התבססתי בעיקרון על המתכון הזה: http://matkonation.com/2013/04/3051/#.U8OCUpRuO-k
אבל עשיתי כל כך הרבה שינויים שזה כבר לא ממש דומה..
בכל מקרה- את החמאה הורדתי, ושמתי במקום קצת שמן (בערך 1/3 כוס, אולי קצת פחות), וכמו שאמרתי- לא שמתי בכלל סוכר, רק שמתי קצת יותר סילאן, כדי שיהיה מספיק מתוק.
ואפשר להתפרע הרבה יותר עם התוספות- אני שמתי גם שקדים חתוכים, גרעיני חמניות, בוטנים, שמשום, קוקוס, ובקיצור- כל מה שאפשר להכניס לגרנולה מתאים גם פה (דווקא אגוזים לא היה לי אז השמטתי). פשוט עושים לפי מה שיש בבית ומתחשק..
ועוד טיפ קטן: כתוב במתכון לשטח בתבנית על נייר אפיה ולהדק היטב. לי הכי נוח פשוט לשפוך על הנייר, לשים מעליו עוד נייר, ואז להדק עם כף דרך הנייר שמעל (ואז הבצק לא נדבק לכף כל הזמן), וכמובן להכניס לתנור בלי הנייר שמעל. מקווה שהניסוח הובן.
ולהיזהר עם זמן האפייה- אני אפיתי הרבה פחות זמן ממה שכתוב במתכון (אחרי 12 דקות כבר הספיק להישרף לי בקצוות). לדעתי כדאי להציץ כבר אחרי 10 דקות (זה מן הסתם תלוי גם בעובי של הבצק ובאיכות התנור).
יוצאות עוגיות ממש טעימות! אני קצת הסתבכתי בחיתוך שלהן- הן קצת נשברו (אול גם בגלל השינויים שעשיתי), אבל זה לא פוגע בטעם.. את כל הפירורים שנוצרים בחיתוך אפשר לאסוף לצלחת ולאכול עם חלב (כמו גרנולה).. יאמי!