ובלי הרבה סוגי תיבול או יותר מידי ירקות
תודה רבה!!
לטגן בצל, להוסיף את האורז, לערבב מעט שיקבל את הטעם ואז להוסיף מים+מלח+כמון.
על אותו רעיון אפשר לאדות או לטגן קוביות קטנות של כזר או פלפלים בכל הצבעים יחד עם הבצל או בלעדיו.
מג'דרה - אורז עם עדשים
אורז עם פטריות.
אורז אדום - להוסיף רסק עגבניות לפני שמוסיפים את המים.
יש עוד הרבה.
מטגנים בצל מוסיפים לו את האורז ומעל פטרוזיליה קצוצה. מוסיפים מים ביחס של כוס אורז- כוס וחצי מים. מערבבים טוב ושמים אבקת מרק (אין צורך במלח האבקת מרק מאוד מלוחה). סוגרים את הסיר מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 18 דקות על השעון!!! על אש בינונית.
אין צורך להביא לי טעימות כי גם אני מכינה הערב כזה
בקשר לאורז...
אז חלק מהרעיונות מעולה ממש,אנסה בעז"ה.
שמעתי פעם על אורז עם גזר וכו או משהו כזה ...ידוע למשהו??
אשמח לעוד מתכונים כדי שלהמשך יהיו לי עוד רעיונות.
אורז עם פלפל (רגיל) מטוגן, כורכום, ושמן קנולה לא מזוכך (זה משנה).
קניתי שמן קנולה לא מזוכך בשופרסל, אבל הטעם החזק קילקל את העוגות שאפיתי, אז העפתי אותו.
אל תקחי ממנו דוגמא לשמן לא מזוכך. עצם העובדה שבא בבקבוקי פלסטיק פושטיים. והמחיר אמר דרשני (נמוך מדי).
שמן לא מזוכך ממקור טוב בא בדרך כלל בבקבוק זכוכית ועולה בהתאם.
אני עצמי לא מכירה איפה קונים מזוכך אבל אני משערת שבחנויות טבע כמו עדן וניצת הדובדבן.
יש לי עוד מלא רעיונות לאורז אז אם תצטרכי רק תגידי
1. מבשלים את האורז כשמוכן מוסיפים לסיר בצל מטוגן היטב ישר מהמחבת+ קצת מהשמן
2. מטגנים בצל ומשמשים קצוצים מוסיפים את האורז קצת כורכום ומים ומבשלים רגיל
3. כשמכינים את האורז בשלב הוספת המים מוסיפים קצת מכל דבר : כמון, קינמון כורכום פלפל שחור
מטגנת במשך 2 דקות את האורז (פראי אני לא שוטפת לפני) מוסיפה מים בהדרגה. כוס ואז מערבבת. עד כוס מחכה שירתח. ואז כוס שלישית.
מבשלת 15-20 דקות.
מחממת את התנור מראש. מעבירה את האורז לתבנית פיירקס ושמה מעל גזר מגורד ובצל.
מכסה בנייר כסף ולתנור במשך 30-40 דקות.
יוצא מדהים!!
תיבול רק מלח
בתנור. ולמעלה שקדים וכאלה.. אם תרצי מתכון אז בשמחה כשאוכל..
ויש גם אורז כזה שעושים עם תפו"א, ואז הופכים את הסיר/תבנית וזה יוצא יפה כזה. יש לזה שם.. לא זוכרת בדיוק
מערבבים 2 כוסות אורז, 1 בצל קצוץ, 2 כפות א. מרק, 1/2 כוס שמן, 1/3 כוס רוטב סויה.
מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים ומפזרים מעל שקדים (מקלות/ פרוסות) ואופים בתנור עד שזה מוכן