צמחה לי בטן.
איך אפשר להוריד אותה????????
אצל אנשים שונים השומן מצטבר במקומות שונים. (לרוב יש אזורים בגוף שאופייניים לנשים ולגברים - אבל זה לא מחייב).
כדי לשרוף את השומן - עושים דיאטה.
(אפשר גם לעשות פעילות גופנית נקודתית שתפעל על האזור - אבל זה לא ישרוף את השומן דווקא שם אבל זה כן יכול לעזור לחיטוב).
לי עוד לא יצא להכיר אנשים *רזים* שיש להם בטן. לרוב מדובר על אנשים מלאים עד מלאים מאוד שהבטן שלהם קצת יותר גדולה מכל השאר והם מנסים לשכנע את עצמם אחרת או שבגלל שהאזורים האחרים בגופם נראים פחות שמנים מאזור הבטן - הם חושבים שכל שאר האזורים האחרים הם בסדר.
נטיה לדלקת בדרכי השתן למשל, מנפחת את הבטן.
נטיה לגזים.
או פשוט שרירי בטן רפויים. אולי אפילו עמידה לא נכונה - כמו "סימן שאלה". במקרה הזה זו חגורת כתפיים רפויה.
תראי מה מכל אלו מתאימים למצבך ולפי זה תבחרי בדרך שתועיל לך להוריד את הבטן שצמחה.
א. מה שכתבתי לגבי רפיון שרירי הבטן מאפיין מצב קבוע ולא רק אחרי האוכל.
ב. לא נקרא לזה גזים, אבל מערכת עיכול - קיבה או מעיים - שלא מתפקדים כראוי גורמים לפעמים לנפיחות קבועה.
ג. על אלו אפשר להוסיף גם מבנה גוף עם נטיה לכרס.
א. יכול להיות אדם עם שרירי בטן מאוד רפויים - אבל אם הוא רזה - לא תהיה לו בטן בכל מקרה.
בגלל זה כתבתי שאפשר לבצע פעילות גופנית של חיטובים - היא לא תשנה את כמות השומן, אבל היא כן יכולה לעזור מעט בשיפור החזות.
2. מה שאת מדברת אליו הוא דבר שמצריך טיפול רפואי ומלווה בעוד מספר תופעות שאותן הכותבת לא ציינה.
3. נטיה לכרס כשמה כן היא - נטיה. בלי שומנים מיותרים, נטיה זו לא תתממש. (וגם לזה התייחסתי קודם).
את/ה צודקת לגבי מס' 2 (אגב קשה מאוד להתייחס להערות כשלא מזדהים בשם - אבל נניח).
אבל זה בדיוק הענין - כשמישהו פונה בבקשה אנונימית ומתעקש שזה לא ענין של דיאטה את/ה לא יכול להכריח אותו ללכת על הכיוון הזה ולבקש בשידור חי משקל וגובה. כל מה שאפשר לעשות זה לפתוח בפניו אפשרויות נוספות. ירצה - יוסיף תסמינים נוספים שלא ציין עד כה. לא ירצה - נעזוב את זה ככה.
לגבי הנטיה לכרס - כיוון שאני באה מתחום ההומאופתיה אני יכולה להעיד שישנם אנשים רזים מטיפוס (הומאופתי) מסויים שיש להם אולי לא כרס, אבל בטן קטנה בולטת.
דבר ראשון להוריד שטויות.
להוריד כמויות של סוכר ושל שמן (אבל לצרוך מינימום של 2-3 כפות שמן ליום - עדיף שמן זית - ועדיף חי, לא מבושל).
לא לאכול בלילה.
ללכת על כ - 6 ארוחות קטנות ליום במקום על 3 גדולות.
אפשר לנסות לספור קלוריות ולהגיע לסך קלורי שמתאים לגיל ולגובה שלך.
לאכול טוב. לאכול מזין. לגוון ולקבל על ידי התזונה את כל אבות המזון הדרושים.
יש פחמימות יותר מזינות מאחרות : תפ"א (מתפרק לאט. עשיר באשלגן - לא לוותר עליו). מוצרי חיטה מלאה - אבל לבדוק שזה באמת סוג טוב ולא רק צבע של חיטה מלאה. קינואה. אורז מלא.
מצד שני לא להגזים עם ה"מלא" כי מרוב סיבים תזונתיים זה מגרה מדי את המעיים.
והכי חשוב: בנחת. שזה יהיה באופן טבעי חלק מאורח החיים שלך. ו...בלי לגלוש לקיצוניות.
קודם כל, אל "תחתכי" לחלוטין אף מזון שאת אוהבת.
אוהבת שוקולד? אין בעיה - תאכלי, אבל קוביה אחת.
לא לאכול לחמניות - עדיף לאכול פרוסות לחם. לרוב אנשים אוכלים לחמניות בכפולות שלמות... עם לחם שולטים יותר על מה שמכניסים לפה.
לשתות 2 כוסות מים לפני שאוכלים - זה מקטין את תחושת הרעב.
לאכול רק צלחת אחת בכל ארוחה ושיהיו ירקות על אותה צלחת.
לא להיסחף ולחשוב על כל דבר הכי קטן שאת אוכלת (כף שמן זית או קנולה או כף וחצי שמן חמניה. שמן זה שמן וההבדלים הקלוריים ביניהם הוא לא משמעותי, בטח לא כשמדובר על כף או 2 כפות. לא זה מה שיהרוס לך את העסק) - יימאס לך מזה מאוד מאוד מהר והתוצאה תהיה שפשוט תפסיקי עם כל הסיפור בתוך שבוע.
יש אתרי אינטרנט מאוד מקצועיים שבם יש מחשבונים שאומרים בדיוק די טוב כמה קלוריות את אמורה לאכול ביום בהתאם למשקל ולגובה שלך כדי לשמור על המצב הקיים. אם את רוצה לרזות - תצטרכי לאכול פחות מזה.
כמה פחות? תלוי כמה את רוצה לרזות וכמה מהר.
סדר הגדול (וזה לחלוטין לא מדויק, אלא רק הערכה מאוד מאוד מאוד גסה) - היא שחיסכון מצטבר של 7000 קלוריות הוא שווה ערך לק"ג אחד. שוב, זה מאוד לא מדויק, אבל זה נותן סדר גודל.
באותם אתרים את גם יכולה למצוא רשימות של מוצרים והערך הקלורי שלהם - ואת יכולה להכניס לתוכם כל מה שאכלת באותו יום והאתר יחשב לך כמה קלוריות צרכת. ככה תדעי בדיוק איפה את עומדת.
טיפ קטן: "מרכיב הבושה" יכול לשחק תפקיד. אם תכתבי על דף שמוצמד לדלת המקרר כל מה שהוצאת ממנו במהלך היום, את תגלי שאת תוציאי ממנו הרבה פחות דברים - אבל בלי לרמות...
ניתן לרכוש את הכמוסות דרך המשווק הראשי בעלות הנמוכה ביותר כאן: גרסיניה גמבוג'יה
הריון?
השמנה?
נפיחות מגזים?
גידול?..
על מה אנחנו מדברים?
את/ה מתכוונ/ת לבטן שצמחה ונשארת קבועה על רקע השמנה/אחרי לידה, או שהיא מתנפחת ואחרי כמה ימים יורדת?
(ואז יתכן שמדובר באגירת נוזלים זמנית).
מדובר בבטן בלבד, או כל הגוף, כולל הבטן? (אם לא היו שינויים משמעותיים בשינוי הרגלי אכילה,
יתכן שיש בעיה של בלוטת התריס, כך שחילוף החומרים בגוף שלך איטי ולכן העליה במשקל).
זה קורה להרבה בנות היום בעקבות הג'אנק פוד והאכילה המיותרת של מתוקים (המבורגר וצ'יפס, עוגות וממתקים וכו')
אם את באמת אוכלת את זה (גם אם לא הרבה), זה יוצר משקעים על הבטן ובשלב מסויים צומחת בטן קטנה גם לבנות רזות.
אם זה נכון גביך, אין הרבה יותר מדי מה לעשות עם זה, אם כי הבנתי שיש ספורט מיוחד לחיטוב שעובד על זה (ספורט אחר יכול לשפר את המצב, אבל סביר שלא יוריד את הבטן עד הסוף) מומלץ כמובן להימנע לחלוטין מאוכל שיש בו מרגרינה או שומן רווי, כדי שהמצב לא יהיה יותר גרוע.
אם לא היו שינויים בתפריט או בהרגלים, מומלץ לבדוק את בלוטת התריס. (אצל רופא משפחה) כשקצב חילוף החומרים
שלה איטי, עלולה להיגרם בעיה דומה.
במקביל, אם אין לך בעיות בריאותיות, אפשר להוריד את ה"בטן" ע"י תרגיל פשוט של עליה (וירידה, איך אפשר אחרת)
של מדרגות. אפשר בצורה מהירה או שתים שתים.
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.