לברור כמות של קטניות קשות כמו חומוס, שעועית לבנה, לברור, להשרות לילה, אפשר לבשל בישול קצר ולהקפיא בשקיות קטנות לחמין,דג ושימושים נוספים.
לקלף ולכתוש/ לטחון במטחנה או בלנדר או בדרך אחרת המון המון שום, ולהקפיא בקוביות קטנות, ואז נשאר רק להוציא ולהוסיף.
ירקות ירוקים- פעם אחת לקנות כמה קופסאות של דורות עם ירוקים מוקפאים, ואז לשמור את הקופסאות. קונים כמה חבילות של כוסברה, פטרוזיליה, שמיר וכו', שוטפים הכל עם סבון כמה שצריך, ואז קוצצים במעבד מזון/ בלנדר ומקפיאים בקוביות.
וכמובן, לבשל בתבשיל/ מאפה אחד הרבה דברים יחד, כגון תבנית אורז עם עוף, תפו"א עם ירקות וכו'
תוסיפו..

)
)
