד לקבלת מסה יציבה ואז מוסיפים את הסוכר עד שמקבלים מסה אסה תפוחה ואוורירית מזלפים לתפנית עם צנטר משונן ואופים כ-10 דקות עד רבע שעה ב-100 מעלות
נ.ב אפשר להוסיף צבע מאכל
ואפשר להוסיף לתערובת כף נס קפה לקבלת גוון חום וטעם קפה..
לא צריך לאפות אותם, צריך לייבש אותם.
אבל אם אופים אותם מעט זמן הם לא יוצאים יבשים כמו שצריך בפנים
יש 3 סוגי מרנגים:
מרנג צרפתי- זהו המרנג הפשוט ביותר שבו שמים סוכר וחלבונים ביחס של 1-1 את המרנג הזה אופים במשך כרבע שעה עד 20 דקות בטמפ' של 160-170 מעלות.
מרנג שוויצרי- אותו מכינים בבן מארי- ממיסים את הסוכר והחלבון בבן מארי עד להמסה של הסוכר ואז מקציפים עד שמקבלים תערובת חזקה ויציבה מנמיכים את המיקסר עד שהמסה מתקררת.- אפייה 100 מעלות עד לייבוש מלא.
מרנג איטלקי- הוא מרנג מבושל שמים את הסוכר והמים בסיר עם גלוקוז אחרי שזה מומס מעבירים למיקסר עד לקבלת קצף יציב- אפייה 180 מעלות למשך 15-20 דקות...
באן מארי בויקיפדיה
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9E%D7%91%D7%98_%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3036824,00.html
ל-50 נשיקות בינוניות:
2 חלבון ביצה
חצי כוס סוכר.
לחמם תנור ל110 מעלות
להקציף את החלבונים ולהוסיף לאט את הסוכר.
לאחר שמתקבל קצף יציב- להוסיף 1 סוכר וניל\כף ת.וניל.
לשים במזלף ולזלף נשיקות על נייר אפיה.
לשים בתנור ל40 דק.
אחרי 40 דק לכבות ולהשאיר בפנים לעוד רבע שעה.
בתאבון!
לקרין גורן יש מתכון מעולה לנשיקות בטעם מוקה הנה הקישור:
http://www.carine.co.il/htmls/page_914.aspx?c0=13772&bsp=13770
אצלינו בבית הן עפות מיד כשהן יוצאות מהתנור, גם בלי הריבת חלב
וככל שמבשלים יותר את העיסה לפני ההקצפה הנשיקה פחות נשברת אפשר להוסיף אחרי הבישול לפני ההקצפה קצת צבע מאכל נוזלי ולהכין נשיקות בצבעים!
ממולץ!
ואם אתם לא רוצים שישאר בנשיקה קטע דביקי הקפידו על החום הזה ולא יותר נמוך אחלה נשיקות!
וגם כשאתם מבשלים זיכרו!בישול טוב יגרום לכך שהקיצפית (נשיקה ) לא תישבר בתאבון!!!!-זה טעים!
כדאי לקחת בחשבון: ציטוט:
"לחות גבוהה במיוחד לא מאפשרת להכין מרנג - חבל על הטירחה ועדיף להימנע מכך מאשר להתאמץ לחינם." [מתוך הספר: עוגיות ועוד של מיכל לוי - אלחלל, שפית קונדיטורית]
מסקנה: אולי עדיף לחכות עם המרנג לחורף או לפחות לחגים.
להלן נשיקות מוצלחות: מרשם מקונדטוריה מפורסמת.
אני עושה כמעט בכל פעם שהילדים מגיעים.
חומרים
שני חלבונים
כוס סוכר
שתי כפות מים.
מספר טיפות של מיץ לימון
אופן ההכנה:
להקציף שני חלבונים עם רבע כוס סוכר, בינתיים
מרתחים שלושת רבעי כוס סוכר עם שתי כפות מים עד שהסוכר מבעבע.
להוסיף את הסוכר במבעבע לתוך הקצף ולהמשיך להקציף עוד מספר דקות עד שהקצף מבריק וחלק ללא שאריות גושי סוכר. לטפטף מספר טיפות של מיץ לימון.
להכניס את הקצף למזלף עוגות וליצור נשיקות. לאפות בחום נמוך ערך כשעתיים. לקרר בתוך התנור.
יוצא בדיוק כמו קנוי. ניתן להכפיל את הכמויות באותן הפרופורציות.