פורום בישול ומתכונים
בהנהלת: ט'
כ"ו בכסלו תשע"ה 01:02
כמות לכשישה פנקייק.
שלוש ביצים גודל L או XL.
3 כפות סוכר שטוחות
שלוש כפות גדושות מאוד אינסטנט פודינג וניל
קורט מלח
כוס ושליש (חד פעמית) קמח (אפשר מלא - גם יוצא מצויין)
חלב - לפחות כוס חד פעמית - אפשר להוסיף עוד אחרי הערבוב לפי הסמיכות הרצויה.
שלוש כפות עמוסות שמנת חמוצה (15%) עדיף או יוגורט (להוסיף סוכר) או שמנת מתוקה (להוריד חלב).
לשמנת החמוצה יש יתרון שהיא תורמת לסמיכות של הבלילה ומפחיתה את הצורך בקמח והיא גם מאוד משביעה. אם יש נוזלים בגביע השמנת, אני שופכת גם אותם אל הבלילה (משתמשת בגביע של חצי ליטר).
לטרוף בעזרת מזלג - ולא במיקסר - שומר על המרקם.
לטגן כל פנקייק בכמות קטנה של שמן (אני משתמשת בשמן זית). אני יוצקת את הבלילה - כמות של ככוס חדפעמית בכל פעם על שלולית השמן הקטנה ומריצה על המחבת (כמו שרואים שעושים בדוכני הקרפ הצרפתי) עד שמתקבלת שיכבה אחידה - אפשר לעלות גם אל שולי המחבת - זה מתייצב שם ונוצר פנקייק ברדיוס יותר גדול .
הופכים כששולי הפנקייק מזהיבים.
בהצלחה.
כ"ו בכסלו תשע"ה 19:26
שהכינו היום בגן שאני עובדת בו:
3 כוסות קמח
אבקת אפיה
2 לבן או אשל (אין לי מושג מה ההבדל ביניהם)
2 ביצים
2 כפות סוכר (או יותר)
לטגן במחבת עם קצת שמן
לפזר מעל אבקת סוכר, ואני מציעה לא להתקמצן על הקלוריות: מייפל, דבש, סילאן, ריבת חלב, ממרח לוטוס.. תתפרעי!
חנוכה שמח!
כ"ו בכסלו תשע"ה 20:18
כוס קמח
2 ביצים
כף שמן
קורט מלח
2כפות שטוחות סוכר
כוס מים
כוס חלב
לערבב את הכל היטב (עדיף באיזה מכשיר) ולשים במחבת
מילוי:גבינה לבנה שאני שופכת בפנים שקית סוכר ווניל (של העוגות)
ממש טעים
ואפשר לשפר
כ"ו בכסלו תשע"ה 23:10
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
כ"ו בכסלו תשע"ה 23:46
מצרכים:
1 ביצה
3 כפות סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס מיץ תפוזים/ מים
כפית וניל
לערבב יחד את כל החומרים עם מטרפה שלא יהיו גושים (להזהר לא לערבב יותר מדי)
בד"כ מכפילה את המתכון או משלשת.