יש 2 דרישות:
1.עדיף לא משהו מטוגן
2.לא עם רסק עגבניות
(בגלל רגישות שלי לנ"ל)
ועדיפות למשהו שלא דורש הרבה עבודה..
כעיקרון אני צריכה בעיקר רעיונות לתוספות.
תודה רבה!
יש 2 דרישות:
1.עדיף לא משהו מטוגן
2.לא עם רסק עגבניות
(בגלל רגישות שלי לנ"ל)
ועדיפות למשהו שלא דורש הרבה עבודה..
כעיקרון אני צריכה בעיקר רעיונות לתוספות.
תודה רבה!
תפוחי אדמה בתנור : תפוחי אדמה אדומים חתוכים לפלחים תיבול מלח שמן זית רוזמרין קצוץ אגוז מוסקט מעט
כל מיני סוגי ירקות אפויים בתנור: גזר סלק תפו"א בצל סגול שום בטטה תיבול שמן זית מלח פלפל תבלין לתפו"א
לחתוך את כל הירקות גדול ולאפות בתנור עד שזה מוכן
לוקחים לחם בגט ופורסים כך שיתקבלו פרוסות בקוטר של כ 3 ס"מ.
מורחים את הפרוסות משיבה דקה של מיונז, או חרדל, או יחרת, או חומוס כפרי או מעט שמן זית.
על כל פרוסה מניחים חתיכת דג כבוש או פרוסת עגבניה או פרוסת ביצה קשה, או אנשובי או פרוסת מלפפון,
אפשר לשחק עם הצרופים.
מקנחים כעוגת שמרים עם מילוי פרג.וכוס תה עם מרווה ורוזמרין.
בתיאבון.
לגוון בהם..
חוץ מזה- מרק את מכינה? יש מרקים שונים
אפשר לגוון גם בבשרי- כדורי בשר, לזניה, עופות בסגנונות שונים, מוקפץ, בשר, בורקס בשרי
אולי אכין במקום קוסקוס-בורגול (קצת דומה ) בתוספת ירקות אפויים/מבושלים.
איזה ירקות מתאימים כתוספת?
וחשבתי גם על עוף ואורז בשקית קוקי.
בטטה,תפו"א,גזר,קישוא,בצל וחומוס..
תודה רבה!
מטגנת בסיר בצל חתוך לקוביות גדולות יחסית..
כשהבצל נהיה רך וזהוב מוסיפים מים..מתבלת במרק עוף,פלפל שחור,ממפריקה רסק וקצת מלח. [ופה מגיע הרקטע למצוא תחליף לרסק.. ;\ ]
כשהמים רותחים מוסיפים את הירקות [חתוכים גס] וקופסאת חומוס..[אם את משתמשת בחומוס לא משימורים תשרי אותם בערך שעה לפני..]
נותנת לזה להתבשל .. אחרי 10 ד' בערך אני מוסיפה את העלי סלרי..
כשזה רך זה מוכן
[אני אישית קודם שמה את התפוחי אדמה ל-5 ד' יותר ואז את שאר הירקות שמתבשלים מהר יותר..]
מתכון קל ופשוט לתוספת טעימה מאוד (אם את אוהבת משהו מתקתק לצד המנה העיקרית)
לטגן בצל חתוך לעיגולים דקים עם מעט שמן.
דלורית שלמה חתוכה לעיגולים דקים.
2 כפות סוכר חום.
מעט מלח.
חצי כפית קינמון.
להוסיף צימוקים לפי הטעם...(לא חייבים)
לבשל כשעה וחצי על אש נמוכה.