
בימים בהם דורשים שוויון בנטל, דומה כי אין כמו הסיפור הבא שימחיש את הצביעות של הציבור החילוני בישראל, ובראשם התקשורת החילונית.
הסיפור שתפס היום את הכותרות בתקשורת, ואף הביא לגינויים חריפים מצד שרים וחכי"ם, כאשר גם שר הביטחון הרגיש צורך לגנות את התופעה, זאת בנוסף לשר החינוך מ'יש עתיד', קרה ב'סופרלנד' בראשון לציון.
ע"פ מה שפורסם היום בתקשורת, חאלד שאקרה, מורה מבית הספר התיכון הג'יהאל ביפו, ביקש להגיע לסופרלנד בראשון לציון, ביחד עם תלמידיו.
המזכירה במקום שהבינה כי מדובר בקבוצת תלמידים ערביים, אמרה למורה כי אין מקום פנוי עבורם, אולם כאשר המורה התקשר והציג עצמו בשם יהודי, נאמר לו כי יש מקום פנוי.
שר החינוך שי פירון, דאג הבוקר לגנות את התופעה, ואף התקשר למורה וביקש לתמוך בו ולחזק אותו נוכח האפליה שחווה. "אני מזועזע נוכח תופעות מעין אלה אשר אין להם מקום בחברה הישראלית. אני רואה בחיים משותפים, בין יהודים וערבים, את אחד הערכים הבסיסיים עליהם מושתתת מגילת העצמאות. ערכים של שוויון, שותפות וסובלנות – הם בלב מדיניות משרד החינוך", אמר השר פירון.
גם שר הביטחון בוגי יעלון דאג לגנות את התופעה, ופירסם תגובה בדף הפייסבוק שלו: "כשאני מאזין הבוקר ברדיו לתיאורו של המורה מבית הספר הערבי "אג'יאל" ביפו אודות החוויה אותה עבר בשיחתו עם אנשי הסופרלנד; כשאני קורא את התגובה חסרת התקדים של הסופרלנד לאירוע – אני שואל את עצמי איך כל אחד מאתנו היה מגיב לו באחת ממדינות העולם היו טוענים מנהלי לונה פארק, שהם מבצעים הפרדה בימי אירוח בין בתי ספר 'רגילים' לבתי ספר יהודים. אני מניח שהייתי מזדעזע ומתבייש נוכח התנהגות שכזו. בדיוק כפי שאני מזדעזע ומתבייש במקרה הזה".
כעת נחזור לתקופת חודש תשרי, אז פורסם כי פארק 'ענבה' במודיעין עילית' סוגר את שעריו לתושבי מודיעין עילית החרדים, אולם אז קולה של התקשורת לא נשמעה, והפוליטיקאים לא גינו, סגירת פארק לתושבי בני ברק החרדים עברה בשתיקה, ורק כאשר מדובר בערבים מדובר בגזענות, ובאי שוויון.
אולי כלל לא צריך את הסיפור, כאשר את השוויון בנטל דורשים רק מהחרדים ולא מהערבים, אולם הסיפור ממחיש את הצביעות של התקשורת והפוליטיקאים.















