ח' בתמוז תשע"ה 14:08
ט' בתמוז תשע"ה 02:36


ט' בתמוז תשע"ה 17:04
מרתיחים במים בסיר התחתון (בערך חצי סיר)
בקערה גדולה מערבבים
1/2 קג סולת עם 1/2כפית מלח
שופכים לקערה תוכדי ערבוב ידני רבע כוס שמן ואחכ גם כן תוכדי ערבוב ידני שליש כוס מים.
שהמים בסיר התחתון רותחים מעבירים את הסולת לסיר העליון ומבשלים עשר דק-רבע שעה.
מוסיפים לסולת 3/4 כוס מים שוב תוכדי ערבוב/פירוק עם מזלג אפשר בסיר עצמו ואפשר להפוך לקערה ולהחזיר לסיר מבשלים עוד רבע שעה עד 20 דקות.
מעבירים לקעאה שופכים כוס ורבע מים בלי לערבב ומכסים במגבת ל20 דקות מינימום אפשר גם יותר.
זהירות רותח
מעבירים למסננת/נפה של קוסקוס ומעבירים את הקוסקוס דרכה.

נשמע ארוך ומסורבל אבל ממש פשוט.

עדכני איך יצא (עדיף באישי כי אני לא נכנסת לכאן בקביעות)


י"ב בתמוז תשע"ה 00:50
להכין את הקוסקוס בקערה הגדולה ההיא.... להעביר דרך המסננת עם מים וסולת...

אולי כתבת את זה ולא שמתי לב.. אני הבנתי ממך שאת עושה את זה ישר על הגז
י"ב בתמוז תשע"ה 11:09

בלי הרבה בלאגן!

מתכון לקוסקוס שאין אישה שלא תצליח להכין! פשוט,טעים,ואמיתי!

הדבר היחיד שצריך זה נפה לקוסקוס שהיום ניתן לקנות בכל חנות אפילו במכולת.

מתכון:

שימי בסיר 3 כוסות מים,חצי כוס שמן,כפית סוכר,כפית מלח והרטיחי.

בנתיים בדקי 4 כוסות סולת רק שאין בהם חיות שחורות שלפעמים יש בסולת.

לאחר הרטיחה שפכי במכה את כל ארבעת כוסות הסולת,ערבבי היטב,הנמיכי את הלהבה,סגרי את המכסה וחכי 20 דק.

ולאחר 20 דק נפי את הסולת בנפה ויש לך קוסקוס מרוקאי אמיתי וטעים דק דק...

והכל תוך 20 דק.

 

בהצלחה רבה!

י"ב בתמוז תשע"ה 21:49
אחרי שאת שופכת את הסולת את מכבה את האש? לא כיביתי וכל התחתית של הסיר נשרפה עם כמות של סולת. מה עושים? או שככה זה אמור להיות

תודה רבה יצא ממש טעים
י"ב בתמוז תשע"ה 23:19
ושמעתי שאפשר להקציף עם מקציף ביצים ידני וזה מפריד את הקוקוס טוב
י"ג בתמוז תשע"ה 01:45

לקוסקוס דק חייבים להעביר במסננת.

י"ד בתמוז תשע"ה 13:05

אחרי שזה קצת מתקרר אפשר לפורר במזלג או אם רוצים אחד אחד אז כמה פולסים במעבד מזון (לא משתמשת בנפה בכלל).

ואני שמה כוס מים על כוס סולת-יוצא מעולה.

 

אולי יעניין אותך