עוגיות עם אפיה שרויה וללא קטניות
לא כ"כ זוכרת את השינויים של פסח משנה שעברה אבל פשוט לקחתי את המתכונים הרגילים והחלפתי את הקמח בחצי כמות של קמח מצה דק וחצי כמות בקמח תפו"א
אז עוגיות שוקולד ציפס-
מערבבים
2 ביצים
כוס שמן
כוס וחצי סוכר (אפשר קצת פחות)
כפית יין או תמצית וניל
ומוסיפים
כוס קמח תפו"א
כוס ורבע קמח מצה דק מאוד
חצי- שלם שקית של אבקת אפיה
מעט מלח
מערבבים ליצירת גוש בצק ומוסיפים כוס וחצי שוקולד ציפס
יוצרים כדורים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 למשך 8-14 דקות
עוגיות רעידת אדמה-
מערבבים
2 ביצים
חצי כוס שמן
כוס סוכר
כפית יין
חצי כוס קקאו
מוסיפים
כוס קמח תפו"א
כוס קמח מצה דק מאוד
חצי שקית אבקת אפיה
מעט מלח
מערבבים עד ליצירת גוש בצק
עושים כדורים ומגלגלים בתוך אבקת סוכר
מכניסים לתנור שחומם מראש- 10 דקות
-מקווה שזכרתי נכון משנה שעברה-
ויש גם את הסופלה שרץ פה- (והוא גם לא שרויה)
200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 כפות קקאו
1 כוס קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
5 ביצים
אופן ההכנה
ממיסים בסיר או במיקרוגל את השוקולד עם השמן, ומוסיפים בבחישה את שאר החומרים.
מוזגים לתבניות שקעים, בשלב זה ניתן להוסיף קובית שוקולד בתוך כל אחד.
(אם אין תבניות שקעים - יש תבניות שקעים חד פעמיות, או מנג'טים רגילים פשוטים - לשים 3 ביחד ואז זה מספיק יציב)
אופים כ-10 דקות (תלוי בתנור) בחום בינוני, להקפיד מאוד לא לאפות יותר (זה נראה עדיין לא מוכן). מומלץ לשים סטופר כדי להוציא בזמן