ל' באב תשע"ג 21:21
ל' באב תשע"ג 23:28

הקוסקוס מתבשל מהאדים שעולים מהסיר. דרך המסננת האדים נמלטים החוצה. אם המסננת ממש בתוך הסיר זה נראה לי מבשל ולא מאדה. אבל זה יכול להיות נסיון מעניין....

והאמת, שכל ההסברים על איך עושים לא עוזרים אם לא רואים בעיניים את התנועות.

אבל בטח יש על זה סרטונים ביוטיוב.

בהצלחה~!

אם תרצי, את יכולה לבוא אלינו...

א' באלול תשע"ג 00:08

3 כוסות סולת מוסיפים 1/3 כוס שמן עם מלח לפי הטעם ( אפשר להוסיף עוד תבלינים לפי הטעם)

מערבבים טוב.

לאחר מכן מוסיפים 3 כוסות מים רותחים מערבבים היטב ומכניסים למיקרוגל ל4 דק' על חום גבוהה, מוציאים ומערבבים שוב.

מכניסים שוב ל ארבע דק'.

לאחר מכן מגרדים את זה במסננת של קוסקוס , ויוצא ממש ממש טעים, כדאי לנסות, מהיר ועים ואיכותי.

אין צורך בסיר רק במסננת.

א' באלול תשע"ג 09:13

היי את המתכון הזה אני מכינה כמעט כל שבת, וגם לימדתי את החברות שלי - וכולם מרוצים, חוץ מזה שזה טעים ממש זה ממש חוסך המון כסף! אז ככה:

3.5 כוסות מים.(כל כוס בערך 230 מ"ל)

כוס שמן חד - פעמית (עד הקו האחרון - זה בערך קצת יותר מחצי כוס רגילה)

5.5 כוסות סולת ברורה.

 

בסיר מרתיחים את המיים, השמן ומלח לפי הטעם, (אפשר להוסיף גם כורכום אבל אז הקוסקוס מתקלקל מהר יותר)

מוסיפים את הסולת כוס אחר כוס תוך כדי עירבוב, שמים על האש הכי נמוכה שיש, עדיף על מגביה למשך שעה, לאחר מכן מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה!! עוד שלושת רבעי שעה נוספים, לאחר מכן פותחים את מכסה הסיר ומשאירים לעוד כשלושת רבעי שעה, מגרדים את הסולת עם המסננת לקוסקוס וזהו !

א' באלול תשע"ג 10:23

הלהיט שלי (ושל כל מי שלימדתי...)

מרתיחים בסיר גדול: 5 כוסות מים, 1/2 כוס שמן, כף מלח.

כשהמים רותחים מנמיכים את האש ושופכים בהדרגה 1 ק"ג סולת (לאחר בדיקתו ).
מערבבים עד שהסולת סופחת את כל המים ונוצר גוש.

משאירים מכוסה על להבה קטנה ביותר במשך 10 דקות.

לאחר שמתקרר מכניסים למעבד מזון עם הסכין המסתובבת. מפעילים לדקה ומקבלים קוסקוס כמו של הסבתות במינימום מאמץ.

בתאבון!

 

א' באלול תשע"ג 10:53

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3892622,00.html

 

את צריכה את הכלים הדרושים.

והנפה שהבחורה משתמשת בה, היא לא נפת משי..

אלא רשת.

 

יש מליון גירסאות.

סבתא שלי בכלל עושה קודם מים, ומוסיפה אותם רק לסירוגין..

כמו פה:

 

לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיהפרח

ב' באלול תשע"ג 01:03
אם תרצי מתכון אז אני יכתוב לך מתכון . אבל צריך סיר קומותיים וגם מערבל הנפה הזו ..ואין מה להשוות בכלל לשקיות של אוסם, הקוסקוס בשקיות כבד..
א' באלול תשע"ג 15:15
ח' באלול תשע"ג 17:47
ח' באלול תשע"ג 17:49

רק ככה אפשר להכין קוסקוס.

וקוסקוס אמיתי אוטונטי זה בלי כל השידרוגים והשטויות.

צריך להכין לפי כללי המסורתחושף שיניים

 

(מוזמנת.)

אולי יעניין אותך