איך אפשר לחזק ע"י תזונה או כל כלי ביתי אחר
ראיתי שויטמין B1לב אמיץ
יעיל לתפקוד הבלוטות באופן כללי.
הלבן של הביצה עשיר בויטמין הזה. ואם אין בעיה רצינית אפשר להקפיד על ביצה ליום ולראות אם יש שיפור.
אין כמעט ויטמין B1 בחלבון הביצה.אנונימי (פותח)
יש שם 0.004 מ"ג ל-100 גרם חלבון ביצה.
בחלמון הביצה לעומת זאת, יש 0.176 מ"ג ל-100 חלמון ביצה. בערך פי 700 יותר.
אם את כבר כותבת דברים שהם לחלוטין הפוכים מהמציאות - חוסר בויטמין B1 יכול לנבוע דווקא מפעילות יתר של בלוטת התריס, ואם הכותבת שואלת איך לחזק אותה, כנראה שהיא סובלת מתת פעילות... - לפחות תפני אותם למזון הנכון.
תודה.
בחלבון ביצה יש בין 3-5 מ"ג ויטמין B1לב אמיץ
תלוי בגודל הביצה.
לא נכון. את שוב מתווכחת על עובדות בסיסיות?אנונימי (פותח)
לא למדת שום דבר מהפעם האחרונה?
0.004 מילי גרם ל-100 גרם ביצה.
בהינתן שגודלה של ביצה גדולה היא 70 גרם (אולי 5 גרמים יותר), הרי שבחלבון של ביצה יש 0.0028 מ"ג ויטמין B1.
כדי לקבל מחלבון הביצה את כמות הויטמין B1 שאת כותבת אדם יצטרך לאכול כ-1450 ביצים.
שיהיה לאותו אדם בתיאבון...
המון בלבול, כל מיני נתונים - בויקיפדיהלב אמיץ
למשל :0.1 מ"ג B1 בחלבון ביצה.
לא נכון. בויקיפדיה כתוב שבביצה יש 0.1 מ"גאנונימי (פותח)
כיוון שב-100 גרם חלמון ביצה יש כ-0.176 מ"ג ויטמין B1 - אז בביצה שלמה יש 0.1 מ"ג (כיוון שביצה גדולה שוקלת 70 גרם).
כמות ויטמין ה-B1 שיש בחלבון ביצה היא 0.004 מ"ג ל-100 גרם חלבון.
ויקיפדיה עבור הערך של 'ביצה':
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94_(%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F)
ויקיפדיה עבור הערך של חלמון ביצה:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%9F
(הדיוק בויקיפדיה הוא רק של 2 ספרות אחרי הנקודה אז כתוב שם 0.17 ולא 0.176. בכל מקרה, זה הבדל זניח).
איפה הענווה שלך שמאפשרת לך להודות שאין לך שום מושג על מה את מדבר ושסחטה מחמאות לא מזמן?
2 טיפים קטנים:אנונימי (פותח)
1. לפני שכותבים שטויות שאין מושג בהם - לעשות חיפוש זריז בגוגל.
גם אם מישהו אמר לך משהו שגוי - כנראה שמי שאמר לך את זה אין לו מושג וכל דבר שהוא אי פעם אמר לך - הייתי מציע לך לבדוק בעצמך.
2. גם אם יש אי דיוקים בין האתרים השונים - אי הדיוק לא יהיה בשני סדרי גודל.
אם כמה אתרים כותבים שכמות ויטמין B1 בחלבון ביצה הוא 0.004 מ"ג ל-100 גרם - כנראה שלא תמצאי אתר שכותב שבביצה (שבה יש פחות מ-100 גרם חלבון) יש פי 100 מזה.
וכאן המקום שלי להיות ענו ולהודות בטעות:
כשכתבתי שיש לאכול 1450 ביצים כדי לקבל בין 3-5 מ"ג של ויטמין B1 מחלבון הביצה - עשיתי טעות וחישבתי זאת כך כאילו כל משקל הביצה הוא מהחלבון.
אם ניקח את זה בחשבון, אז כדי לקבל 3-5 מ"ג ויטמין B1 רק מהחלבון, אדם יצטרך לאכול כ-3000 ביצים ולא כ-1450 כפי שכתבתי קודם.
עימך הסליחה.
בא ניתן ך טיפ אחד חשוב:לב אמיץ
לפני שאתה מסתמך על כל מיני קישורים עם כל מיני נתונים מבולבלים - באחד מציינים שיש B6 - מה שלא ראיתי ובשני חומצה פולית - גם לא ראיתי - וגם אם ישנם בביצה כנראה שהספיגה שלהם לא אופטימלית ומזונות אחרים עושים את העבודה טוב יותר.
בפעם האלף : אתה יכול להמשיך להתבסס על מחקרים וקישורים. אני אסתמך על תוצאות בשטח.
בסופו של דבר, מטופלים יודעים להעריך את זה.
ותפסיק להטיף לי מוסר. תביא רעיונות משלך. אני עוקבת אחריך - ראיתי שאתה מתקדם עם זה.
עלה והצלח.
אני לא מסתמך על שום דבר מבולבלאנונימי (פותח)
לא הבנתי מה הכוונה בראשון או בשני ואין לי מושג על מה את מדברת.
את ויקיפדיה הבאתי כי את העלית את שמו של האתר - אני לא מסתמך עליו כיוון שייתכן שילד בן 13 כתב את הערך... לכן אני מסתמך על מקורות קצת יותר מהימנים. (ועדיין, בויקפידה, לפחות במקרה הזה, היה כתוב בערך כמה ויטמין B1 יש).
אין מה להסתמך על תוצאות בשטח - מדובר על מוצר שאפשר לנתח אותו במעבדה ולראות מה הוא מכיל.
זה כמו להגיד שמים מכילים אלכוהול. זה כמו להגיד שתולעים נוצרות מעצמן במעיים... זה כמו להגיד שהירח עשוי גבינה צהובה.
חלבון הביצה לא מכיל יותר מכמות זעירה וזניחה של ויטמין B1. נקודה. סוף פסוק.
אולי יש לך "מטופלים" שחלבון ביצה גורם להם להרגיש באקסטזה - אבל זה לא בגלל הויטמין B1 שיש בו - כיוון שכמעט ואין בו.
טעית. כרגיל.
אני לא מביא שום רעיון משלי.
ואני אטיף לך מוסר כמה שאני רוצה - את בחורה חסרת אחריות שאין לה מושג בכלום וטועה עובדתית בערך בכל מה שהיא כותבת ומסכנת בריאות של אנשים בגלל האגו העצום שלה.
לא.
מחסור בסידן לא גורם לדלקות גידים.
תולעים לא נוצרות יש מאין במעיים של אנשים.
בחלבון ביצה אין כמעט ויטמין B1.
אלו הן עובדות. שרירות וקיימות. (כמעט) כל דבר שאת כותבת הוא פשוט לא נכון עובדתית וכל ילד שסיים בית ספר יסודי עם גישה לגוגל יכול לראות את זה בקלות - ולפעמים הוא אפילו לא צריך את הגישה לגוגל.
כמה חסר אחריות יכול להיות אדם כדי לטפל באנשים מבלי שיהיה לו ידע בסיסי שיש לכל תלמיד שסיים כיתה ה' או שלא יודע אפילו לחפש ערכים תזונתיים של מוצרים בגוגל???
תוצאות בשטח??? עד שלא תהרגי מישהו את פשוט לא תפסיקי - ואני מבטיח לך שזה יקרה אם זה עוד לא קרה.
הנה תסריט מאוד סביראנונימי (פותח)
את אומרת ל"מטופל" שלילד שלו יש תולעי מעיים לא מדבקות והן פשוט נוצרות במעיים.
האבא שמח וטוב לב לוקח את הילד לבקר את סבא.
כמובן שהם לא נזהרים כי זה לא מדבק.
הילד מדביק את הסבא.
מערכת העיכול של הסבא והמערכת החיסונית הן כבר לא מה שהיו פעם וכתוצאה מכך הוא מקבל חסימת מעיים ומת.
הדם שלו, על הידיים שלך. את מבינה מה זה אומר? מה המשמעות של זה?
האגו שלך מספיק חשוב כדי לאפשר לזה לקרות? אין לך טיפת חוש אחריות?
ואם את לא ידעת את זה - וכמו שכתבתי, זה ידע בסיסי שאותו רוכשים ביסודי - מי יודע מה עוד את לא יודעת?
המחשבה שתולעי מעיים נוצרות מעצמן היא שקולה לאמונה שהירח עשוי גבינה צהובה או שכדור הארץ שטוח. אני לא מגזים.
חסר לך ידע מאוד מאוד בסיסי ומי יודע לאן הבור הזה מגיע וכמה אנשים עלולים להיפגע ואפילו למות בגלל זה. (ואם זה עוד לא קרה).
ואני לא מדבר אפילו על העצלות שמונעת ממך לחפש ערכים תזונתיים של מוצרי מזון בגוגל - וזה מה שזה: עצלות!
ואחרי כל זה, את עוד מתווכחת איתי. תנסי להפעיל קצת את הראש. את לא מבינה כמה מסוכן מה שאת עושה???
אני מאוד מקווה שגרמתי לך לחשוב.
תלוי מה בדיוק הבעיהיעל -NDאחרונה
כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא
האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא
אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.
אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא
קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא
כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.
דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה
"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."
עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא
לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:
1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.
2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.
3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.
4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.
5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.
6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.
7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.
הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...
עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא
העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא
חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:
עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.