אם הייתה לכם ערימה של ראשי שום שעומדים להתקלקלבהתהוות

 

מה הייתם מכינים ממנה?

(אני מחפשת מאכל אחד עם הרבה שום ולא הרבה מאכלים עם קצת שום)

תודה!!

 

 

דיאטת שום!!+mp8
תאכל הרבה שום,
אנשים יתפסו מרחק.

מרחוק תיראה להם רזה...
אלעד

הומור בריא יש לך

בלי עין הרע

קונפי שוםחיה רוז
שום אפוי עם שמן זית.
זה נמרח כזה.

אני גם מכינהסלטי ירקות עם ראש שום שלם קצוץ בפנים.
לקלף את כולם, לכתוש ולפריזר בקופסהאמת ואמונה
אופס, לא ראיתי שכבר כתבת תחיה דולה
יש נאינטרנ מתכון לדג דבש נענע ופרוסות שום-צריך לזה מלא שום!!ר.פ.מ. בע"מ
מרכיבים:
 
4   סלמון - נתחים נקיים מעצמות ומעור, במשקל 200 גרם
 
20   שום (שיניים) - שיניים פרוסות לאורכן, הכי דק שאפשר
 
4 כף/ות   שמן זית
 
0.5 כוס/ות   מיץ לימון
 
4 כף/ות   נענע - קצוצה
 
4 כף/ות   דבש - או סילאן תמרים
 
0.5 כפית/ות   מלח ים
 
0.5 כפית/ות   פלפל שחור
 

http://www.mevashlim.com/Recipe/3453001.asp

 

יוצא ממש טעים! הכנתי לראש השנה..

כותשים את הכל, שמים בקופסא סגורהתחיה דולה

ומקפיאים. ככה כל פעם שאת צריכה שום כתוש כבר יש לך, מגרדים בכפית וזה יוצא מעולה.

^^ אפשר להקפיא מראש כקוביות בתבנית קרחשירה..!
ולא לשכוח לשים לפני קצת מלח/ שמן מטעמי כשרות..
טעמי כשרות? לא הבנתי... (ותודה לך ולכולם!)בהתהוות
יש ענין הלכתי לא להשתמש בשום/בצל מקולפים אחרי לילה...ת.מ.
וואו, בכלל לא ידעתי. תודה רבה!בהתהוות
^^ נכון, אלא אם כן הם מתובלים או מעובדים איכשהו..שירה..!
זה מעולה.אפשר גם רק לקלף ולהקפיא-גם נשמר מצויןנדנדה כתומה.
אנחנו מקלפים כל פעם 30 קילו - יושבים לילה שלםברוקולי

 

וזה נשמר מצוין וכיף
בתוך קופסאות סגורות בדיפ פריז

אסור לאכול שום קלוף שעבר עליו לילההדסדסאחרונה
מרק שוםם. יאמיי.פלספנית

בעזהי"ת

 

3 ראשי שום+18 שיניים [יוצא בערך 5-6 ראשים סה"כ], לכמות של 4-5 מנות, מומלץ להכפיל..

אנטיביוטיקה טבעית וטעים רצחח.

 

http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-5946,00.html

הקישור לא עובד מוריה.ר =)
נשמע מעניין
תודה רבה!מוריה.ר =)
( אבל הרבה עבודה )
חטיף שוםמקשיב טוב

חצי את הראשים לרוחב

שפכי שמן זית כנדיבות לבך

מלחי ופפרקי כטעמך

אפי חצי שעה עד 40 דקות בחום בינוני

תדווחי אם  נשאר לך משהו אחרי זה...

"מלחי ופפרקי" מינימאוס2
נערךגפן36
אצבעות/לחם שום0 אלישבע 0
מקפיאים לשנה הקרובה, או כותשים ומקפיאים בקוביותפאז
סלט עם עגבניות שרי ומממללא שום ופטרוזליהיומושלם

חותכת עגבניות שרי והמממווון שום ופטרוזליה 

כולם טורפים את זה!!

זה מושך חיידקים אם משאירים המון לילה בחוץ...יומושלם

 

אמא שלי מכינה סלט לשבתכוכבי בוקר
מפרקת את הראש לשיניים ( בלי לקלף ממש. רק את הקליפות החיצוניות )
מכסה בנוזלים: הרוב יין לבן חצי יבש, קצת סויה, קצת סילאן ושמן זית

אופה עד שהשיניים רכות.
זה אחד הדברים הטעימים על חלה

אצלנו ארבעה ראשי שום עפים ככה.
הייתי מקלפת את כולם, מכניסה לשקית והישר לפריזר.פלפלתי

לבדוק שאין תולעים לפני שעושים משהוהאברך דוד
לחם שום, מקלות שום, חמאת שום, רוטב שום.תולעת השני
אם אתם אוהבים שום, אפשר להכין את כל הנ״ל עם כמויות גדולות של שום.
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

מחפש המלצה למעבד מזון טובמבקש אמונה

לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי

לי יש משהו שקיבלתייעל מהדרום

לק"י


אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.

מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.

ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).

תודה. תוכלי לכתוב את השם שלו?מבקש אמונה

נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה

אני אוהבת את המג'ימיקס שליופל לימון

עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון

תודה. אפשר את השם שלו? או קישור?מבקש אמונה
תודה 👍מבקש אמונה
כשמשתמשים בקערות הקטנות צריך עדיין לשים את הקערהחילזון 123
הגדולה?
כןופל לימוןאחרונה
יש לי ראסל הובס כבר 9 שנים. מעולההמקורית
קטע, פעם ראשונה שאני שומע על החברה הזאתמבקש אמונה
בסוף קניתי של פוד אפילמבקש אמונה
כמה מתכונים חנוכה hameiri13

קודם כל מצרף לכם שיר חנוכה לשמיעה עם הילדים (אפילו מציע לאפות יחד עם הילדים)

 

שני מתכונים מצוינים לחנוכה – יחד עם טיפים שיעשו לכם סופגניות מושלמות

רגע לפני שמדליקים את הנרות, זה הזמן שבו הבית מתמלא ריחות של בצק, שמן וסוכר. חנוכה הוא לא רק חג של אור – הוא חג של טעמים. כדי שתצליחו ליצור סופגניות נהדרות ללא תקלות, אספנו גם מתכונים טעימים וגם טיפים מקצועיים שממש עושים את ההבדל.

 

טיפים חשובים לפני שמתחילים לטגן

 

לפני שניגשים למתכונים, הנה כמה כללים שכל אחד חייב להכיר:

תוספת קטנה של אלכוהול לבצק – בערך כ־5% מכמות הנוזלים – מפחיתה את ספיגת השמן ומשאירה את הסופגניות קלילות יותר.

טמפרטורת טיגון אידיאלית: 160–170 מעלות.
אין מדחום? מספיק לטבול את קצה כף העץ. ברגע שמופיעות בועות עדינות – אפשר להתחיל לטגן.

זמן טיגון מומלץ: כ־3 דקות מכל צד.

 

רוצים את הפס הבהיר במרכז? מכסים את הסיר בזמן הטיגון – כל עוד המכסה יבש לחלוטין.

להתפחה איכותית באמת, מומלץ ליצור את הכדורים ורק אז לתת להם עוד כשעתיים של תפיחה. זה יוצר מרקם דחוס, עסיסי ויפה בלי בועות מיותרות.

ועכשיו – עוברים לשני מתכונים קלאסיים שכל בית צריך.

 

מתכון ראשון: צ’ורוס קראנצ’י ורך מבפנים

מתכון קל במיוחד שמכינים בכמה דקות, עם טעם ממכר שמחזיר את כולם לביס נוסף.

 

מצרכים

מים, שמן, מלח, סוכר, קמח וביצים.

אופן הכנה

מרתיחים מים עם סוכר, שמן ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים לצינון. מוסיפים ביצים אחת־אחת עד שהבצק חלק ורך.
מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים ישר לשמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים מעל סוכר וקינמון או יוצקים מעט מייפל – וזהו.

 

 

מתכון שני: ספינג’ מרוקאי – אוורירי, חם ונמס בפה

 

אחד המאפים האהובים והקלים ביותר להכנה – בצק רך, דליל, שתופח במהירות והופך לטבעות מושלמות.

מצרכים

קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים.

אופן הכנה

מערבלים את כל החומרים לבצק דליל ממש – כזה שכמעט אי אפשר להרים בידיים, וזה בדיוק הסוד למרקם האוורירי.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
טובלים את הידיים בשמן, קורצים עיגולים, יוצרים חור במרכז ומרחיבים בעדינות לצורת טבעת.
מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג וטובלים בסירופ קר שהוכן מראש.

הכנת סירופ

מים, סוכר, וניל וקצת לימון – מבשלים עד שהסירופ מסמיך לגוון שנהב.

מהחצי השני של הבצק אפשר להכין גם פיתות ארוכות בתנור – רכות וספוגיות.

 

מתכון שלישי: סופגניות אפויות מקמח מלא

 

למי שמעדיף משהו קל יותר, אבל עדיין רוצה ליהנות מהטעם של חנוכה.

מצרכים

קמח מלא, שמרים, סוכר, ביצה, מלח, מים ושמן.

הכנה

לשים עד קבלת בצק רך, מתפיחים, מחלקים ל־16 כדורים, מתפיחים שוב, מברישים ואופים ב־180 מעלות עד הזהבה.
לאחר מכן ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.

 

קרדיט למתכונים 

 

 

איך מכינים פנקייקים תפוחים (עבים)?יעל מהדרום
עם הרבה אבקת אפיה, ושהבלילה תהיה סמיכה יחסיתחילזון 123
זה המתכון שאני מכינהחילזון 123

2 ביצים

רבע כוס סוכר

רבע כוס שמן

1 כוס מים או חלב

כוס וחצי קמח

2 כפיות אבקת אפיה

סוכר וניל


אפשר להוסיף עוד קצת אבקת אפיה ויצא יותר נפוח

אבקת אפיה או הקצפה של החלבוניםט'
נסי את המתכון של קרין גורןופל לימון

וגם לטגן בפורמה יתן פנקייק עגול יפה ושמנמן

תודה! (מה זה פורמה?)יעל מהדרום
צורה. נגיד רינג כלשהוחילזון 123
אהה. תודה!יעל מהדרום
לחן במטבח יש טריק מעולה!מדרשיסטית20
לי זה לא עבד.התנערי מעפר

הכמויות שם ממש לא מדוייקת, צריך לשים הרבה יותר חומץ וזה לא בריא...

לא הייתי ממליצה.

תודה! שמת חומץ וגם סודה לשתיה?יעל מהדרום
שמתי מה שהיא כתבההתנערי מעפר

לא זוכרת כי החלטתי לא להכין את המתכון שלה.

זה יוצא גושים שלא מתערבבים...

וניסיתי כמה פעמים ועקבתי לפי הכמויות שלה.


הוספתי תגובה למטה עם ההמלצות שלי

יוצא לי נהדר בשיטה למטה!

כן. ראיתי. תודה!!יעל מהדרום
חומץ זה לא בריא?מישהי נשואה
שמעתי שזה שורף שומנים 
ככה ידוע ליהתנערי מעפר
אם כבר עבים אז קייזרשמרן!מרגול

לאפרת ליכטנשטט יש מתכון מעולה

יותר קל, יותר תפוח, יותר טעים

(במקור זה אוכל אוסטרי. זה וואו)

רק השם מפחיד🤣 אני אחפש. תודה!יעל מהדרום
טוב, זה נשמע טוביעל מהדרום

לק"י


אבל לרוב אני מתעצלת להקציף....

אז נראה לי שנלך על מתכונים פשוטים יותר.

זה זהאנימה

מתכון אדיר ונדיר, בדוק ומנוסה, לפנקייקים שמנמנים וטעימים.

הוא לא קשה לדעתי, בלי להקציף להפריד או כאלה עניינים, רק צריך להמיס חמאה.

להכין לפי ההוראות הרגילות. אחרי שמערבבים יוצאת תערובת יחסית סמיכה עם הרבה גושים לא אחידים. זה בסדר גמור ואין צורך לערבב את זה עוד, ככה זה אמור להיות. כשיוצקים במחבת לא מורחים אלא פשוט שופכים כף גדושה, נותנים לזה לתפוס צורה לבד ולהשאר שמנמן.

תודה! הולך עם שמן? (יש לי ילדה אלרגית לחלב)יעל מהדרום
ניסיתי פעם לעשות פרווהאנימה
עם מים ושמן ולא זכור לי שהיו בעיות מיוחדות אבל זה היה לפני שנים
אני מכינה את הבלילה סמיכה מאדהתנערי מעפר

ושמה מעט סודה לשתייה.

התחלתי לאחרונה לשים שיבולת שועל שהיא חצי מכמות הקמח, יוצא משביע ונחמד מאד.

ביקשתי מהצ'אט gpt שיתן לי המלצההתנערי מעפר

והוא כתב לי מתכון.

יצא מצוין לטעמי.

נותנים לבלילה לנוח חצי שעה לפחות(אהבת עולם)
אז הכנתי לפי כמה עיצות ומתכון מאולתר שלייעל מהדרוםאחרונה

לק"י


יצא עבה ודחוס...

כנראה שאני צריכה לנסות מתכון כתוב בתור התחלה.

מה מבשלים לשבת?בוקר אור

פה די סרוק יש לנו סידורים למחר

ערב

מרק בצל

ניוקי ברוטב שמנת פטריות

קציצות טונה

אולי גם סלט או אנטיפסטי


בוקר

סלט ירקות

סלט אבוקדו

טחינה


סדש

סלטים מהבוקר

חזה עוף ממולא באורז מהמקפיא (שאריות משבת משפחתית..)

מוקפץ כנל

אורז לבן


עוגת שוקולד מהמקפיא שנשים עליה קרם שוקולד סוכריות ליומולדת

פופקורן

חלות מהמקפיא

אננס

אצלנואבןישראל

בערב

מושט וטונה ברוטב אדום בסיר.

מרק גרונות עם שקדי מרק/ קרוטונים.

בבוקר מתארחים מביאים עוגה.

סדש

תפוחי אדמה בתנור

שעועית ירוקה

אורז וסלטים


חציל מטוגן,  ביצים עם בצל

מטבוחה, טחינה

ונחתוך סלט חי


עוגת ביסקוויטים לבוקר

עוגת שוקולד פרוה

נקנה חלות..

אצלנו יחסית מושקע השבתתוהה לעצמי

אורחים וכו'..


חלות


חומוס

טחינה

מטבוחה

חציל מטוגן

חציל קלוי

סלט ביצים

שומר

סלט אבוקדו

סלט ירוקים

סלט חסה עם עגבניות שרי


ערב שבת

סלמון ברוטב מרוקאי

עוף עם דלורית

אורז

שעועית


בוקר שבת

מפרום

סופריטו פרגיות

אורז

אנטיפסטי


עוגיות שוקולד צ'יפס

בראוניז

אולי נוציא שמרים המקפיא

אין לי זמן לכל מה שאני רוצההמקורית

אז אכתוב למה כן יש לי

דג וקציצות דג ברוטב

חמין בשר


אם אצליח להוסיף אז קציצות בקר, אורז ומוקפץ ירקות


לחם קנוי

פיצוחים

שטויות ושוקולדים

אולי אכין כדורי שוקולד/ קצפת שוקולד שיהיה כמו מעדנים לילדים

קציצות דג את מכינהאבןישראל

או קנוי?

אם את מכינה אשמח לדעת אם איזה דגים את מכינה.

תודה!

לפעמים מכינה לפעמים קונה. מתכון בפניםהמקורית

טוחנת תפוח אדמה חי עם  כוסברה ושום, מוסיפה נסיכה וטונה שסחטתי מנוזלים

(כדי שהקציצות לא יתפרקו אפשר להוסיף פרורי לחם במקום תפוח אדמה)

מתבלת בא. מרק (אפשר מלח במקום) , פפריקה, וקצת כמון ומוסיפה קצת שמן. מערבבת הכל ועושה כדורים. מכניסה לסיר כשהרוטב רותח

תודה!אבןישראלאחרונה

ננסה בקרוב להכין.

אצלינויעל מהדרום

לק"י


חלות

חצילים מהברית

מטבוחה מהברית

חומוס מהברית

(יאללה, שייגמרו כבר הקופסאות שבהקפאה. מיציתי אותן😅)

אולי סלק

סלט חי


עוגות תפוזים ושוקולד

עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים

(אולי נוציא עוגת שמרים מההקפאה)

אולי עוגת גבינה


ליל שבת:

קוסקוס

מרק עוף וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

ירקות בתנור

שניצלים

חזה עוף עם בצל ופטריות


סד"ש:

פיצות

אולי גם פשטידה

אני מהבוקר במטבחמאוהבת בילדי

קמתי עוד לפני 6...

 

אורז

בשר עם ערמונים

עוף מתוק בתנור

דלעת עם בצל מקורמלים

אפונה

דג בתנור

עוגת מייפל

עוגת שוקולד

התחלתי להכין קוגל ונשרף לי הקרמל, אבל כבר פתחתי ביצים- 

אז עוד עוגת שוקולד בחושה

 

חומוס, טחינה, סחוג, בטטה בצ'ילי, פטריות

 

טוב שחלות יש במקפיא.

אשמח לשמוע המלצות על אתרי מתכונים לל"ג. תודה רבהמוריה 7
מחפשת המלצה למכשיר מולטיקייק שמכין דונאטס גדוליםהתנערי מעפר
ולא מיני.


יש המלצות?

אולי יעניין אותך