כ"ב באייר תשע"ג 10:03

אני עומדת לעשות ארוחה משפחתית חלבית

וחשבתי להכין פשטידות חלביות בחושות כאלה (בלי בסיס וכד')

 

חשבתי על פשטידת תירס או פטריות או בטטה (או אולי משהו אחר?) - יש מתכונים?

 

מה דעתכם? אפשר במקום פשטידה גדולה לעשות אותם במנג'טים אישיים כאלה מנייר כדי שיהיה יותר מסודר ואני לא אצטרך להתעסק עם לפרוס ולסדר את זה וכו'?

כ"ב באייר תשע"ג 10:34

 

פשטידת פטריות:

 

מאדים מלא בצל פרוס

מוסיפים פטריות ממשיכים לאדות

 

מכבים את האש

 

מוסיפים:

ביצים

קמח

פלפל

מלח

 

שוטחים לתבנית, אפשר מעלה גבנ"צ

 

 

אפשר בהחלט במנג'טים, רק חשוב לשמן קודם.

 

ובסיס - לא חייב להיות מסובך, אפשר לשים מלוואח כבסיס,

ואז להשתמש בתבנית עגולה בגודל של המלוואח (יש אחת כזו בול).

 

 

 

כ"ב באייר תשע"ג 11:05

בלי גבינה\קוטג'\שמנת או משהו כזה בבלילה?

כ"ב באייר תשע"ג 11:15

 

 

כ"ב באייר תשע"ג 13:33

ואז חלק מהכמות פשוט מתקלפת וזה מבאס.

 

אבל בכל מקרה זה טעים מאד מאד יאמי

 

כ"ב באייר תשע"ג 13:37

פשטידת תירס קלה וטעימה -

 

[הוספתי קמח כי לא היה נראה לי מספיק, אפשר להפחית קצת בחלב, וכן לאפות עד התייצבות!]

 

מרכיבים:

1.5 קופסאות תירס (שימורים)
1 כוס חלב
3 ביצים טרופות
3 כפות שמן
3 כפות קמח תופח
מלח+פלפל
1 קופסת קוטג'
גבינה צהובה מגורדת

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים בקערה (מלבד הגבינה הצהובה), שופכים לתבנית משומנת (תבנית פאי מסולסלת).

 

מפוררים גבינה צהובה מגורדת בנדיבות.

 

אופים כ 30 דק' בחום של 175 מעלות עד להשחמה.

כ"ה באייר תשע"ג 22:47

ניסיתי במנג'טים מנייר וזה באמת נדבק מאד. לא הכי נח לאכילה ככה.

את המנג'טים המיוחדים לאפיה לא מצאתי.

וניסיתי במנג'טים מכסף וזה נדבק פחות אבל לא יצא יפה כשניסיתי לחלץ החוצה

הכי טוב יצא בקעריות פיירקס קטנטנות שיש לי. שימנתי קצת לפני האפיה וזה לא נדבק בכלל בכלל.

ויצא בקלות מהתבניות. נראה לי שזה מה שאעשה בסוף.

כ"ו באייר תשע"ג 22:02

כך הכי טוב ובטוח להמשך! חרוצה שכמוך!!!

כ"ב באייר תשע"ג 13:40

בעזהי"ת

 

יש לקנות כוסיות נייר כאלה שמיועדות למאפינס, סופלה וכו'- בזה זה לא נדבק וגם יפה להגיש עם זה

עוד אפשרות- לקנות פעם אחת תבנית-שקעים, יש כאלה מסיליקון ממש נוחות, שהפשטידות האישיות מחליקות החוצה..

כ"ב באייר תשע"ג 14:00
עבר עריכה על ידי פופקוו בתאריך כ"ב באייר תשע"ג 15:11
עבר עריכה על ידי פופקוו בתאריך כ"ב באייר תשע"ג 14:27
3 בטטות בינוניות
2בצלים בינויים
2 ביצים
מלח מעט
פלפל שחור מעט
2 כפות קמח מצות או פירורי לחם או קמח.
אופן ההכנה :
לחתוך את הבטטות לקוביות ולהרתיח עד שמתרככים, לסנן ולמעוך.
את הבצלים לחתוך וכחמש דקות בתנור חם
לאחר מכן לערבב הכל ביחד לשים בתבנית( אפשר פשוט לתוך התבנית של הבצל ולערבב.רק לשים שמן לפני בתבנית)
ולתנור למשך שלושת רבעי שעה על חום גבוה.
את הבצל אפשר לשים גם ככה מבלי חימום בתנור. אבל לטעמי יותר טעים ששמים אותו מעט בתנור.

אה שכחתי את העיקר מעל לגרד גבינה בולגרית אחרי שכבר מוכן.

דרך אגב אפשר גם לזניה חלבית עם בטטה.
כ"ב באייר תשע"ג 19:36

הקרדיט לגיסתי. 

 

1 ק"ג בצל (5-6 בצלים בינוניים) קצוץ

2 ביצים

1/2 כוס שמן 

1.5 כוסות קמח

1 חב' א' אפיה

1 כוס מים

(1 כף אבקת מרק עוף - אפשר לוותר)

מל"פ

 

לערבב ולתנור. יוצא מצוין. 

אולי יעניין אותך