מה הייתם מכינים ממנה?
(אני מחפשת מאכל אחד עם הרבה שום ולא הרבה מאכלים עם קצת שום)
תודה!!
מה הייתם מכינים ממנה?
(אני מחפשת מאכל אחד עם הרבה שום ולא הרבה מאכלים עם קצת שום)
תודה!!

אלעדהומור בריא יש לך
בלי עין הרע
תחיה דולה| מרכיבים: | |||
| 4 | סלמון - נתחים נקיים מעצמות ומעור, במשקל 200 גרם | ||
| 20 | שום (שיניים) - שיניים פרוסות לאורכן, הכי דק שאפשר | ||
| 4 כף/ות | שמן זית | ||
| 0.5 כוס/ות | מיץ לימון | ||
| 4 כף/ות | נענע - קצוצה | ||
| 4 כף/ות | דבש - או סילאן תמרים | ||
| 0.5 כפית/ות | מלח ים | ||
| 0.5 כפית/ות | פלפל שחור | ||
http://www.mevashlim.com/Recipe/3453001.asp
יוצא ממש טעים! הכנתי לראש השנה..
ומקפיאים. ככה כל פעם שאת צריכה שום כתוש כבר יש לך, מגרדים בכפית וזה יוצא מעולה.
וזה נשמר מצוין וכיף
בתוך קופסאות סגורות בדיפ פריז
בעזהי"ת
3 ראשי שום+18 שיניים [יוצא בערך 5-6 ראשים סה"כ], לכמות של 4-5 מנות, מומלץ להכפיל..
אנטיביוטיקה טבעית וטעים רצחח.
http://www.ynet.co.il/ency/1,7340,L-5946,00.html
מוריה.ר =)
)חצי את הראשים לרוחב
שפכי שמן זית כנדיבות לבך
מלחי ופפרקי כטעמך
אפי חצי שעה עד 40 דקות בחום בינוני
תדווחי אם נשאר לך משהו אחרי זה...
מינימאוס2חותכת עגבניות שרי והמממווון שום ופטרוזליה
כולם טורפים את זה!!

הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב
לטחינת עוף/בשר, וגם להכין איתו חומוס ביתי
לק"י
אני לא טוחנת בו בשרי. כן מכינה חומוס.
מה שאני אוהבת בו שהוא לא גדול, זו קערה, שהסכין עם המנוע נמצאות מעל.
ממליצה לקנות משהו בסגנון (בתקווה שימליצו לך על חברה טובה).
נראה לי רעיון טוב אלה שמלבישים את המנוע מלמעלה
עם 3 קערות בגדלים שונים נותן מענה לכל כמות שאני מבקשת לטחון
hameiri13קודם כל מצרף לכם שיר חנוכה לשמיעה עם הילדים (אפילו מציע לאפות יחד עם הילדים)
שני מתכונים מצוינים לחנוכה – יחד עם טיפים שיעשו לכם סופגניות מושלמות
רגע לפני שמדליקים את הנרות, זה הזמן שבו הבית מתמלא ריחות של בצק, שמן וסוכר. חנוכה הוא לא רק חג של אור – הוא חג של טעמים. כדי שתצליחו ליצור סופגניות נהדרות ללא תקלות, אספנו גם מתכונים טעימים וגם טיפים מקצועיים שממש עושים את ההבדל.
לפני שניגשים למתכונים, הנה כמה כללים שכל אחד חייב להכיר:
תוספת קטנה של אלכוהול לבצק – בערך כ־5% מכמות הנוזלים – מפחיתה את ספיגת השמן ומשאירה את הסופגניות קלילות יותר.
טמפרטורת טיגון אידיאלית: 160–170 מעלות.
אין מדחום? מספיק לטבול את קצה כף העץ. ברגע שמופיעות בועות עדינות – אפשר להתחיל לטגן.
זמן טיגון מומלץ: כ־3 דקות מכל צד.
רוצים את הפס הבהיר במרכז? מכסים את הסיר בזמן הטיגון – כל עוד המכסה יבש לחלוטין.
להתפחה איכותית באמת, מומלץ ליצור את הכדורים ורק אז לתת להם עוד כשעתיים של תפיחה. זה יוצר מרקם דחוס, עסיסי ויפה בלי בועות מיותרות.
ועכשיו – עוברים לשני מתכונים קלאסיים שכל בית צריך.
מתכון ראשון: צ’ורוס קראנצ’י ורך מבפנים
מתכון קל במיוחד שמכינים בכמה דקות, עם טעם ממכר שמחזיר את כולם לביס נוסף.
מים, שמן, מלח, סוכר, קמח וביצים.
מרתיחים מים עם סוכר, שמן ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מהדפנות.
מעבירים לקערת מיקסר ומערבלים לצינון. מוסיפים ביצים אחת־אחת עד שהבצק חלק ורך.
מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן, מזלפים ישר לשמן עמוק ומטגנים עד הזהבה.
מוסיפים מעל סוכר וקינמון או יוצקים מעט מייפל – וזהו.
מתכון שני: ספינג’ מרוקאי – אוורירי, חם ונמס בפה
אחד המאפים האהובים והקלים ביותר להכנה – בצק רך, דליל, שתופח במהירות והופך לטבעות מושלמות.
קמח, שמרים, סוכר, מלח ומים.
מערבלים את כל החומרים לבצק דליל ממש – כזה שכמעט אי אפשר להרים בידיים, וזה בדיוק הסוד למרקם האוורירי.
מתפיחים עד להכפלת הנפח.
טובלים את הידיים בשמן, קורצים עיגולים, יוצרים חור במרכז ומרחיבים בעדינות לצורת טבעת.
מטגנים כדקה מכל צד, מוציאים לנייר סופג וטובלים בסירופ קר שהוכן מראש.
מים, סוכר, וניל וקצת לימון – מבשלים עד שהסירופ מסמיך לגוון שנהב.
מהחצי השני של הבצק אפשר להכין גם פיתות ארוכות בתנור – רכות וספוגיות.
מתכון שלישי: סופגניות אפויות מקמח מלא
למי שמעדיף משהו קל יותר, אבל עדיין רוצה ליהנות מהטעם של חנוכה.
קמח מלא, שמרים, סוכר, ביצה, מלח, מים ושמן.
לשים עד קבלת בצק רך, מתפיחים, מחלקים ל־16 כדורים, מתפיחים שוב, מברישים ואופים ב־180 מעלות עד הזהבה.
לאחר מכן ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.
2 ביצים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
1 כוס מים או חלב
כוס וחצי קמח
2 כפיות אבקת אפיה
סוכר וניל
אפשר להוסיף עוד קצת אבקת אפיה ויצא יותר נפוח
וגם לטגן בפורמה יתן פנקייק עגול יפה ושמנמן
הכמויות שם ממש לא מדוייקת, צריך לשים הרבה יותר חומץ וזה לא בריא...
לא הייתי ממליצה.
לא זוכרת כי החלטתי לא להכין את המתכון שלה.
זה יוצא גושים שלא מתערבבים...
וניסיתי כמה פעמים ועקבתי לפי הכמויות שלה.
הוספתי תגובה למטה עם ההמלצות שלי 
יוצא לי נהדר בשיטה למטה!
לאפרת ליכטנשטט יש מתכון מעולה
יותר קל, יותר תפוח, יותר טעים
(במקור זה אוכל אוסטרי. זה וואו)
לק"י
אבל לרוב אני מתעצלת להקציף....
אז נראה לי שנלך על מתכונים פשוטים יותר.
מתכון אדיר ונדיר, בדוק ומנוסה, לפנקייקים שמנמנים וטעימים.
הוא לא קשה לדעתי, בלי להקציף להפריד או כאלה עניינים, רק צריך להמיס חמאה.
להכין לפי ההוראות הרגילות. אחרי שמערבבים יוצאת תערובת יחסית סמיכה עם הרבה גושים לא אחידים. זה בסדר גמור ואין צורך לערבב את זה עוד, ככה זה אמור להיות. כשיוצקים במחבת לא מורחים אלא פשוט שופכים כף גדושה, נותנים לזה לתפוס צורה לבד ולהשאר שמנמן.
ושמה מעט סודה לשתייה.
התחלתי לאחרונה לשים שיבולת שועל שהיא חצי מכמות הקמח, יוצא משביע ונחמד מאד.
והוא כתב לי מתכון.
יצא מצוין לטעמי.
לק"י
יצא עבה ודחוס...
כנראה שאני צריכה לנסות מתכון כתוב בתור התחלה.
פה די סרוק יש לנו סידורים למחר
ערב
מרק בצל
ניוקי ברוטב שמנת פטריות
קציצות טונה
אולי גם סלט או אנטיפסטי
בוקר
סלט ירקות
סלט אבוקדו
טחינה
סדש
סלטים מהבוקר
חזה עוף ממולא באורז מהמקפיא (שאריות משבת משפחתית..)
מוקפץ כנל
אורז לבן
עוגת שוקולד מהמקפיא שנשים עליה קרם שוקולד סוכריות ליומולדת
פופקורן
חלות מהמקפיא
אננס
בערב
מושט וטונה ברוטב אדום בסיר.
מרק גרונות עם שקדי מרק/ קרוטונים.
בבוקר מתארחים מביאים עוגה.
סדש
תפוחי אדמה בתנור
שעועית ירוקה
אורז וסלטים
חציל מטוגן, ביצים עם בצל
מטבוחה, טחינה
ונחתוך סלט חי
עוגת ביסקוויטים לבוקר
עוגת שוקולד פרוה
נקנה חלות..
אורחים וכו'..
חלות
חומוס
טחינה
מטבוחה
חציל מטוגן
חציל קלוי
סלט ביצים
שומר
סלט אבוקדו
סלט ירוקים
סלט חסה עם עגבניות שרי
ערב שבת
סלמון ברוטב מרוקאי
עוף עם דלורית
אורז
שעועית
בוקר שבת
מפרום
סופריטו פרגיות
אורז
אנטיפסטי
עוגיות שוקולד צ'יפס
בראוניז
אולי נוציא שמרים המקפיא
אז אכתוב למה כן יש לי
דג וקציצות דג ברוטב
חמין בשר
אם אצליח להוסיף אז קציצות בקר, אורז ומוקפץ ירקות
לחם קנוי
פיצוחים
שטויות ושוקולדים
אולי אכין כדורי שוקולד/ קצפת שוקולד שיהיה כמו מעדנים לילדים
או קנוי?
אם את מכינה אשמח לדעת אם איזה דגים את מכינה.
תודה!
טוחנת תפוח אדמה חי עם כוסברה ושום, מוסיפה נסיכה וטונה שסחטתי מנוזלים
(כדי שהקציצות לא יתפרקו אפשר להוסיף פרורי לחם במקום תפוח אדמה)
מתבלת בא. מרק (אפשר מלח במקום) , פפריקה, וקצת כמון ומוסיפה קצת שמן. מערבבת הכל ועושה כדורים. מכניסה לסיר כשהרוטב רותח
ננסה בקרוב להכין.
לק"י
חלות
חצילים מהברית
מטבוחה מהברית
חומוס מהברית
(יאללה, שייגמרו כבר הקופסאות שבהקפאה. מיציתי אותן😅)
אולי סלק
סלט חי
עוגות תפוזים ושוקולד
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים
(אולי נוציא עוגת שמרים מההקפאה)
אולי עוגת גבינה
ליל שבת:
קוסקוס
מרק עוף וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
ירקות בתנור
שניצלים
חזה עוף עם בצל ופטריות
סד"ש:
פיצות
אולי גם פשטידה
קמתי עוד לפני 6...
אורז
בשר עם ערמונים
עוף מתוק בתנור
דלעת עם בצל מקורמלים
אפונה
דג בתנור
עוגת מייפל
עוגת שוקולד
התחלתי להכין קוגל ונשרף לי הקרמל, אבל כבר פתחתי ביצים-
אז עוד עוגת שוקולד בחושה
חומוס, טחינה, סחוג, בטטה בצ'ילי, פטריות
טוב שחלות יש במקפיא.