אני ממש מחבבת את הלחמניות האלה. העתקתי את המתכון (במקור במילוי דלעת, המליות המצורפות מאולתרות) לפני שנים, אני לא זוכרת מהיכן, למרבה הצער. הן זכורות, מאז, לטוב. 
בצק:
חצי קילו קמח; 4 כוסות + 2 כפות שטוחות
2 כפות שמן
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
כף מלח
2 ביצים
1/4 1 כוסות מים פושרים.
לעבד ולהתפיח עד להכפלת הנפח.
מליות:
מלית בטטה:
מטגנים בצל גדול
מוסיפים מלח ופלפל שחור.
מוסיפים בטטה אחת (ששקלה לי כ־550 גרם) חתוכה לקוביות קטנות ומבשלים כשהסיר/מחבת מכוסה, עד שהבטטה מתרככת.
מועכים.
מלית תפוחי אדמה, בצל ופטריות:
מועכים שני תפוחי אדמה בינוניים, שבושלו בקליפתם וקולפו.
בנפרד, מטגנים בצל גדול ופחית שימורי פטריות, מוסיפים מלח ופלפל ולאחר שהבצל מטגן מוסיפים לפירה.
(עשיתי את שתי המליות ושתיהן יחדיו הספיקו לי לכמות הבצק, כשנשארה כמות קטנה מאחת מהן. המליות לחלוטין מוכנות לפני האפיה כך שאת השארית נחמד היה לאכול סתם).
את הבצק מחלקים לשני חלקים, מרדדים דק וקורצים לעיגולים (השתמשתי לקריצה בכוס שקוטרה 9.5 סנטימטרים), שמים מלית במרכז כל עיגול וסוגרים. את הכדורים מניחים על תבנית כשהצד עם הקפלים נושק לתבנית.
מורחים חלמון ואופים ב־190 מעלות צלזיוס. במקור היה כתוב לאפות 25 דקות, לי הספיק הרבה פחות. יצאו 36 לחמניות קטנות.
(חרצתי X על הלחמניות במילוי בטטה ושני קווים מקבילים על האלה במילוי של תפוחי האדמה, כדי שיהיה אפשר להבחין.)

)
)
