בס"ד
השבוע (ג') התרחש פיגוע דריסה על יד היישוב נווה דניאל שבגוש עציון בו נפצעו ארבעה חיילים שעמדו בתחנה מדריסת מונית. אתמול (ה') אני פותח את העיתון ואני קורא שם שהמשטרה טוענת שלא מדובר בפיגוע אלא בתאונת פגע וברח. אם נפעיל שנייה את השכל היישר הרי מה הסיכוי שזה יהיה תאונת פגע וברח? מה הסיכוי שבאמת אותה מונית נכנסה בטעות למפרץ התחנה ודרסה שם ארבעה חיילים ואז היא פשוט ברחה משם?
האירוע הזה מזכיר לי שלפני כשנה וחצי (אולי קצת יותר) התקיים פיגוע בכניסה ליישוב רבבה בו נרצח הרב משה טלבי הי"ד וגם פה מהרה המשטרה להודיע שמדובר בהתאבדות ולא בפיגוע למרות כל הראיות שהיו במקום (ושודרו לאחר מכן בתוכנית תחקירים בערוץ 2). ועד היום מתמודדת משפחת טלבי להסיר את השם השחור שהודבק על הרב משה ולטהר את שמו.
אז למה שבעצם המשטרה תעוות את המקרה ותקבע שזה לא פיגוע?
התשובה לדעתי פשוטה - היא מפחדת!
המשטרה מפחדת שלאחר כל פיגוע ואירוע ביטחוני היא תחתוף תג מחיר או התפרעויות של מתנחלים והיא פוחדת מכך ולכן היא משנה את האירוע בשביל שלא לחממם את השטח. יתרה מכך באותו היום בו נרצח הרב משה טלבי הי"ד התקיים פיגוע נוסף בבניני האומה בירושלים בו נהרגה אישה אחת ועוד כמה נפצעו, ואם היו מפרסמים על עוד אירוע זה היה מחמם עוד יותר את השטח.
וכך גם עכשיו: בתקופה האחרונה היו יותר מידי אירועים ביטחוניים שהמשטרה מפחדת להגיד שזה אירוע ביטחוני בשביל לא לחמם עוד יותר את השטח. אומנם אפשר לקרוא לזה "שקר בשביל השלום" אבל מה יותר עדיף? לפגוע במשפחות השכולות ובפצועים או שהשטח לא התחמם?
לשאלה הזאת אני אצטט את אישתו של הרב משה טלבי הי"ד: "רצחו את בעלי פעמיים. פעם אחת המחבל ופעם שניה המשטרה"

