ז' באב תשע"ד 18:59

אני ממש אוהבת את המתכון של החתונות, יש לכם מושג איך מכינים אותו?

ז' באב תשע"ד 20:23

בנייר אלומיניום עם לימון, מיץ לימון, מלח, פלפל, שום.

לאטום היטב ולאפות בחום בינוני-גבוה.

 

בתאבון! ליקוק

There are no such things as adults, only children who have learned how to behave in public.

(original quote)

ז' באב תשע"ד 21:06

זמן אפיה, לא יודעת.

There are no such things as adults, only children who have learned how to behave in public.

(original quote)

ח' באב תשע"ד 22:32
לכן אני שמה פחות לימון מבשאר סוגי דגים אחרים.
כי הטעם המקורי שלו גם ככה טעים מאד.
ז' באב תשע"ד 20:51
פילה- שמים חרדל, שמן, מלח, אבקת שום, פפריקה ופלפל שחור, מכניסים לתנור. כשמוכן (לא מידי, שלא יתייבש) חותכים לפרוסות ומוציאים לכלי. העור נשאר דבוק לנייר אפיה.

סטייקים- אנחנו מתבלים ומטגנים במחבת פסים. יוצא מצויין.
ח' באב תשע"ד 11:54

בוא נגיד שאם "כשמגיע אלול אפילו דגים שבים רועדים",

אז כשאשתי מכינה את הסלמון כל הסלמונים בעולם מתחילים לשחות לכיוון ישראל בכדי לנסות להשתתף במצווה,

ומפלס הריר בישוב ממלא את כל אקוויפר ההר.

 

 

קיצר- תביא מתכון!!

ז' באב תשע"ד 21:38

בתנור לא יותר מרבע שעה 

ז' באב תשע"ד 22:11

לסלומון אין טעם לוואי חזק כמו דגים אחרים. צריך לקחת בחשבון שגם ההשרייה במיץ לימון היא קצת כמו בישול.

הטיבול שלי הוא- מלח, פלפל שחור, שום טרי כתוש, כוסברה טרייה או טימין (ביחד הם לא הולכים. לחוד כל אחד טעים מאד) ולמרוח על הכל מעט מיונז או לטפטף שמן ולשים בתנור לכמה דקות בודדות. יוצא מעולה.

ז' באב תשע"ד 23:07

רוחצים את הדג ע"מ לנקות אותו. אפשר עם מים רותחים או חומץ ואח"כ שטיפה במים.

 

מעט מלח, פלפל, שום, פפריקה מתוקה, שמן זית, מיץ תפוזים וסילאן.

 

לאפות בתנוא או במיקרו עד שמוכן. 

 

יוצא נהדר.

ז' באב תשע"ד 23:16
עבר עריכה על ידי מגיבה באתר זה בתאריך ז' באלול תשע"ד 23:28

א) מומלץ להסיר את העור (בגלל הימצאות של טפילים בחלק מדגי סלומון- בעור). כאשר הדג עדין קפוא ורק התחיל להפשיר, מתחילים להפריד את העור עם סכין, ואחר כך הוא נפרד ממש במשיכה ביד.

ב)משרים את הדג חתוך לפרוסות, במשרה של מים, מלח ומיץ לימון כדי להוציא את הריח האופייני לדגים.

ג) לשטוח בתבנית, אפשר חד פעמית.

ד) לערבב בכלי יין לבן חצי יבש ומעט שמן זית (בערך שני שליש יין ושליש שמן).

ה) להכניס לתוך הנוזלים תבלינים, לפי הטעם: כוסברה, כמון, כורכום, מלח, פלפל, אבקת שום, גריל דג

ו)לצקת את הנוזלים המתובלים על הדגים.

ז)לאפות בחום של 180 כמחצית השעה, עד שהדג רך למגע כשנועצים בו מזלג.

 

בתאבון

 

מומלץ להשתמש בסלומון נורבגי. הוא נחשב נקי מתולעים.

 

ח' באב תשע"ד 09:38

קודם כל, דג סלמון הוא דג טעים. גם אם רק תפזרי עליו קצת מלח גס ופלפל גרוס הוא יצא טעים.

 

הוא דג מאד נח לעבודה. אין צורך להשרות אותו לפני כן במלח גס חומץ ומיץ לימון כמו בנסיכה או במלרוזה.

 

אם את רוצה את מקלפת את העור, כשהדג רק מתחיל להפשיר. מתחילים עם סכין בקצה, ומושכים עם היד.

 

אנחנו פורשים נייר כסף ומעליו נייר אפיה, ומניחים את הסלמון.

 

חורצים בו שניים / שלושה חריצים לאורך הדג, ובחרימים מניחים לימון פרוס דק.

 

מכינים תערובת של יין לבן יבש + סוכר חום, ושופכים על הדג.

 

עוטפים היטב עם נייר האפיה ונייר הכסף עד שהסלמון עטוף וסגור היטב, ומכניסים לתנור חם.

 

זמן האפיה משתנה בהתאם לתנור, בסביבות ה35 דקות.

 

 

מתכון טוב נוסף הוא "לעסות" את הדג עם שמן זית, ולפזר מעל פלפל שחור גרוס, ואו טימין (טרי!) או רוזמרין (טרי!)

 

בתיאבון!

ח' באב תשע"ד 13:54

כדי שירד הטעם הדגי?? והאם שוטפים את הלימון אחרי כן??

ח' באב תשע"ד 16:27

אני משרה כמחצית השעה ולאחר מכן שוטפת

 

אני אופה ללא עטיפה. הדג אינו מתיבש בגלל הנוזלים ששמתי 

ח' באב תשע"ד 17:34

לקנות סלמון נורווגי כמה שיותר כתום. להוציא את העור כמו שכתבו- כשהדג קפוא ורק מתחיל להפשיר .

 

לאפות בתנור את הדג כשהוא מופשר לגמרי (הכי טוב זה דג  טרי כמובן, אבל גם קפוא שהופשר יוצא טוב)

 

 מבחינת רטבים- כבר הביאו כמה אפשרויות. מה שאני אוהבת- מעט שמן זית, מיץ לימון שום, מלח, פלפל, מעט רוטב פסטו (או רוזמרין), לשים סילאן מעל (או דבש)  אפשר לפזר מעל גם אגוזי מלך טחונים.(או כאלה שאת מערכת ביד)

 

זמן אפיה משתנה בין תנור לתנור-תתחילי עם 20 דקות. ותראי אם מוכן אם לא- אז עוד 5 דקות ולבדוק ועוד 5 דקות... (בקיצור זה לא מסוג הדגים ששמים שעה ושוכחים, צריך להיות בסביבה כי אפיית יתר הופכת אותו ליבש)

ט' באב תשע"ד 04:21

מה שמציגים לך כטרי זה מופשר.

ט' באב תשע"ד 10:27

מתאים?

ניסיתי פעם בלי השרייה והיה ריח מעצבן של דג..

ט' באב תשע"ד 11:37

סלמון בירקות

http://www.mirizorger.co.il/recipies/dagim/193-salmonveg.html

 

סלמון בירקות

מצרכים

6 פרוסות סלמון פילה ללא עור ועצמות

 

למשרה

3 שיני שום כתושות

3 כפות רוטב סויה

מלח פלפל שחור גרוס טרי

1 כף אבקת מרק בטעם בצל מרכיבים טבעיים

1/3 כוס שמן

 

לירקות

2 בצלים קצוצים

4-5 עגבניות בשלות חתוכות

1 גמבה קצוצה

3 קישואים קלופים וקצוצים

3 כוסות אפונה קפואה

מלח

1 כף פפריקה מעושנת

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית סוכר

1/3 כוס שמן

 

אופן ההכנה

מתבלים את דגי הסלמון ומניחים במקרר לשעה- אפשר ורצוי ללילה

את הירקות מניחים בתבנית ומתבלים ומערבבים היטב

מחממים תנור ל 200 מעלות ומכסים את תבנית הירקות אופים כשעה

מסירים את הכיסוי ומניחים את פרוסות הסלמון ואופים 20 ד' ללא כיסוי

מגישים חם ואפשרי גם קר או בטמפרטורת החדר

ט' באב תשע"ד 11:26

החומרים :

דג סלומון חתון לפילטים לפי ראות עינכם..

רוטה המורכב :

-שליש כוס דש

-שליש כוס שמן

-3 כפןת חרדל

-3 כפות רוטב סויה

-2 שיני שום כתוש

-חצי כפית מלח

-חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי.

ההכנה :

1. מרבבים את כל החומרים של הרוטב היטב .

2. משרים את הדגים שעה בתוך הרוטב  ומכניסים למקרר.

3.לאחר שעה חממים מחבת ומטגנים את הדג תחילה על הצד של העור ולאחר מכן על הצד השני , פעולה זו מתחילה את בישול הדג.

(3 דקות בערך)

4.מסדרים בתבנית אפיה שופכים מעל את הרוטב שנשאר ,

אפיה 4 דקות בתנור 200 מעלות לחמם מראש.

ניתן להגיש בליווי עלי סלק קצוצים , ניתן לטגן אותם קלות במחבת שבושל בה הדגם

 

להגשה יפה מניחים את עלי  הסלק , הדג ולפזר מעל בצל ירוק קצוץ .

 

מתכון מדהים ף נסו ועדכנו בתוצאות ..

לבריאות ושבת שלום!!!!Q!

ט' באב תשע"ד 13:46

לשם- עדין לא צרפת מתכון..

ט' באב תשע"ד 22:04

בעזהי"ת

 

יחס שווה של חרדל דיז'ון וסוכר חום, למרוח על הדג, לכסות ולאפות רבע שעה. יאמי!

אולי יעניין אותך