סחרחורת פסיכולוגי או אובייקטיביאנונימי (פותח)

שלום,

 

לפעמים יש לי סחרחורת כי לא שתיתי או לא אכלתי מספיק.

 

אבל לפעמים אני לא יודעת אם אני מדמיינת סחרחורת..

 

הייתי אצל רופא שאמר שהכל בסדר ב"ה.

 

ומה שתיארתי לו הוא אמר שזה ורטיגו אבל זה עבר לבד...

 

אני מכירה את עצמי ואני יודעת שאם אני בלחץ אני מרגישה כביכול סחרחורת.

 

זה מוכר למישהו? זה יכול לנבוע מסתם לחץ?

 

 

ממה שאני יודעתאמנית יצרתית

קודם כל, אמרת שני דברים,

1. שאת חווה סחרחורת כשאת לא שותה או אוכלת מספיק,

2. כשאת בלחץ

אז למעשה קודם כל יש לך את התשובה,

שזה אומר:

1. להקפיד לאכול ולשתות, מסודר, אוכל בריא וטוב, לא ג'אנק

2. לעבוד עם עצמך או בטיפול על נושא הלחץ וללמוד איך להרפות

יש אתרים שיש בהם הרפיות לשמיעה שניתן ממש לשבת מול המחשב ולהרגע על הכסא עם עיניים עצומות וכך לתרגל איך עושים הרפייה, ולתרגל גם כל יום לפני השינה.

מעצמי אני יודעת, שגם אני חווה את אותה תחושה, לפעמים בגלל לחץ! לפעמים בגלל שאכלתי לא נכון, כי אני אוכלת מאוד בריא, ואם אני מזייפת אז הגוף מיד מגיב לכך לא טוב, או שבגלל שכל הלחץ דם שלי ירד והרגליים שלי נהיו כבדות ואז אני משתדלת להרים אותן על כיסא וזה עובר.

אבל אני מבינה אותך שזה לא נעים ואני גם מכירה את הפחד הזה שיש שאולי בעצם אני היא זו שגרמתי לכך בגלל שאני לחוצה או לא אכלתי טוב,

אל תאשימי את עצמך,

הרבה בריאות!

כן . וחשוב בכל אופן להיות עם האצבע על הדופק.לב אמיץ
באמת שאני כל הזמן עם עצבע על הדופקאנונימי (פותח)

התכוונתי בהומור, שאני בודקת דופק לב כל הזמןאנונימי (פותח)

אבל לפעמים זה מוגזם מטורלל

הבנתי אותך.לב אמיץ

התכוונתי שטוב עשית והלכת להיבדק - עכשיו את יכולה להיות רגועה מהבחינה הזו.

ואם יש שינוי בדפוס המוכר של הסחרחורות צריך לחזור אל הרופא.

 

אבל את צודקת - לסחרחורות ממקור פסיכולוגי -  מועיל יותר להסיח מהן את הדעת.

 

מספיק לדעת שיש בהחלט אפשרות כזו.

 

ואם זה לא מספיק אפשר לקחת הומאופתיה - נוגעת בנקודה המסויימת בנפש המתבטאת בתסמין הפיזי המסויים.

סחרחורתיעל -NDאחרונה

אם את נוטה לסחרחורות, אך הם  אינם תסמין של מחלה כלשהי, אלא סתם חלק מהייחודיות שלך (כמו שיש אנשים עם מחלת הנסיעה, או זקוקים להרבה שעות שינה וכדו') - פשוט תלמדי לחיות עם זה. זה לא אמור להיות בעיה.

כרום וכולסטרול: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרומיוםתזונה קובי עזרא

: מחקרים מסוימים הראו שתוסף כרום עשוי להוביל להפחתה מתונה ברמות הכולסטרול הכולל ורמות הכולסטרול LDL (ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה), המכונה לעתים קרובות כולסטרול "רע". עם זאת, ההפחתות נוטות להיות קטנות יחסית וייתכן שאינן משמעותיות מבחינה קלינית עבור כולם.

 

האם אפונה בריאהתזונה קובי עזרא

 

אפונה עמוסה בחומרי הזנה חיוניים כמו ויטמינים (ויטמין K, ויטמין C, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B) ומינרלים (ברזל, אשלגן ומגנזיום). הם גם מספקים סיבים תזונתיים וחלבון.

אפונה היא מקור טוב לסיבים תזונתיים, שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול ולהפחית את הסיכון למחלות לב. בנוסף, תכולת האשלגן שלהם תומכת ברמות לחץ דם בריאות.

כןאנונימי (2)אחרונה
סירטואין דיאטה, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו עתזונה קובי עזרא

, מה צריך לדעת על סירטואין: השפעתו על הבריאות והכושר. 

 

קפה כולסטרולתזונה קובי עזרא

בעוד לצריכת קפה עשויה להיות השפעות מסוימות על שומני הדם, חשוב לציין שההשפעה הכוללת נחשבת בדרך כלל צנועה. לצריכה מתונה של קפה (בסביבות 3-4 כוסות ליום) לא סביר שתהיה השפעה שלילית משמעותית על שומני הדם עבור רוב האנשים, במיוחד אם יש להם תזונה ואורח חיים בריאים.

כמו בכל שיקול תזונתי, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם דיאטנית רשומה לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על המצב הבריאותי והיעדים הספציפיים שלך.

רק decafאנונימי (2)אחרונה

אבל

אישית טעם הקפה שנוא עליי

דובדבנים בריאותתזונה קובי עזרא

לנוגדי החמצון בדובדבנים עשויים להיות השפעות נוירו-פרוקטטיביות, המסייעות בשמירה על בריאות המוח ועלולה להפחית את הסיכון לירידה קוגניטיבית הקשורה לגיל. מחקרים מסוימים מצביעים על כך שדובדבנים עשויים גם לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי. #דובדבנים

דובדבנים זה מגעילאנונימי (2)
תודה על מה שבראתתזונה קובי עזראאחרונה

"מי שמבחין בטעמו האמיתי של מה שהוא אוכל, לעולם לא יהיה זולל."

עדשים בריאות, עדשים בריא או לאתזונה קובי עזרא

?

לעדשים יש יתרונות בריאותיים רבים הודות להרכבן צפוף החומרים התזונתיים. הנה כמה יתרונות מרכזיים:

1. עשיר בחלבון: עדשים הן מקור מצוין לחלבון על בסיס צמחי, מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה צמחונית וטבעונית. חלבון חיוני לצמיחת שרירים, תיקון ותפקוד הגוף הכללי.

2. עשיר בסיבים: העדשים עמוסות בסיבים תזונתיים, מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים מסייעים לעיכול, עוזרים לווסת את רמות הסוכר בדם ומקדמים מעיים בריאים. זה גם תורם לתחושת שובע ויכול לסייע בניהול משקל.

3. ידידותי ללב: הסיבים המסיסים בעדשים מסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול, ובכך מפחיתים את הסיכון למחלות לב ושבץ מוחי. בנוסף, העדשים דלות בשומן רווי ונתרן בעודן עשירות באשלגן, התומך בבריאות הלב.

4. ויסות סוכר בדם: תכולת הסיבים הגבוהה בעדשים מאטה את ספיגת הגלוקוז, ועוזרת לייצוב רמות הסוכר בדם. זה מועיל במיוחד עבור אנשים עם סוכרת או אלה בסיכון לפתח את המצב.

5. ארוז בחומרים מזינים: עדשים הן מקור טוב לויטמינים ומינרלים חיוניים, כולל חומצה פולית, ברזל, מגנזיום ואשלגן. חומרים מזינים אלו חשובים לייצור אנרגיה, יצירת תאי דם אדומים ושמירה על הבריאות הכללית.

6. ניהול משקל: עדשים דלות בקלוריות ובשומן בעודן עשירות בסיבים וחלבונים, מה שהופך אותן לבחירה מספקת במזון שעשויה לסייע בירידה במשקל או במאמצים לניהול משקל.

7. בריאות מערכת העיכול: תכולת הסיבים בעדשים מקדמת יציאות קבועות ומסייעת במניעת עצירות. זה גם תומך בצמיחה של חיידקי מעיים בריאים, תורם למערכת עיכול בריאה.

הכללת עדשים בתזונה יכולה להציע את היתרונות הבריאותיים הללו ועוד. עם זאת, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או עם תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית המבוסס על הצרכים הבריאותיים הספציפיים שלך.

איזו חפירהאנונימי (2)
אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנותתזונה קובי עזראאחרונה

אדם פסימי רואה את הקושי בכל הזדמנות אדם אופטימי רואה הזדמנות בכל קושי...

עדשים ערך תזונתי, האם עדשים זה פחמימה?תזונה קובי עזרא

העדשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול, מעודדים תחושות מלאות ומסייעים בוויסות רמות הסוכר בדם. דיאטה עשירה בסיבים יכולה גם לתרום לניהול משקל בריא ולהפחית את הסיכון למצבים כמו עצירות, מחלות לב וסוכרת מסוג 2.

מה אכפת ליאנונימי (2)
טיפשות היא לאדם לחשוב שהוא יודע את אשר איננו יודע.תזונה קובי עזרא
🖕אנונימי (2)אחרונה
יתרונות תזונתיים של חומוס, האם חומוס משמין?תזונה קובי עזרא

, האם חומוס משמין

חומוס הוא מטבל או ממרח מזרח תיכוני פופולרי העשוי מחומוס מבושל ומעוך (שעועית גרבנזו), מעורבב עם טחינה (משחת שומשום), מיץ לימון, שום ושמן זית. זה לא רק טעים אלא גם מציע כמה יתרונות בריאותיים. הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של חומוס:

עשיר בחומרים מזינים: חומוס עמוס בחומרים מזינים חיוניים כמו חלבון, סיבים תזונתיים, שומנים בריאים, ויטמינים ומינרלים. חומוס הוא מקור טוב לחלבון מהצומח ומכיל חומצות אמינו החשובות לתפקודי הגוף השונים.

 

מה אכפת ליאנונימי (2)אחרונה

אולי יעניין אותך