1. רופאי הילדים ממליצים להגביל כל סוג של מזון. גם רופאים של מבוגרים.
מלפפונים הם בריאים, אבל אף רופא לא ימליץ לאף אחד לאכול קילו מלפפונים.
מסקנה: הגיוני וטבעי שרופאים ימליצו להגביל חלב. בדומה לכל מזון אחר.
2. נכתב במאמר כי צריכת החלב מגדילה את הסיכוי לסרטן הערמונית.
כמו כן, נכתב באותו מאמר שחלב מפחית את הסיכוי לחלות בסרטן המעי הגס.
סרטן המעי הגס הוא סרטן קטלני פי 5 מסרטן הערמונית וגורם המוות הסרטני השני במדינת ישראל ובעולם.
מה גם שהנתונים הנוגעים לסיכויי ההישרדות מדברים על החלמה מסרטן הערמונית לעומת הישרדות של עד 5 שנים עבור החולים בסרטן המעי הגס.
מסקנה: אם רוצים להפחית את הסיכון לחלות בסרטן קטלני יותר ע"ח הגדלת הסיכוי לחלות בסרטן שסיכויי ההישרדות שלו הם 93.2% - כדאי ורצוי לשתות חלב.
3. חלב איננו המקור היחיד לסידן. מכיוון שאיש לא טען זאת מעולם, אני לא מבין למה זה בכלל נכתב.
4. אכן, יש מוצרים במדינת ישראל שאינם עומדים בתקן ועל כך יש פיקוח וקנסות. נפלא לחיות במקום שבו יש פיקוח שכזה, אבל אם נפסול מזונות בגלל ממצאים כאלו, אז כפי שהבאתי בהודעות אחרות קישורים, אנחנו נאלץ להפסיק לאכול גם פירות וירקות (כולל פירות וירקות אורגניים) שבהם נמצאו חומרי הדברה מעבר לתקן. (באחוזים גבוהים יותר מ-10%. יותר כמו 56%).
הקישורים הרלבנטים נמצאים באחת ההודעות שלי בשרשור.
כמו כן, גם על פירות וירקות יש אפלטוקסינים (עיינו בקישור אחר באחת ההודעות) והכמות תלויה במספר גורמים. גם בקרב הפירות והירקות ישנם אחוזים שאינם עומדים בתקן. (הדבר נכון גם לגבי בשר, עוף, ביצים ובעצם כל מזון אחר בעולם).
מסקנה: לפי היגיון הזה, אסור בעצם לאכול שום דבר.
5. 400,000 זה מספר גדול ומרשים, 'תאי מוגלה' נשמעים מגעילים ודוחים (אלא שאין דבר כזה. יש "תאים סומטיים" שנוצרים בגלל המוגלה אבל לא רק בגללו). אבל רק לאנשים שאין להם מושג במה מדובר, זה יעשה רושם.
מה גם שהתקן הישראלי הוא חסם עליון - הממוצע החלב נמוך הרבה יותר.
הממוצע של תאים סומטיים בישראל עומד על 200,000. מחצית מהכמות המותרת בתקן. רק אחוזים בודדים של בדיקות הגיעו לערכים של מעל 280,000.
כמו שכתבתי בחלק הקודם: בכל מזון יש רעלנים. אין מזון שהם לא קיימים בו וחלב לא שונה מאף מזון אחר.
מסקנה: מי שלא שותה חלב בגלל טיעונים שכאלה - כנראה חושב שהכי בריא זה לצום.