לאחר ההצלחה הכבירה בשבת, אני משתפת במכון לקינוח מדהים, ומחומרים פשוטים ביותר.
מדובר בכדורי שמנת בציפוי פרורי עוגיות. הכדורים האלו נראים תמימים למדי. כמו כדורי שוקולד פשוטים, אבל כבר בביס הראשון מגלים שזה משהו אחר לגמרי
מתכון לכ16 כדורים
לשמנת:
2 חבילות שמנת חמוצה
קצת יותר מחצי כוס אבקת סוכר
סוכר וניל/תמצית וניל
מערבבים את הכל
שמים בחיתול בד, ותולים למשך 24 שעות לפחות, בדיוק כמו שמכינים גבינת שמנת, רק שפה חשוב לשים לב לתלות מספיק שהשמנת תגיר היטב את כל הנוזלים.
אחרי זה אפשר להוסיף קצת מי בישול של סלק כדי לצבוע בוורוד את השמנת.
מקררים היטב, אפשר אפילו לשים לאיזה חצי שעה במקפיא.
לפרורי עוגיות:
חצי כוס קמח, חצי כוס סוכר, קצת שמן, בכמות שמספיקה לעשות תערובת פירורית. שמים את הכל במחבת, ומטגנים-מפוררים עד שהפרורים קלויים. מקררים
בעזרת כפית וידיים נקיות יוצרים כדורים קטנים מהשמנת, מגלגלים בתוך פרורי העוגיות עד שהם מכוסים לחלוטין.
שומרים בהקפאה.
ועוד כמה הערות קטנות:
כשסיננתי את השמנת מהים, המים יצאו מתוקים. עלה בדעתי אם כך להוסיף את הסוכר רק אחר כך, ואז אפשר להוסיף פחות סוכר. אבל עוד לא יצא לי לנסות.
אפשר כמובן להחליף את הציפוי: בסקוויטים מרוסקים, אגוזים מרוסקים, שוקולד (לציפוי שוקולד, קודם להקפיא טוב, אח"כ לצפות) ועוד כיד הדמיון הטובה
אפשר גם כמובן לגוון טעמים. למשל להוסיף קצת קפה נמס לשמנת וכו'.
אפשר גם להוסיף מילוי כיד הדמיון הטובה.

)
)
