"חזרתי לישיבה לתחילת זמן אלול ופגשתי שם את עמיחי"
"וקנין?"
"לא זוכר איך קוראים לו... רזה, קורא בתורה בספרדי ירושלמי"
"די בטוח שזה וקנין. בחור טוב, היה באגוז"
"בקיצור הוא אמר לי שיש עכשיו כמה חברים שנפגשים בערבים ומתווכחים על פוליטיקה בגן סאקר, נפגשים עם חילונים ומנסים להשפיע. אני ממש רוצה ללכת גםף אבל מתלבט על הסדר ערב."
"מה תשפיע?"
"תצחק תצחק, אבל כשתראה כמה החילונים בורים ואיזה סיסמאות הם משלשלים מהפה אתה תבין שיש ערך גדול למחשבות של בני תורה"
"גם לדוסים יש סיסמאות בלי סוף"
"בסדר אבל זה לשטחיים, מי שלומד תורה כמו שצריך מדבר אחרת. אתה יודע איך זה לפגוש בעלי בתים, זה לא כמו השיחות שלנו"
"כן..."
"אז עמיחי הזה העלה את הנושא של התורה של הגלות והתורה של הרב זצ"ל, תורת ארץ ישראל. היית צריך לראות את זה, לחילונים שם היה אור בעיניים כשהוא דיבר"
"שמו"צים?"
"מה זה?"
"חילונים קיבוצניקים, יעני הארדקור"
"לא, האמת חבר'ה חמודים, הולכים למכינות, כמו הזה של נחל צופית. הם לומדים הרבה אבל דברים לא רלוונטיים, פילוסופיה והיסטוריה... הם מדברים על המצב הבטחוני אבל אין להם מושג על הערך של מה שאנחנו עושים פה, בסוף כמו שהרב קוק אומר הציונות היא דבר קדוש, זה לא סתם מקלט לאומי. שאלתי אחד כזה עם שיער בצבע תכלת מי היה הרב צבי קלישמן והוא לא ידע"
"מתערב איתך שגם בבני עקיבא בשוהם או בכפר סבא לא ידעו מי זה הרב קלישר"
"זה שונה אחי, אל תערבב. אנחנו הולכים לישיבות ובסוף זה משנה את המצב. פעם המזרוחניקים היו בורים... היום בזכות הישיבות זה ממש השתנה, תחשוב כמה אנשים נכנסים לצבא אחרי לפחות שנתיים של עמל בתורה, זה עושה השפעה מטורפת. כל חילוני שפוגש מחלקות בייניש יודע להגיד שאנחנו זה משהו אחר"
"כן..."
"... רוצה אחת?"
"לא אחי, לא מעשן."
"אתה יודע שהרב זצ"ל גם היה מעשן?"
"נראה לי שזה מיתוס. בטוח שהוא היה מרגיש שזה גומר לו את הריאות"
"הרב כדורי היה מעשן נובלס ואומר שזה הכי טעים למלאכים"
"וואלה..."
"דביר אבל למה אנחנו יושבים בחושך?"
"נשרפה המנורה ועוד לא הספקתי להחליף... וחוץ מזה יותר נעים לי ככה. אפשר לראות את הדקלים נעים מול הירח"
"מה נהיית לי עכשיו אורי צבי גורדון, אני לא רואה כלום אחי"
"אני אוהב אותך מאוד אביאל, הרבה זמן לא ישבנו ככה"
"אתה מוזר..."
"למה ככה?"
"אף אחד לא מדבר ככה, יושבים ומדברים אחי, לא יודע. יש לך סגנון מוזר..."
"אתה שומע את הצרצרים?"
"אתה רוצה שאני אזוז כאילו?"
"לא, טמבל. תשמע את הצרצרים."
"וואלה עד שלא אמרת לא שמתי לב, איזה רעש מטורף הם עושים."
"בלילות כאלה אני מרגיש געגועים למשהו שאין לי בחיים ואין לי מושג איך מגיעים אליו."
"מה נהיית לי ברסלבר, אתה רוצה להתבודד או משהו?"
"אבנר הג'ינג'י אמר לי שיש אומנים שיושבים בחדר ובוהים בקיר שבועות בשביל לקבל השראה"
"אבנר הזה כופר, מה אתה מקשיב לו? יש לו בספרייה בבית ספרים של הברית החדשה ודברים כאלה. אמרו לי שהוא להט"ב."
"אני מחבב אותו, יש לו משהו מיוחד."
"אתה מחבב את כל היצורים. לדעתי הוא חולה נפש. אני גם חושב שהוא מסתובב עם גויה. לא מבין איך חבר'ה כאלה לא עושים לך בחילה."
"הרגע אמרת שהוא להט"ב..."
"אתה יודע מי אני מדבר, היא מסתובבת מחוץ לישיבה לפעמים, לבושה לא הכי צנוע. בוהה במרפסות, אני חושב שהיא גם קצת קוקו."
"אבנר טוען שהיא סכיזופרנית"
"אין לי מושג מה אמרת עכשיו אבל אני מאמין לך. אבל עזוב את היצורים האלה, לי זה עושה צמרמורת. לא מתאים לך לחבב אותם, אתה מבלבל אותי."
"מה אני יודע... אמרתי לך כבר שאני אוהב אותך?"