ה' בתשרי תשע"ד 12:24

מה אפשר לעשות איתם?

 

חשבנו על חזה עוף רימונים... יש למישהו מתכון טוב?

(עם רימונים ממש, לא עם רכז רימונים וכד'..)

ה' בתשרי תשע"ד 12:28

אחי מכין סלט פירות של תפוח, שקדים חסה (כן כן) ורימונים

טעים!

ה' בתשרי תשע"ד 12:29

הם מאבדים את המראה היפה והנוצץ שלהם, חבל.

 

ומה אפשר לעשות עם רימונים:

קודם כל לשמור במקרר ולאכול כשרוצים, זה טעים, זה בריא, והם מחזיקים במקרר קרוב לחצי שנה בנחת. להניח עיתון במגרה של הירקות ולשים שם את הרימונים בלי שקית

אפשר לשלב רימונים בסלטים כמו חסה, ירקות, טבולה (עם בורגול), כרוב, ועוד.

 

חוץ מזה אפשר להכין ליקר רימונים, זה לא מסובך חוץ מהחלק של לפרק את כל הרימונים שזה די הרבה עבודה. (חפשי מתכון בגוגל)

ו' בתשרי תשע"ד 13:43

מכירה?

כמו מין מסננת כזאת ששמים בה חצי רימון ולוחצים...

ואז זה לא כזה מסובך!

ו' בתשרי תשע"ד 16:58

זה מועך את הגרגירים, ולא מוציא את כולם. ולפעמים כבר קל יותר לפרק את הרימון בלעדיו.

ה' בתשרי תשע"ד 12:29

כרוב לבן עם רימונים ברוטב יין לבן וחומץ ולימון וסוכר.

 

חסה עם מנגו ורימונים ברוטב חרדל ודבש.

 

 

ה' בתשרי תשע"ד 13:25

קצת מריר אבל בריא עד מאוד!

ה' בתשרי תשע"ד 14:27

מישהו הכין? יש מתכון מומלץ?...

ה' בתשרי תשע"ד 14:32

הכנתי אחרי ראש השנה ושתינו בפורים, והיה ממש טעים ומיוחד.

 

אני לא זוכרת בדיוק, אבל בגדול לוקחים את גרגרי הרימון ושמים שכבות שכבות עם סוכר בצנצנת גדולה מעוקרת, מעל הכל שופכים קצת אלכוהול וסוגרים.

ה' בתשרי תשע"ד 15:27
ה' בתשרי תשע"ד 16:27

את האלכוהול משרים עם גרגירי הרימון והסוכר או שמוסיפים אח"כ?

וכמה זמן הליקר הזה מחזיק אחרי שהוא מוכן?

ה' בתשרי תשע"ד 16:48

אלכוהול נקי 95% למאכל.

נראה לי שאפשר גם וודקה.

אנחנו החזקנו סגור עד פורים, למרות שהיה מוכן הרבה קודם, וזה נגמר כשפתחנו, כך שאין לי מושג כמה זמן זה היה מחזיק במקרר, אבל אני מניחה שזה צריך להחזיק טוב.

ה' בתשרי תשע"ד 16:51
ה' בתשרי תשע"ד 18:10

חייבים צינצנת או שאפשר כלי פלסטיק גדול?

וסוגרים הרמטית או עם רשת כדי שהגזים יוכלו לצאת?

ה' בתשרי תשע"ד 19:12

אבל לא היה כתוב בפירוש, אלא בערך..

אני שואלת אותך כי את ניסית את זה ואולי תוכלי לענות לי..

ה' בתשרי תשע"ד 19:34

אני השתמשתי בצנצנת אטומה כמו של חמוצים

נראה לי שגם זייפתי בכמויות.

 

אני מניחה שגם כלי פלסטיק שנסגר היטב זה יהיה טוב

 

בכל מקרה, אני ממליצה לסגור היטב, כי זה מתוק ועלול למשוך נמלים אם לא יהיה אטום.

ח' בתשרי תשע"ד 12:09

זכוכית אפשר לעקר, חבל לדלג על השלב הזה ולגלות שכבת עובש על הליקר.

ה' בתשרי תשע"ד 22:26

קראתי את זה פעם בעיתון, ומאז אנחנו מכינים את זה בכל הזדמנות שיש רימונים...

 

מכינים קוסקוס- בלי תבלינים בכלל, ועדיף עם חמאה במקום שמן.

מוזגים לצלחות אישיות, וכל אחד מפזר לעצמו לפי הטעם- סוכר, קינמון, רימונים וריוויון(אם אין, אפשר גם לבן אחר).

מצויין כמנה ראשונה בארוחה חלבית, או סתם כשבא...

 

ו' בתשרי תשע"ד 10:28

משרים את הקליפות שבועיים בשמן זית,

ואז מרתיחים את השמן עם וזלין.

כשזה מתקרר, זה משמש כמשחת קסמים לטוסיק של תינוקות, פצעים, עור יבש וכו'.

מומלץ ביותר!!!!

 

ו' בתשרי תשע"ד 12:59

לנקות את הרימונים. לשים את הגרגרים בשקית (או בכמה שקיות נפרדות) ולהקפיא.

כך ניתן לאכול רימונים בסדר טו בשבט למשל.

אבל כשאוכלים לא לתת לרימונים להפשיר אלא לאכול אותם קפואים.

יש לזה טעם של ארטיק.

אני עושה את זה כל שנה.

ו' בתשרי תשע"ד 19:44

וגם טבולה עם רימונים..

ומיץ רימונים סחוטים הוא אחד הדברים הבריאים ממש..

ו' בתשרי תשע"ד 19:45

אצלנו מאוד אוהבים רימונים (ולאחי יש מטע רימונים,ככה שהספקה זאת לא הבעיה).

אנחנו אוכלים אותו בכל מני דרכים...

הכי טעים זה לפתוח אותו בתוך קערה עמוקה וכל אחת לוקח לעצמו חלק ומשתדל לא להתלכלך , חוץ מזה אני שולחת לארוחת עשר רבע רימון בתוך קופסא (בעלי אמר שזה תחליף מעולה לפיצוחים...)

וכמובן בסלטים:

1.בסלט ירקות במקום להוסיף לימון

2.סלט טבולה- בורגול מושרה,עשבי תיבול, בצל קצוץ, ורימונים.

3. בחסה עם רוטב של :דבש,לימון, שמן זית, חצי שן שום.

4.קישוט על אורז/בורגול מבושל, עם שקדים קלויים.

5.קישוט לקנקן של מיץ- מעולה עם מיץ תפוחים או לימון.

 

בהצלחה ושירבו זכויותכם כרימון.

ו' בתשרי תשע"ד 19:55
ו' בתשרי תשע"ד 20:46
ח' בתשרי תשע"ד 12:15

סוחטים רימונים,

או מרסקים את הגרגרים במעבד מזון עם סכין פלסטיק - ואז מסננים מכל הפסולת הלבנה.

טועמים את המיץ -

אם הוא לא מספיק מתוק, מבשלים סירופ סוכר ביחס של 1:1 ושופכים אותו לתוך המיץ בעודו רותח.

מקפיאים.

 

מוציאים 15 דק' לפני ההגשה, מגישים בכוסות שקופים.

י"א בתשרי תשע"ד 14:53

http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-7191-29827,00.html#originGroupId=10187-0

 

סליחה לכל בעלי האינטרנט רימון מביננו...

אולי יעניין אותך