ג' בניסן תשע"ב 14:33

את יכולה להשתמש במתכון שיש לך ללחמניות (מתכון שכולל ביצה) ולהקפיד על 2 כללים: 

1. אחרי שהבצק תפח ואת מכינה כדורים, צריך להשטיח אותם מעט (לחמניות המבורגר שטוחות יותר מאשר לחמניות רגילות).

2. לאפות 5 דק' על חום גבוה, יחסית ללחמניות (לפי התנור שלך, משהו כמו 200-220 מעלות) ואחרי 5 דקות להנמיך את הטמפ' (בערך 180-200, שוב לפי התנור. אצלי בטוסטר אובן אני תמיד מפחיתה קצת, כדי שלא יהיה אפוי מהר מדי)., כדי שהלחמניות תהיינה רכות. לאחר האפיה מומלץ לכסות אותן.

ג' בניסן תשע"ב 19:59
ומה הופך אותן להיות כמה שיותר רכות?
ו' בניסן תשע"ב 15:37

אני משתמשת במתכון של "שמרית" לאפיית לחמניות. כמובן שזמן האפיה פוחת. אין לי מושג מה הופך אותה לרכה, אולי הביצים. עדיין לא נסיתי להכין דווקא לחמניות המבורגר. אשמח לשמוע איך יצאו.

חלה מתוקה
1 ק"ג קמח לבן
1 שקית "שמרית" או 1 קוביית "שמרית"
1 שקית משפר אפיה (לא חובה)
3/4 כוס סוכר (150 גר')
1/2 כוס שמן קנולה (100 מ"ל)
2 ביצים 
1 כף מלח שטוחה
כ- 1/2 1 כוסות מים פושרים

1 ביצה טרופה למריחה (אני שומרת חכצי ביצה מתוך 2 הביצים שלמעלה)
שומשום או פרג לפיזור

אופן ההכנה
מכניסים לתוך קערה קמח, משפר לאפיה, שמרית, סוכר, מלח, שמן וביצים. לשים במהירות איטית תוך הוספה הדרגתית של המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.
משהים בכלי מכוסה ל 15 דקות בלבד (במידה ולא השתמשת במשפר לאפייה ביתית של "שמרית" יש לתת לבצק תפיחה ראשונה עד להכפלת הנפח).
מחלקים את הבצק חלה ל 2 כדורים שווים, מחלקים כל כדור ל 3 חלקים יוצרים רצועות וקולעים מכל כדור (בעזרת שלוש הצמות) חלה . מניחים בתבנית שטוחה עם נייר אפיה ומשהים לתפיחה עד להכפלת נפח החלה.
מורחים כל חלה בביצה טרופה בוזקים שומשום או פרג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
לאפות כ-35 עד שהחלות זהובות .

אולי יעניין אותך