הסקרים בערב הבחירות מראים-עוצמה לישראל בכנסת..-משה ר-
הנה כאן יפה יותרמנחם בן דב

http://cbfc24.s1.cdn.co.il/upload0708/2013120_15492517603_jpg.jpg

ב"ה..!שיל"ת.
בכל הסקרים עוצמה עוברת חייבים תעזרה שלכם רק עוצמהotzma_israel

אין מפלגה אחרת שדוגלת בחזון ארץ ישראל השלמה

בנט זה ביבי עם כיפה!!

לא בדיוק ביבי עם כיפה..סמיילי...

זה אחמד טיבי עם כיפה! צוחק

מזל שלא לכלכתם על בן אדם..~מישי~

ד"א כיפה זה טוב, לא?

 

בכ"מ שכוייח מקווה שעוצמה לישראל אכן תכנס לכנסת

אין שום כוונה ללכלך על בן אדםמנחם בן דב

פשוט רוצים להראות שהוא עוד ג'ובניק שרץ לכנסת למטרות ג'וב, והימין ממש לא מעניין אותו, הוא לא מוכן להתחייב ולהתנות את כניסתו לקואליציה תמורת התחייבויות ימניות של ביבי, או כל משהו ימני אחר, רק תמורת ג'ובים, כיסאות, רכבי שרד, תיקים, כבוד, ועוד.

 

הוא כבר הצהיר שהוא ירצה את הגובים שנמצאים אצל ש"ס. כך שכל מטרותיו הם ג'ובים., וזה שיש לו כיפה סרוגה, נו בסדר אז הוא ביבי עם כיפה.

הוא ואילת שקד אמרו בפירוש~מישי~

שלא ישבו בממשלה מפנה. אם יפונה ישוב אחד לא יצאו מהממשלה אבל אם הממשלה תפנה באופן קבוע\תעשה משהו כמו הגירוש- יצאו ממנה. אני חושבת שזה הכי טוב כי למעשה אם הוא מודיע ישר שאם לא יקבל מה שרוצה לא יכנס לממשלה הנזקים יהיו חמורים יותר כי במקום שהוא יוכל להשפיע בממשלה לכיוון הימין ביבי פשוט יסתדר בלעדיו (יש לו את לבני,לפיד, ש"ס ואחרים ויצליח להקדים ממשלה בלעדיהם). מה שכן אם הם יגידו שיצאו מהממשלה על משהו כמו גירוש אני חושבת שזה באמת דבר שיכול להרתיע מלעשות זאת.

איך ומה הם בדיוק 'ישפיעו מבפנים'??מנחם בן דב

רק תסביר לי בבקשה?

 

אני יודע שמהאופוזיציה אתה יכול להגיש אצעות אי אימון, אתה יכול להתלונן, אתה יכול להעיר ולמשוך את כל הכנסת ימינה.

 

בקואליציה אתה יושב בשקט ומצדיק את כל מעשי הממשלה, אתה חלק מהממשלה וכל מה שהיא עושה זה הופך להיות צודק, אתה מקבל כמה ג'ובים דמי לא יחרץ ואתה משתתק כשמבקשים ממך.

 

ראינו מה המפדל עשתה עכשיו בממשלה, כלום., רק נתנו כח ולגיטימציה לביבי לפנות ישובים ולהקפיא את הבנייה.

ממש עכשיו היה להם הרבה כח!studiomc8

אם היה כח זה לא היה קורה!

אם היה להם עוד כמה ח"כ הם היו מקבלים עוד ג'וביםמנחם בן דב

שלא יהיה לך טעות, זה הדבר היחיד שהם דורשים, ''ג'ובים''. ככל שיש להם יותר חברי כנסת כך כמות הג'ובים עולה.

מה שלא תהיה כוונתכם~מישי~

אתם ממשיכים ללכלך על הבית היהודי. חבל. באמת. יהודים טובים אוהבי א"י למה אתם נגררים ללשון הרע?

יהודים טובים אוהבי ג'ובים שמכרו אותנו בגרוש קטיףמנחם בן דב

ומכריזים ברי גלי שהם צועדים לאותו פי פחת.

 

איך יש להם רשות לשבת בממשלה שמגרשת את ישוב מיגרון? או עמונה? וכי דמם של מגורשי עמונה אדום פחות מדמם של מגרושי קטיף??

לא נכון~מישי~
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך ט' בשבט תשע"ג 23:07

הם אמרו במפורש מס' פעמים שלא יהיו בממשלה אם תלך למהלך כמו הגירוש!!! אם אתה מעוות את מה שהם אומרים אז אין לי סיבה להתווכח איתך.

אני לא חושבת שאתה אויב של הבית היהודי. אני לא יודעת למה אתה מנסה לראות אותם כאויב שלך.

מצווה לאהוב כל אדם מישראל ואיך שלא יהיה אתם יודעיםן שהם לא כופרים ושונאי ישראל אז מצווה לאהוב אותם ולהתנהג אליהם כראוי. 

 

 

וכן הם יהודים טובים ובטח שלא מחפשי ג'ובים. לבנט היה אחלה ג'וב לפני שהלך לפוליטיקה מאידאולוגיה.

אין לי כח לריב איתך אבל אני הייתי נעלבת אם היו מתייחסים אל הניסיון להגשים את הערכים שלך כאל חיפוש ג'וב. אני באמת לא מבין למה זה הופך אותך לצדיק יותר זה שאתה מזלזל באנשים שמנסים לעשות למען עמ"י אבל אתה יכול להסביר לי.

 

 

נ.ב- עכשיו באמת. עצה ידידותית. לא כדי לתקוף אותך על איך שאתה מתבטא. רק בקשה גם בשבילך וגם בשבילי להשתדל ביומיים הנותרים לא לדבר לשה"ר על מפחלגות אחרות (גם מצפלגות שמאל ומפלגות חילוניות..). כי זה באמת בעייתי מבחינת לשה"ר וזה גם פוגע בנפש. בתקווה שנזכה לגדול בתורה ולתרום ללעמ"י לא"י ולתורת ישראל ולתקן עולם במלכות הקב"ה. תזכו למצוות.

אורלב גם אמר שהוא לא יתן יד לגירוש וראינו מה היהמנחם בן דב

עכשיו הבית היהודי גם כן אותו דבר, על פינוי מיגרון או עמונה הם יקחו אופטלגין או אקמול, ועל גרוש כמו קטיף הם ישארו עד הרגע האחרון ויגידו שהם רוצים 'להשפיע מבפנים' כמו אורלב בזמנו. שעד עכשיו אנחנו סובלים מפרי הביאושים של מעלליו.

אני לא חושבת שבנט יעשה את מה שעשה אורלב~מישי~

אבל אתה יכול לשאול אותו... בכל מקרה אתה יכול להביא את תשובתו ולהגיד את זה הוא אמר ואנשים ישפטו ויחליטו למי הם מצביעים. אבל לא להתחיל להסיק מסקנות מעצמך ולהחליט מעצמך מה הוא חושב ולפרסם את זה. כמו כן אני חושבת שהמהלך של אורלב היה מוטעה. בכל מקרה לשון הרע תופס לגבי כל יהודי שלא מוחזק כאפיקורוס לא משנה כמה הדברים שעשה גרמו לדברים לא טובים.

 

 

את מנסה לשכנע את עצמך להאמין שבנט יותר ימני מאורלבמנחם בן דב

אז תיגמרי קודם כל לשכנע את עצמך, ורק אח"כ תנסי לשכנע אותי.

לא מתכוונת בכלל לשכנע אותך ולא את עצמי~מישי~

מתכוונת שתפסיקו להגיד לשון הרע. תסתכל בתגובה שכתבתי: למרדכי. (התגובה: "למרדכי"..)

לא מעניין אותי מה תצביע. מאחלת ב"הצלחה רבה לעוצמה לישראל. 

 

 

מנחם אשמח אם תקרא את תגובתי אליך לעיל~מישי~

יום טוב.

 

מה הכוונה לגירוש?מרדכי

בס"ד

 

גירוש כמו גוש קטיף אני לא מאמין שיהיה, לעומת זאת פינוי של יישובים כמו עמונה, גבת אסף, חרשה גבעת היובל, גבעת רונן וכו' יהיה - ובפינויים כאלה הבית היהודי הודיעו כבר שהם לא יצאו מהממשלה אלא ייקחו משכחי כאבים ויסבלו בשקט.

 

נתניהו בכוונה מחכה זמן רב מפינוי לפינוי מכיוון שככה זה לא משנה לציבור ולפוליטקאים.

 

ואסביר את דברי-

ישנו הבדל גדול במחשבה של אדם מן השורה וגם של פוליטקאי שאם יפנו יישוב אחד עם 40 משפחות זה לא כמו שיפנו בבת אחת 4 יישובים עם 30-40 משפחות בכל יישוב. אז מה עושה נתניהו על מנת שהציבור והפוליטיקאים מימין לא יצאו עליו? עושה את זה בפרקים. פעם את גבעת האולפנה עם 30 משפחות לאחר כמה חודשים את מגרון עם כ50 משפחות בעוד חודשיים שלוש יש גם את עמונה עם עוד 40 משפחות ולאחר עוד כמה חודשים גבעת אסף עם עוד כ-25 משפחות. 

 

 

נתניהו בכוונה עושה את המרחבים האלה כי אז זה לא ממש מזיז לציבור, כפי ששמנו לב ב-2 הפינויים שכבר היו עד עכשיו לקראת סוך הקדנציה של ממשלת נתניהו האחרונה.

 

וכאן נכנסת האמרה של הבית היהודי - 

כאמור, פינוי כמו הגוש אני מאמין ומקווה שלא יהיה עוד פעם (למרות שכבר שמעתי מכמה ח"כים ממפלגות שונות שעל שולחנו של נתניהו נמצאת תוכנית של עקירת כל מערב בנימין מניל"י עד עטרת) לעומת זאת פינויים של יישובים קטינים יהיה ועוד איך (לצערנו) והבית היהודי יגידו בכל פעם שהם ישארו על מנת למנוע את הפינוי הבא, אבל את זה הם גם יגידו בפינוי שאחר כך ובזה שאחריו, כי ביבי (שהוא גאון, ולצערנו הוא לא תמיד משתמש בזה בחוכמה) ידאג "להשכיח" את זה ובכך להשאיר את הבית היהודי איתו (אם היא תצא היא יכול להפיל את הממשלה, ותאמינו לי שנתניהו רוצה לסיים עוד קדנציה שלמה).

 

בתור ראיה לדברי שימו לב מה עשה נתניהו בקדנציה האחרונה -

הקפיא את הבניה ביו"ש, פינה את גבעת האולפנה ומגרון, פינה מאחזים.

אבל מי זוכר את כל זה?

אפילו ראשי המועצות הביעו בו תמיכה.

 

והבית היהודי מה עשתה?

בזמן ההקפאה הם אצרו שהם יישארו בשביל למנוע את הפינוי. בחוק ההסדרה אמר הרשקוביץ שהוא יפרוש אך לאחר מכן הוא חזר בו ונמנע בהצבעה ולאחר מכן תירץ את זה בכך שהוא רוצה להישאר על מנת להמשיך להשפיע אבל כולנו ראינו איך הוא לא עמד מנגד  ופינוי גבעת האולפנה יתבצע ולאחר מכן גם מגרון.

 

ממה שזה נראה עד עכשיו, הבית היהודי לא ישתנו בגישה והם ממשיכים בגישה של רק אם יישובים גדולים יפונו הם יצאו מהממשלה אבל ביישובים קטנים הם יישארו "להשפיע מבפנים" (דבר לא אפשרי עם הדיקטטורה של ביבי שכבר ראינו איך הוא עושה הכל על מנת שדעתו תתקבל על כולם).

למרדכי~מישי~

בכלל לא התכוונתי להכנס לויכוח הזה.

במקום לענות לי לטענה המרכזית שלי שכלל לא קשורה לדעות פוליטיות ואידאולוגיות אתה נכנס לויכוח פוליטי.

בכלל לא מעניין להתווכח אתכם האם הבית היהודי עשה ויעשה כשורה או לא. ממילא לי אין זכות בחירה ואתה לא תשנה את דעתך.

בינינו בכלל המאמצים שלכם לפרסם כמה שיותר דברים רעים על הבית היהודי בפורום הזה באמת מיותרים כי ממילא רוב הכותבים בפורום בטוחים בעמדותיהם. ישנם אולי 3 שקוראים ומתעניינים ומתלבטים בין הבית היהודי לעוצמה לישראל וזה הרי דבר כ"כ זניח כשמדברים במנדטים. והאמת ממש לא אכפת לי שתשכנעו אותם להצביע נץ רק חבל להשקיע כ"כ הרבה בלשון הרע (וגם שהוא אמת הוא אסור כמובן. לא רק הוצאת שם רע אסורה) שביל עוד 3 קולות. באמת שלא אכפת לי שתשכנעו עוד כמה אנשים להצביע נץ ולא אכפת לי שאתם מצביעים נץ ואני אפילו אשמח אם תעברו את אחוז החסימה.

מה שמפריע לי זה הלשה"ר אמרתי את זה בצורה מאוד ברורה. למה זה כלפיכם? כי פשוט עוד לא ראיתי מישהו שאומר לשה"ר על בן ארי פה אז אני לא יכולה להגיד את זה לו (חוץ מדבר בעייתי אחד שאמרתי וחזרתי בי מדברי).

 

את יודעת כמה אנשים מתלבטים בין עוצמה לבנט, אני לאמנחם בן דב

ולכן אני מנסה לשכנע כמה שיותר יהודים לא להצביע לבנט אלא להצביע לבן ארי.

זה בסדר לנסות לשכנע~מישי~

אבל זה לא בסדר להגיד לשון הרע.

(אגב לגבי מה שאמרתי קודם לא התכוונתי שאין הרבה אנשים שמתלבטים ביניהם אלא שפה בפורום אין כמעט כאלה ולכן זה די בזבוז זמן מבחינתך. אבל ממילא זה לא העיקר כי גם אם יש הרבה שאתה רוצה לשכנע אסור להגיד לשה"ר והמטרה לא מקדשת את האמצעים. אין היתר לעשות דברים אסורים אפילו אם המטרה חשובה.)

 

תודה על התגובה העניינית והיפה.

אם אני אומר שהבית היהודי לא תשמור על ארץ ישראלמנחם בן דב

ועל עקרונות ימניות.

ואני אומר את זה 10 שעות לפני פתיחת הקלפיות, במטרה לנסות לשכנע יהודים ימניים להצביע עוצמה לישראל.

 

לא אחרי הבחירות במטרה להשמיץ גרידא.

 

את רואה בזה לשון הרע?

תגובה~מישי~

כן אני רואה בזה לשון הרע. ואם לא לשון הרע לפחות אבק לשון הרע מכיוון שאתה אומר עליה דברים רעים (שחלקם, אגב, הם פרשנות שלך. אתה אומר שדבריה מעידים שהיא לא תשמור על א"י. זה לא וודאי שהיא לא תשמור על ישראל ואם כן יש פה חשש מוציא שם רע אבל אבק לשון הרע אני די בטוחה שיש פה עפ"י מה שלמדתי בהלכות לשון הרע של החפץ חיים).

מה שכן, אם אתה מצטט את דבריהם אין בזה בעיה, לדעתי, מכיוון שהם מדברים על מנת שמה שהם אומרים יופץ (אחרת כן היתה בהזה בעיה של לשון הרע- אם אתה אומר מה הוא אמר כי אתה יודע שזה יגרום לאנשים לחשוב עליו רע). כי גם אם זה למטרה לשכנע להצביע עוצמה לישראל ולא כדי להשמיץ, בסופו של דבר יש פה השמצה של בן אדם ושל קבוצה.

 

אבל שים לב שבשתי התגובות האחרונות התבטאת בצורה יחסית יפה ולא משמיצה אז וודאי שאיך שאתה כותב עכשיו היה עדיף ממקודם ומאיך שעוד כמה אנשים בפורום מתבטאים (גם לי יוצא לפעמים למרות שאני משתדלת שלא אז אם יוצא לי תגידו ואחזור בי).

תודה על ההקשבה.

 

נ.ב- אגב,סתם לידע אותך, לי אין זכות בחירה ואני גם לא אעבוד\אתנדב מחר בבחירות.

אם אני יודע שיש אנשים שחושבים שבנט ימני ועל סמך זהמנחם בן דב

הם רוצים להצביע לו, מותר לי להגיד להם ולהזהיר אותם עם הסרטון הזה:

 

בוקר טוב ויום בריא ומוצלחkatif

אני עם עוצמה ל"עוצמה לישראל"

אל תמצמץ הצבע "נץ"

ימני אמיתי מצביע נץ, פושר פרווה מרגרינה מצביע בנטמנחם בן דבאחרונה

או ליכוד או ש"ס

לא נכנסת לויכוח אבל נקודה קטנה ענבל
בס"ד

שלוש קולות זה לא דבר זניח...
זה שלוש קולות ועוד שלוש קולות ועוד שלוש קולות וחוזר...

לפעמים השלוש קולות הם אלה שמהווים את ההבדל.
ואם נגיד את זה כל פעם אז באמת אף אחד לא יצביע...

(בקשר ללשה"ר- אני לא בטוחה שאסור להגיד על נבחרי ציבור כל מה שיודעים עליהם... כמדומני שזה כמו שצריך להגיד לבעל עסק שרוצה להעסיק מישהו אם יש למישהו בעיה... נראה לי שזה דומה.).
....~מישי~

האופוזיציה ממש שמאלנית אז אין מקום לעוצמה לישראל בה.הרי בסופו של דבר אין להם שום קטע להיות שותפים באופוזיציה שחולמת להפיל את נתניהו על מנת להקים ממשלת שמאל.

 

ואתה לא יכול להגיד על מפד"ל עד עכשיו כי בנט בצורה די בולטת, בלי לנסות להסתיר, מתכוון לשנות את הבית היהודי..

אגב תקראו את השלטים של בנט~מישי~

בנט אומר לא למדינה פלסטינית (השלטים זה לא למדינה פלסטינית כן לבית היהודי).

וודאי שבנט דוגל בחזון ארץ ישראל השלמה. רק שהוא גם מנסה להביא את זה ע"י תוכנית מדינית הדרגתית כי להגיד או הכל או כלום עכשיו זה לא יקדם את חזון א"י השלמה.

עזוב. הם לא יבינואלעד

הם רוצים הכל כאן ועכשיו,

ולכן ספק אם יעברו את אחוז החסימה (שאגב, עומד על 3 מנדטים)

וודאי שלא ישיגו כלום, בתור אופיזיצהי צעקנית ושולית שלא תסכים ולא תתבקש להתחבר לשום מפלגה אחרת כדי לקדם ענינים חשובים.

לפי התוכנית של בנט יהיו עוד כמה ערבים שיהיו זכאיםלפרוש כנפיים

להצביע בבחירות הבאות.

 

עד היום הערבים שהיו בשטח A לא יכלו להצביע

 

אך לפי התוכנית של בנט בבחירות הבאות הם יוכלו להצביע.

 

כדרך אגב הבנתי שחב"ד ככל הנראה מצביעים עוצמה לישראל בגלל שהם היחידים שישמרו על ארץ ישראל.

 

חבל שאנשים הולכים אחרי כריזמה.

 

 

עוצמה לישראל התחיבו לשמור על הארץ. נכוןאלעד

האם זה אומר שהם ישמרו יותר טוב מהבית היהודי על הארץ? לדעתי לא.

זו שאלה של כח והשפעה ממשית שניתן למדוד. לא רצונות והתחייבויות הם שיקבעו מי שמר יות רטוב על הארץ. אלא מעשים. ומעשים דרך הכנסת ניתן לקדם בעזרת מפלגה גדולה, יותר מאשר מפלגה קטנה.

זה הכל.

אם ככה, אז למה לא ליכוד?משה
כי הליכוד כבר הוכיח שהוא לא שומר על א"י.אלעד

הליכוד הוכיח פעם אחר פעם, בכל סוגיא משמעותית שעמדה לפתחנו,

שראש ממשלה עם דעה ברורה חזק יותר ומשפיע יותר מרשימה ארוכה ארוכה של ח"כים טובים שנעמדים על הרגליים האחוריות וזועקים מרה.

 

הליכוד פעל רבות למען א"י, אבל לחלוטין לא מספיק.

כדרך אגב הרב ליאור העדיף את אורלב מבנט..לפרוש כנפיים

 

 

הבית היהודי הבריחו אותנו מגוש קטיף.

 

זה אותו המפד"ל בשינוי מנהיג.

 

בנאדם שאומר שהוא יאשר איזה דו"ח שבחלק מהדו"ח כתוב על פתיחת עסקים בשבת ותחבורה ציבורית וכו'

 

ניתן לסמוך עליו שישמור על הארץ?

 

נמאס מהמשחקים של בנט.. בנט בעצמו אמר שהוא מרכז ולא ימין..

 

שהולכים עם האמת עד הסוף לאנשים קשה להאמין אז אני אומר נחיה ונראה..

אז איך את מתרץ את ההתבטאויות של בנט?מרדכי

בס"ד

 

נגד סירוב פקודה ובעד פינוי מאחזים הנמצאים על קרקע פלסטינית ובעד השכרת דירות לערבים?

 

מפכ"ל המשטרה בעת הגירוש מגוש קטיף אמר (בראיון לפני כמה חודשים לדיוקן)  שאם הרבנים היו אומרים לסרב פקודה וחיילים היו מבצעים את זה אז הגיורש היה נמנע וזה היה הפחד הכי גדול שלהם. ואם גם עכשיו יסרבו פקודה זה יכול למנוע את הגירוש.

 

לגבי פינוי מאחזים לא חוקיים  - אני לא צריך להסביר איך זה סותר את העניין של שמירה על א"י.

 

לגבי השכרת דירות - זה גם מובן שאם אני משכיר עכשיו דירה ועוד דירה ועוד דירה לערבים (כפי שקור בפסגת זאב ובצפת ובמקומות נוספים) אנחנו לא שומרים על א"י אלא להפך אנחנו מאבדים את א"י.

 

 

 

אין לו תרוץ על זה הוא מנסה לדמיין שהוא מאמין בבנטמנחם בן דב

שבנט יהיה גם שמאלני וגם ימני, גם בעד פינוי ישובים שנמצאים על קרקע פרטית וגם ימני (??), משהו קצת יותר מהליכוד, משהו ביניים כזה שלא מתחייב לכלום. ורק אני יסמוך עליו שהוא יהיה ימני כזה פושר פרווה. כזה.

 

ימני אמיתי מצביע נץ - עוצמה לישראל, ימני פושר פרווה או מרגרינה מצביע ליכוד-בנט-ש"ס!!

עזוב מרדכי זה אבוד..-משה ר-

מבחינתם כל עובדה שתגיד לא תשכנע אותם..
 

 

 

(לפני שאני רושמת-ענבל
בס"ד

אם דבריי נראים תוקפניים בצורה כלשהי אנא לא לקחתם בצורה אישית או פוגעת הם נכתבו ברוגע ושלווה.).

מה שאתה לא מבין זה שגם הבית היהודי בגלגולו הקודם, דהיינו המפדל, התחיל משלוש מנדטים ואם אז כולם היו מדברים כמוך אז הם לעולם לא היו מגיעים לאן שהם עכשיו.
אותו הדבר עם עוצמה...
אחוז החסימה עומד על 2% שזה אומר 2.4 מנדטיםיהודי!!
עצה מועילה עבור שמאלני שאינו "אידיוט שימושי"hamedinai

לא כל איש שמאל הוא "אידיוט שימושי". חלק גדול מהם פשוט עובדים עבור ארגונים עם אג'נדה מסוכנת ביותר, שדוחפת לנסיגות.

הנסיגה מעזה כבר עלתה לנו בטבח השביעי באוקטובר, שפגע הכי קשה דווקא בקיבוצי השמאל, וקלי קלות להבין מה יקרה אם חלילה נבצע נסיגה דומה ביהודה ושומרון.

הם נראים ונשמעים נבונים, אבל למעשה הם חסרי אונים – כי האג'נדה הזו היא הפרנסה שלהם.

הנה עצה קטנה למי שלרוע מזלו מתפרנס מאותם ארגונים:

* הפתרון הכי טוב: להשתחרר מהם בהקדם ולמצוא מקור מחיה אחר.

* אם זה לא מתאפשר כרגע: להיות מודע למצב. לפעול כמו מי שמחזיק בבית תרופה מסוכנת – ומזהיר בשיא התוקף את יתר בני הבית שלא יגעו בה ולא ייחשפו אליה.

* ביום הפקודה: בקלפי, במקום שבו אף אחד לא רואה מלבד בורא עולם – להצביע למפלגה שמתנגדת לכל נסיגה מיהודה ושומרון ושואפת ליישב את הארץ ביהודים.

בהצלחה.

רובם אנשים חכמים ונבוניםנפשי תערוג

והם מאמינים שניתן להגיע להסדר שלום עם הפלסטינים

כמו שישראל הצליחה להגיע להסדר שלום עם מצרים ועם ירדן.

מצרים וירדן שנאו את ישראל לא פחות

ובכל זאת הצליחו להגיע איתם להסכם שלום.

כמובן שיש אינטרנסים ועל זה מושתת ההסכם.

אבל יש הסכם. לא היתה מלחמה עם המדינות האלה מאז ההסכם.

אין צורך לשכנע אותי למה אי אפשר לעשות הסכם עם הפלסטינים, גם אני לא מאמין בזה

אבל תן קצת כבוד לאחיך שחושבים אחרת ממך (גם אם אתה בטוח ב100% שאתה צודק) ואל תקרא להם אידיוטים.

ה"חכמים" עושים את זה בתשלום, האידיוטים בחינםנםhamedinai

כל ההסברים טובים רק אם מורחים את זה בשלמונים, בלי זה חבל על הזמן.

מצרים וירדן אנחנו עוד לא הגענו לסוף, ואי אפשר לדעת מה יהיה הלאה. כי אם יקום שם שלטון כמו באיראן, זה איום ונורא, ובמצרים זה כמעט כבר היה כאשר האחים המוסלמים עלו לשלטון ובניסי ניסים התחלף שוב המשטר. וגם בינתיים במשטר הקיים זולג משם נשק למחבלים.

אבל עם אלו שקוראים לעצמם פלסטינאים כדי להגיד שאין ליהודים ארץ ישראל, הם רוצים את כלארץ ישראל ופחות מגבולות 47 פלוס זכות השיבה אין שום סיכוי שהם יסכימו. ובנוסף לזה, אם הם תוקפים ראשונים, אנחנו גמורים, כמו שראינו בשביעי לאוקטובר מתוך עזה שהיא לא ממש במרכזי האוכלוסיה, אבל אם היו תוקפים מיו"ש זה היה עלול להיות הסוף.

את האמת שניה,אברהם יאיר שטרן

אתה רואה כל פיתרון אחר מידי לסיכסוך הישראלי פלסטיני, מלבד מדינה פלסטינית או מדינת הלכה (נפרדת ממדינת ישראל) בשטחי יו"ש? כי אני לא והתעסקתי כמויות מטורפות בנושא הזה... מוזמן להתווכח בשמחה

אין מספיק מרחב ל2 מדינות יהודיותhamedinai

גם ככה, זו מדינה מאוד צרה ומבחינה ביטחונית כמעט ואין מספיק מרחב תמרון צבאי.

אבל אני מסכים לדיאלוג שבסופו של דבר צד אחד יעזוב והשני יישאר.

אני בעד שהמתנחלים החרדים והדתיים לאומיים יגידו לשמאל:

אתם טוענים שנסיגות יביאו לשלום, לפי דעתנו הוכח שזה לא נכון, אבל אם אתם מתעקשים, אנחנו כולנו נעזוב את המדינה, ואתם תרקדו טנגו עם אלו שאתם קוראים להם פלסטינאים.

או הפוך: שאתם תעזבו את המדינה ואנחנו ננהל אותה איך שאנחנו מבינים בלי ההפרעות שלכם.

מה דעתך על זה?

עצה לך לחיים - כבד את בר הפלוגתאהסטוריאחרונה

אני לא טוען שאין טפשים, ודאי שיש (בכל הצדדים...). אבל נקודת מוצא בכל דיון צריכה להיות בירור אמיתי של שיטת בר הפלוגתא והבנה מה הוא באמת חושב. יתכן שרוב האנשים לא חושבים או לוקחים אי.אי. לכתוב להם את הטיעונים, אבל בבסיס של כל שיטה יש אנשים חושבים ויש להם את ההסברים שלהם. אפשר לברר איפה הם טועים, רק מתוך כבוד.

אבי בלוט הודח מפיקוד המרכזאיתן גיל

טוב, או רע ליהודים?

40 נרצחים הי"ד בתקופת אבי בלוטשנונימי

וכמה בתקופות לפניו?נקדימון

40 זה מספר מאוד נמוך. במייחד ביחס למה שהיה אמור להיות כשהגזרה בוערת במיוחד.

השמאל, אגב, מסתכל כמוך אבל הפוך. לשיטתם חלה עלייה ב"פשיעה הלאומנית" אבל אבי בלוט כמעט לא עשה כלום כדי לעצור את זה. השמאל בוכה על כמות המעצרים הנמוכה שנעשתה נגד יהודים ביחס לכמות האירועים שנטען שיש.

פקיד מטעם נבחרי ציבור צריך לממשקעלעברימבאר

את הנחיותיהם במאה אחוז, לא למחצה לשליש ורביע.

אם יש יותר טובים מבלוט ויותר מבצעים את הנחית הדרג המדיני, לא רואה סיבה לתת לו להשאר יום אחד ולא להחליפו בטובים ממנו, ולא משנה כמה הוא טוב יחסית לקודמיו או כמה הוא הרע במיעוטו. המשרה אינה ירושה לו

הוא מימשנפשי תערוג

זה שנבחרי הציבור אומרים לציבור משהו ועושים משהו אחר זאת כבר בעיה אחרת

והוא ימשיך לממש גם בעתיד?קעלעברימבאר

או ששבוע הבא כץ יאמר לו להפסיק במעצר מנלי והוא ימשיך?

לכץ יש סמכות לשחרר את המעצר המנהלינפשי תערוג

ובכל זאת הוא לא ממש את הזכות הזאת

למה? תענה אתה

ומה לגבי דברים אחרים חוץ ממעצר מנהלי?קעלעברימבאר

אני מדבר על העקרון.

הרי בלוט בכלל לא הודח בסוף וזה היה מהומה על לא מאומה

הוא מקיים את רצון הממשלהנפשי תערוג

זה שהממשלה אומרת לציבור משהו אבל פועלת הפוך זאת בעיה אחרת

בכל מקרה לא הדיחו אותו אז הסיפור בוטלקעלעברימבאר

דיברתי על איך שאנשים הגיבו השבוע. לא מה באמת קרה (רמז - לא קרא כלום)

לפי לשכת שר הביטחון, הוא לא הודח בכללנקדימון
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ' באב תשפ"ו 10:56

עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך כ' באב תשפ"ו 10:55

אמנם קמו מקהלות שטנה, אבל לשכת שר הביטחון מסרה שהרמטכל כבר המליץ על השינוי הזה, כבר בוצעו ראיונות, וכל המדובר כאן הוא על סבב המינויים הבא. כלומר שום הדחה או שקר אחר. כשהוא יסיים את תפקידו ממילא, אז המחליף יהיה בר-כליפא.

בקיצור, ספין של המקהלה. כץ אמר את הדברים גם בשידור חי, כך טוען ישי משהו (איזה כתב חרדי).

לשאלתך,

יוסי דגן וישראל גנץ עד כמה שאני זוכר ממש גומרים עליו את ההלל. עכשיו פורסם משהו ממועצת יש"ע, אם כי אני לא בטוח עד כמה דעתה חשובה בכלל.

בוא נגיד שעל יהודה פוקס לא דיברו ככה, לכן אני יוצא מנקודת הנחה שאבי בלוט היה די בסדר. מושלם זה רק אלוהים, אבל בפיקוד מרכז כנראה עבדו לא רע תחת בלוט.

עריכה: עכשיו מישהו הראה לי שבצלאל ואורית היו בפאנל של ערוץ 14 לפני כמה זמן ושיבחו את אבי בלוט ממש. גם שם ינון מגל ניסה להציג כתמים, ובצלאל חזר ואמר שבלוט הוא אחד האלופים הטובים ביותר שהיו בשנים האחרונות. שינוי התפיסה והביצועיות שלו אל מול הדרג המדיני נחשבת מעולה ממש.

בניגוד לפרשנות העקומה של עמית סגל - בלוט לא הודחהסטורי

https://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=read_count&om=959012&forum=scoops1

כמה הערות:

  1. אם באמת קצין בדרגה כל שהיא, מנהל מדיניות שונה ממה שהממשלה מורה לו - ראוי שיודח.

  2. בלוט עשה הרבה מאוד טוב להתיישבות, יותר טוב בוודאי מכל קודמיו.

  3. בלוט גם ניהל גישה יחסית התקפית כלפי האויב.

  4. הצווים המנהליים הם פשע. במדינה דמוקרטית אם יש חשד כלפי מישהו, מזמינים אותו לחקירה ומאפשרים לו למסור את גרסתו. אם גורמי החוק חושבים שהחשד מבוסס, מגישים כתב אישום שבו הטענות והראיות גלויות ומאפשרים לנאשם להתמודד משפטית. כך זה כלפי רוצחים, כלפי אנסים, כלפי פדופילים וכלפי פשע מאורגן, אין שום סיבה שכלפי מיישבי הארץ נוהגים אחרת.

  5. ההצדקה היחידה לכך שהשאירו בחוק את תקנות שעת חירום של הבריטים, שכוללות אפשרות למעצר/הגבלות מנהליות - היא שמדינת ישראל מיום הקמתה ועד היום נמצאת במלחמה, במלחמה באויב, אי אפשר להתנהל לפי הנהלים הפליליים הרגילים. מישבי הארץ, גם באגף שקצת פורץ גבולות - אינם אויב.

למה האירוע הזה היה צריך להגיע לערוץ 14איתן גיל

היו לא מעט אלופי פיקוד מרכז שסיימו את הקדנציה שלהם בדרך אחרת.

בלוט שלא גדל בערוגות קפלן הוא מעכשו מועמד טבעי להצטרף לשם.

לגבי בר כליפא, יש מי שמסמנים אותו לרמטכ"ל הבא של צה"ל, אחרי הרמטכ"ל הנוכחי הכושל.

ועכשיו, עמית סגל מתחפרהסטורי

במקום להתנצל על מחול השדים, שגרם בגלל הבנה שגויה, הוא מתחפר ש'זה לא משנה אם זו הדחה או הודעה':

עמית סגל על כ"ץ: "יש דברים שלא עושים"

לולי הפרשנות השגויה של סגל, שכנראה בכלל לא צפה בכל הראיון אלא רק בחלק קטן ממנו - כל מחול השדים של המגנים והמעודדים - לא היה מתחיל.

ישראל כ"ץ לא שולט בלשונואיתן גיל

בהיותו שר חוץ השתלח בפולנים וגרם למשבר דיפלומטי חמור.

בעוד שלושה וחצי חודשים הוא לא יהיה במשרד הבטחון, ובלוט יסיים את הקדנציה שלו בפיקוד המרכז.

ועל זה נאמר חכמים הזהרו בדבריכם.

עצת הדיוט: בטלוויזיה תסבירו את מה שעשיתם, ולא את מה שברצונכם לעשות, שמא לא תעשו.

חברו יריב לוין רץ לטלוויזיה לבשר על רפורמה משפטית, וכולם יודעים איך זה נגמר.

בקיצור, זמיר שמונה ע"י כ"ץ לא סופר את כ"ץאיתן גיל

אני לא יודע מי מייעץ לכ"ץ שהולך מדחי אל דחי ומטעות לטעות.

וכמו קודם, למה לעזאזל היה צריך לפתוח על בלוט בשידור חי, ומאוחר יותר להתקפל עם הזנב בין הרגלים.

כ"ץ שלא יודע לומר מתי הפצ"רית המלשינה תועמד לדין צריך היה ללכת הביתה- אתמול.

לא מסכים אתך בכללהסטורי

כץ הוא שר הביטחון הטוב ביותר מאז משה ארנס. המשותף לשניהם שאינם 'איש המערכת'. הוא לא רואה את תפקידו כלוביסט של החבר'ה מהמטכ"ל בממשלה כמו שהיו כל קודמיו, אלא כממונה על הצבא מטעם הממשלה.

בלוט, וצריך גם להגיד את זה ביושר - הוא אחד מאלופי הפיקוד היותר התקפיים, היותר פרו-התיישבותיים וגם, בסה"כ ויש חריגים, מהיותר שעובדים עם הדרג המדיני.

רעה חולה, שהשמאל הרגיל במדינת ישראל מאז המהפך, היא התייחסות לכנסת ולממשלה כאחד הגורמים מבין רבים ולא כגורם המרכזי שהם נציגי הריבון - העם. זה נכון במערכת הביטחון, כמו שזה נכון במשפט ובפקידי האוצר ובתקשורת - זה הרבה יותר גדול מישראל כץ או מיריב לוין ושלמה קרעי. החיכוכים שמתגלים, הם לא הבעיה שבגללה אתה ממהר לדרוש מהם להתפטר. לכל קודמיהם לא היו כאלו חיכוכים, כי הם פשוט הורידו ראש ויישרו קו עם המערכת. כשמתעמתים עם מערכת ששנים התרגלה להתייחס להוראות הממשלה כמוזיקת רקע - זה לא פשוט וגם לא מצליחים הכל בפעם הראשונה.

הבחירות הקרובות קריטיות ביותר, בשאלה האם העם הוא הריבון.

השאלה אם יש יותר טובים מבלוט.קעלעברימבאר

אם כן, אין סיבה לא להחליפו.

פקיד מדינה צריך ליישם במאה אחוז את הנחיות.הדרג הנבחר, לא להיות רק "הרע במיעוטו"

לא נכנסתי לזה בכללהסטורי

הגבתי לטענת של איתן, ששולח את כץ הביתה

ברור שלא תסכים איתי- "בכלל"איתן גיל

חיפשתי בין דברי הטעם שלך איזה שהיא פרשנות אינטליגטית מדוע כ"ץ היה צריך לפתוח חזית בשידור חי נגד בלוט ולא מצאתי.

ניחא לו היה מדיח אותו בפועל, ואחר כך מגיע לאולפן כדי לנמק את החלטתו, אבל זהו שלא.

נהפוך הוא.

הוא לא 'פתח חזית' ולכן כל דבריך מיותרים..הסטורי

הפאנל פתח חזית סביב שאלת המעצרים המנהליים, לא כץ.

הוא לא הדיח ולא אמר שהוא מדיח. הוא רק סיפר, את מה שפורסם כבר - שלפי בקשת הרמטכ"ל,האלוף דודו בר כליפא יחליף את בלוט בסבב הקרוב. כל מחול השדים והתגובות מכל הכיוונים, לא היו באות לעולם לולי פרשנות מעוותת של עמית סגל.

אחד המפקדי פקמ"ז הטובים שהיונפשי תערוג

אז מה. האם הוא תואם לדרג המדיני?קעלעברימבאר

זו השאלה היחידה.

זה שהקודמים היו גרועים ממנו זה נחמת טפשים

הכי תואם ב20 שנים האחרונותנפשי תערוג

השאלה אם יש תואמים ממנו.קעלעברימבאר

לא אם הוא הרע במיעוטו

יכול להיות, אבל צריך להזהר מאוד שיהיה הפוךנפשי תערוג

יש ממשלה בישראל או לא?קעלעברימבאר

אם יש חלופות טובות יותר, אין סיבה שהממשלה לא תצליח למנות אחר.

.אם הרמטכל ייתנגד, שיקפוץ לנו.

אם קפלן יחסמו, טול מקל והך על קדקדם.

אם היועמשית או בגץ יקפיאו, תתעלם מהם.

למה שהרמטכ"ל יתנגד? הוא גם מינוי של הממשלהנפשי תערוג

או ששוב מדובר במינוי שגוי של הממשלה?

תמיד אלוף יכול לשנות את מה שהבטיח לממשלה,קעלעברימבאר

ב. ייתכן שבזמנו לא היתה לממשלה ברירה למנות אותו ועכשיו המצב השתנה

ג. ייתגן שהם חשבו שהוא יתאים למדניות שלהם והתבדו

ד. ואם זה מינוי שגוי. אז מה? אז תמיד ניתן להדיח

משרת אלוף אינה משרת ה"דיקטטורום" ברומא שהסנאט ממנה לחצי שנה בשעת חירום ולא יכול לפטרו, וגם זה היה רק לחצי שנה

לי יש הרגשה שהוא אחלהנפשי תערוג

ונוח להם להאשים אותו כדי לגרוף רווח פוליטי

אולי. לא מבין בבלוט.קעלעברימבאר

מדבר על העקרון.

לכן אמרתי שביקורת עניינית כמו של הרב זלמן לגיטימית.

אבל בימים האחרונים רוב הקולות היו רקדני מה יפית של ה"ימין" הרלביסטי (אם אפשר לקרןא לו ימין) שנהנים להיות הנגן של הפריץ מהשמאל כנראה , והאשימו את הממשלה בחוסר אחריות על עצם זה שהם מעזים להדיח אלוף ולהשליט את רצון העם

מדהים אותי איך כל תוצכי הדיפ סטייטקעלעברימבאר

מתעצבנים שנבחרי הציבור העיזו לממש את רצון הבוחר ולמנות אנשי צבא כלבבם וכלבב הבוחר ולא כחונטה צבאית דקטטורית.

ואיך כל רקדני המה יפית מהימין הרלביסטי מחרים מחזיקים אחריהם.

כמטבן ניתן ביקורת עניינית כמו של הרב זלמן. אבל זה לא היה

טוב, מסיבה פשוטהshaulreznik

בתור יהודי מבריה"מ, אני מכיר את הטיפוס הזה שאליו שייכים בלוט ושאר הקודקודים עם הכיפות הסרוגות הקטנות: יהודים מוכשרים ושאפתניים שעושים הכול כדי שהאליטה לא תאשים אותם בנאמנות כפולה. קרי, הוא ושכמותו הם של ישראל החילונית-שמאלנית.

מחילה, זה לא נכון וזה עוול וכפיות טובההסטוריאחרונה

בלוט לא סתם נתמך ע"י ראשי מועצות ולא סתם מקבל מקום של כבוד בכנסים של איגוד החוות - הוא לגמרי ובגלוי תומך בהתיישבות ועוזר מאוד להתיישבות הרשמית והמוכרת. בשמאל מזמן סימנו אותו כגורם שלילי וזה לא מרתיע אותו.

כן, הוא ממלכתי, ממלכתי מאוד, בוגר עלי. ממילא הוא תומך מאוד בהתיישבות המוסדרת, אבל לא מסתדר עם פורצי הדרך בשטחי A וכד' ומיישר קו עם כל דרישה הזויה של המחלקה היהודית.

אתה ממציא דברי חז"ל מעצמך?הסטורי

למעלה מחצי יובל אנמ מנסה להבין כיצד הם מתרצים את הדברים הפשוטים בחז"ל ובכל הפוסקים...

(שוב, כפי שכתבתי קודם, נזהרתי לא להכנס לשמות. אחד השמות שאתה מזכיר שוב ושוב לא היה קשור לפילוג ועוד לימד בישיבה אחרי, עד שהפסיק בעקבות מצב רפואי)

החרדים לא כאלה רעים כמו שמנסים לצייר אותם בתקשורתhamedinai

החרדים לא כאלה רעים כמו שמנסים לצייר אותם בתקשורת.

מי שאוהב לשנוא חרדים ומחפש סיבות – מוזמן לדלג, כדי לא לקלקל לעצמו את המצב רוח.

ביקשתי מג'מיני נתונים והשוואה בין חרדים לחילונים, וזה מה שקיבלתי:

* תעסוקה: אצל החרדים עומדת על כ-68% (55.5% גברים, 81% נשים). אצל הלא-חרדים: כ-85% (87% גברים, 83% נשים).

* משפחות חד-הוריות: בחברה הכללית כ-12%–13% מהמשפחות, אצל החרדים כ-2%–4% בלבד. התמיכה והסיוע הממשלתי למשפחות חד-הוריות מוערכים ב-3.5 עד 4 מיליארד ש"ח בשנה.

* פשיעה וכלואים: נתונים אפסיים אצל החרדים. כמעט 0 מקרי רצח בערים חרדיות, מעורבות שולית בסמים ובסחר בנשים, והאסירים החרדים מהווים רק 1%–2% מכלל האסירים הפליליים היהודים.

ומילה על השירות הצבאי:

אמנם החרדים משרתים הרבה פחות, אבל המטרה של הצבא היא שתהיה לנו מדינה יהודית. אם ננצח בכל המלחמות אך נפסיד במאבק הדמוגרפי – לא תהיה לנו מדינה יהודית. ללא החרדים היינו מפסידים במערכה הזו, ורואים את זה מצוין בירושלים.

הם לא רעים, הם פשוט חברה מהודנסתshaulreznikאחרונה

שלא תתקיים רגע אחד ללא עזרה מבחוץ (מדיניות הרווחה של ישראל או תרומות של אילי הון). החרדים הפכו כמה וכמה מדרשים ומימרות לדרך התנהלות יומיומית, בעוד שהאידאל המקראי הוא עמל, סיפא וספרא, בסדר הזה.

זה כמו שמישהו ייצמד לסגולה של אמירת 100 ברכות מדי יום, יכריז שזה עיקר התורה ויבקש שיממנו אורח חיים שכזה.

במדינה נורמלית מי שמבטיח….סיעתא דשמייא1

…חינוך חובה עד גיל שלוש ולא מקיים. אין לו זכות קיום.

נכון יש מלחמה כבר כמעט 3 שנים אבל כשיש תקציבים לכל מיני דברים ולא לדבר הזה זה סטירת לחי לתושבים שכנראה הממשלה לוקחת אותם כמובנים מאליהם.

משקיעים בשטחים הכבושים במקום בעידוד ירידה מהארץאיתן גיל

למה על זה אתה לא פותח שרשור.

אין דבר כזה "שטחים כבושים" יש יהודה ושומרוןסיעתא דשמייא1

בהחלט, כדאי שתחליף את הכתובת שלך ליהודה ושומרוןאיתן גילאחרונה

ותגיע להצביע על חשבון קפלן.

ומיד לאחר ההצבעה תברח חזרה כמו שפן וכמו קנגורו.

לא רק שאין לו זכות קיום בעתידנקדימון

גם אין לו זכות קיום בעבר, אפילו לא לפני שהבטיח. בעצם אפילו לפני שנולד. מי שמבטיח דבר כזה (!!!!!!!!!!!!!!!!) ולא מקיים זה סימן שהוא צריך להתאיין מכל ההיסטוריה ושאף אחד לא יזכור אותו אפילו לא עם מכונת זמן. אפילו המלאכים צריכים לשכוח אותו. אפעלו אלוהים בעצמו צריך לשכוח. מלשכוח אמרתי? התכוונתי לשיכתוב של המציאות. לביטול למפרע. לגלגל הכל לאחור כך שהוא לא התקיים מעולם, כדי שאפילו את המשפט שעכשיו כתבתי לא יהיה אפשר לכתוב עליו.

כשאתה צודק, אתה צודק. אי אפשר לא להסכים.

בן אדם נורמלי, לא מתערב במדינה שהוא נטשהסטורי

לא להיות תמימיםסביר11

אל תהיו תמימים🎪 הליכוד עם כל המפלגות שמימין לה שולחים חיילים למוות מיותר בעזה ובלבנון במקום תוכנית האלופים ומכניסים 600 משאיות לחמאס -החלטות בהשתתפות בן גביר וסמוטריץ' .

🔥אז אל תגידו שזהות לוקחת קולות לימין, כי חוץ מזהות אין ימין

התכוונתי למה שבגוף ההודעהסביר11

כנראה גם זהות תהיה ככה אם תכנסנפשי תערוג

להזכירך.

גם בן גביר דיבר המון לפני שנכנס.

אז בוא נשב בבית וניתן לשמאל לקחת את הבחירותסביר11

נכון לכרגע, הצבעה לזהות זה הצבעה שלא תשפיענפשי תערוג

כי זהות לא עוברת ולא קרובה לעבור (ותכף תספר שיש לכל הסוקרים יד אחת נגד פייגלין)

וכן, גם הדר מוכתר סיפרה שחסרים לה אלפים בודדים כדי לעבור, ולא הייתה קרובה אפילו לעבור

להפך, נצביע למפלגות שמצליחות לפעול ולשנותהסטוריאחרונה

גם אם הן (בשונה מכל מיני חולמים...) מבינות את גבולות הכח.

הנה עוד הוכחה מי מעודד שנאת חינם בעם ישראל.סיעתא דשמייא1

הביטוי "מְהָרְסַיִךְ וּמַחֲרִבַיִךְ מִמֵּךְ יֵצֵאוּ" לקוח מתוך ספר ישעיהו (פרק מט, פסוק יז). במקור, זוהי נבואת נחמה המבטיחה שבעתיד האויבים והמחריבים שהרסו את ציון יסתלקו ויעזבו אותה. לעומת זאת, בעברית המודרנית משתמשים בביטוי זה במשמעות הפוכה לגמרי: כאזהרה או טענה שהסכנה הגדולה ביותר והחורבן יבואו מבפנים, כלומר מתוך העם או הבית עצמו. [1, 2, 3]

משמעות מקורית מול שימוש מודרני

  • במקרא (נחמה): הצרים והמחריבים שהיו בתוך הארץ או פגעו בה יצאו וילכו ממנה, ובני המקום ימהרו לשוב ולבנות אותה.

  • בימינו (ביקורת פנימית): האסון, ההרס או הפילוג נגרמים על ידי אנשים מבית – מתוך הקהילה, החברה או המדינה עצמה.[1, 2, 3]

טיפשים ושקרנים - שניהם מעייפים אותינקדימון

עד איזה גיל בחור ישיבה יכול לדחות שירות?אריה ישאג

אם אני בחור ישיבה דתי לאומי (מזרוחניק), עד איזה גיל אני יכול למשוך ולדחות את השירות בצה"ל?

הבנתי ממכר שזה עד גיל 26, זה נכון?

(ואני לא מדבר על ישיבת הסדר)

זה ממכר עד גיל 26צדיק יסוד עלום

וכמו כל סם אתה מבין שזה הרס לך את החיים

למה להיות שלילי? אפשר להתגייס ולהיות רב צבאיפ.א.

בגיל הזה, ולפתוח בשירות משמעותי, חשוב, ערכי.

כן, גם בגבוהה דת"ל זה עד הגיל הזהל המשוגע היחידיאחרונה

אולי יעניין אותך