זה המתכון הסודי של הרבה קונדיטוריות ומאפיות שאני מכירה, והוא מבוסס על מתכון סבתא מאוד מוצלח (וכנראה גם מאוד ותיק, כי לא הצלחתי לגלות למי מגיע קרדיט עליו...). כמסורת הסבתות - הוא גם טעים נורא וגם לא יקר (עכשיו אתם מבינים למה בקונדיטוריות אוהבים למכור אותו...). גם כשמכינים את הסופגניות האלה בבית, הן יוצאות ממש “כמו בקונדיטוריה” - תפוחות, עגלגלות ורכות כמו כריות. אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד.
מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים כחצי מכמות הקמח ומערבבים פנימה שמרים. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח תוך כדי עיבוד במהירות נמוכה. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים). מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום). מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן. מוציאים את הסופגניות לנייר סופג. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.