ו' בחשוון תשע"ה 13:21

ובלי הרבה סוגי תיבול או יותר מידי ירקות
תודה רבה!!

ו' בחשוון תשע"ה 13:56

לטגן בצל, להוסיף את האורז, לערבב מעט שיקבל את הטעם ואז להוסיף מים+מלח+כמון.

על אותו רעיון אפשר לאדות או לטגן קוביות קטנות של כזר או פלפלים בכל הצבעים יחד עם הבצל או בלעדיו.

 

מג'דרה - אורז עם עדשים

 

אורז עם פטריות.

 

אורז אדום - להוסיף רסק עגבניות לפני שמוסיפים את המים.

 

יש עוד הרבה.

 

 

 

 

ו' בחשוון תשע"ה 19:17
אם את בקטע של אבקות מרק..
מטגנים בצל מוסיפים לו את האורז ומעל פטרוזיליה קצוצה. מוסיפים מים ביחס של כוס אורז- כוס וחצי מים. מערבבים טוב ושמים אבקת מרק (אין צורך במלח האבקת מרק מאוד מלוחה). סוגרים את הסיר מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 18 דקות על השעון!!! על אש בינונית.
אין צורך להביא לי טעימות כי גם אני מכינה הערב כזה
ו' בחשוון תשע"ה 19:56

בקשר לאורז...
אז חלק מהרעיונות מעולה ממש,אנסה בעז"ה.
שמעתי פעם על אורז עם גזר וכו או משהו כזה ...ידוע למשהו??
אשמח לעוד מתכונים כדי שלהמשך יהיו לי עוד רעיונות.

ו' בחשוון תשע"ה 19:58
מטגנים בצל קצוץ וגזר מגורד מוסיפים את האורז תבלינים לפי מה שאוהבים והמים כמובן ומבשלים...
ו' בחשוון תשע"ה 20:26
ו' בחשוון תשע"ה 20:47

אורז עם פלפל (רגיל) מטוגן, כורכום, ושמן קנולה לא מזוכך (זה משנה).

ז' בחשוון תשע"ה 08:11

קניתי שמן קנולה לא מזוכך בשופרסל, אבל הטעם החזק קילקל את העוגות שאפיתי, אז העפתי אותו.

ז' בחשוון תשע"ה 08:28

אל תקחי ממנו דוגמא לשמן לא מזוכך. עצם העובדה שבא בבקבוקי פלסטיק פושטיים. והמחיר אמר דרשני (נמוך מדי).

 

שמן לא מזוכך ממקור טוב בא בדרך כלל בבקבוק זכוכית ועולה בהתאם.

 

אני עצמי לא מכירה איפה קונים מזוכך אבל אני משערת שבחנויות טבע כמו עדן וניצת הדובדבן.

ז' בחשוון תשע"ה 10:46

לטגן תבצל לשים אורז.. לשים חתיכות גזר קלוף עם המיים. בתיבול, לשים מלח,פלפל וכאלה, והרבה טימין [זה תבלין]. ממש טעים..

 

אורז עם עשבי תיבול. םשוט עם הבישול לתבל במלח פלפל וקצת כורכום, ולשים מלא שמיר ופטרוזיליה קצוצים ממש..

ז' בחשוון תשע"ה 10:47

אורז מלא עגול!!!!! זה אורז ממש ממש ממש טעים, ואם תשלבי איתו ירקות וכאלה, הוא פשוט יווצא מעדן..

 

-רק חשוב לדעת, צריך להשרות אותו לפני  דק'..

י"ח בחשוון תשע"ה 19:57
זה ממש משנה?
י"ח בחשוון תשע"ה 21:39
ויוצא אחד אחד
ז' בחשוון תשע"ה 11:09
ח' בחשוון תשע"ה 19:29
בסמטי מלא. מטגנים בצל עד שמשחים, מוסיפים את האורז ומטגנים טיפה. מוסיפים מים,מלח, ואפונה ירוקה קפואה. נותנים להתבשל עד שמוכן. בתאבון

יש לי עוד מלא רעיונות לאורז אז אם תצטרכי רק תגידי
ט' בחשוון תשע"ה 09:17

1. מבשלים את האורז כשמוכן מוסיפים לסיר בצל מטוגן היטב ישר מהמחבת+ קצת מהשמן

2. מטגנים בצל ומשמשים קצוצים מוסיפים את האורז קצת כורכום ומים ומבשלים רגיל

3. כשמכינים את האורז בשלב הוספת המים מוסיפים קצת מכל דבר : כמון, קינמון כורכום פלפל שחור 

 

 

י' בחשוון תשע"ה 00:12
על כל כוס אורז פראי את שמה 3 כוסות מים.
מטגנת במשך 2 דקות את האורז (פראי אני לא שוטפת לפני) מוסיפה מים בהדרגה. כוס ואז מערבבת. עד כוס מחכה שירתח. ואז כוס שלישית.
מבשלת 15-20 דקות.
מחממת את התנור מראש. מעבירה את האורז לתבנית פיירקס ושמה מעל גזר מגורד ובצל.
מכסה בנייר כסף ולתנור במשך 30-40 דקות.
יוצא מדהים!!
תיבול רק מלח
י"ט בחשוון תשע"ה 20:20
ישתבח שמו

בתנור. ולמעלה שקדים וכאלה.. אם תרצי מתכון אז בשמחה כשאוכל..
ויש גם אורז כזה שעושים עם תפו"א, ואז הופכים את הסיר/תבנית וזה יוצא יפה כזה. יש לזה שם.. לא זוכרת בדיוק
כ' בחשוון תשע"ה 16:33
ישתבח שמו

מערבבים 2 כוסות אורז, 1 בצל קצוץ, 2 כפות א. מרק, 1/2 כוס שמן, 1/3 כוס רוטב סויה.
מוסיפים 4 וחצי כוסות מים רותחים ומפזרים מעל שקדים (מקלות/ פרוסות) ואופים בתנור עד שזה מוכן
כ' בחשוון תשע"ה 17:49

אולי יעניין אותך