כ"ד בניסן תשע"ו 15:52
אין סכרת ב"ה אבל צריכה לשמור על תזונה בריאה..
עוברים לקמח מלא ואורז מלא...הרבה יותר ירקות וחלבונים..

אבל צריכה רעיונות לתפריטים/תבשילים..
מה שעלה לי-

אפונה
שעועית ירוקה
שעועית לבנה
אדממה
קישואים מבושלים
אורז מלא עם עדשים
אנטיפסטי

....נגמר לי..


תודה רבה!!
כ"ד בניסן תשע"ו 16:16
לק"י

אני מטגנת רצועות דקות של ירקות עם קצת שמן, ומוסיפה תבלינים.
אפשר להוסיף גם גרגירי חומוס מבושלים.
ובסוף מוסיפים חתיכות חזה עוף ומבשלים עד שהן משנות צבע.

כמוניה-
רוטב עגבניות עם שום, שעועית, עוף ותפו"א.
מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל וכמון...
מתאים עם אורז, קוסקוס (מלא) או עם לחם.

פשטידות עם ירקות.

להוסיף סלט ירקות לכל ארוחה.

מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:

יש לי 2 מתכונים - בישול ומתכונים

כ"ד בניסן תשע"ו 16:24
וכמובן סלטים למיניהם
כ"ד בניסן תשע"ו 18:11

לצערי השיחה אישית לא עובדת לי!

*** אם אפשר לשלוח מסר אני אשמח.

כ"ד בניסן תשע"ו 20:55
?
כ"ד בניסן תשע"ו 20:41
ברוקולי, ציפס בטטה סלק בתנור, פרוסות קולורבי בתנור(יוצא מדהים), קוביות דלורית עם שום בתנור, תבשילים/פשטידות עם מנגולד(יוצא מדהים).

למשל יש תבשיל כזה שמתאים כתוספת חמה ליד כל דבר- חבילת עלי מנגולד, חבילת סלרי, בצל, גזר חתוך לעיגולים- קוצצים, מטגנים עם טיפה שמן מוסיפים את הגזר(כשהוא כבר חצי מבושל במים), מוסיפים מלח פלפל ומיץ לימון מלימון שלם(כדאי לטעום להוסיף/להפחית לפי הטעם). יוצא מדהים ומשביע מאד. והכי חשוב, בריא
כ"ד בניסן תשע"ו 20:55
כ"ד בניסן תשע"ו 21:02

פשטידות למיניהן-קישואים, פטריות, כרובית וברוקולי..

מרקי ירקות, בשר, עוף

גולש

עוף מוקפץ עם ירקות

שיפודים עם פרגיות, גמבה, בצל, עגבניות

כרוב מוקפץ עם פטריות

צ'יפס גזר בתנור

שניצל עם ציפוי שקדים טחונים במקום פירורי לחם, עם פירה דלעת ואפונה וגזר מוקפצים

קציצות בשר/דג

 

גם קינוחים יש לי המון, אני סכרתית עצוב

 

אם את רוצה עוד אשלח לך בכיף מתכונים!

 

תעשי לעצמך טובה, תורידי בפחמימות כמה שיותר. אם את יכולה להכין ארוחות נטולות פחמימות (אורז, דגנים, תפו"א, ו...כן, גם קטניות) אז בכלל מושלם.

 

ואחרי הלידה, ממש ממש חשוב! לעשות העמסה, ואחרי זה פעם בשנה בדיקת דם של גלוקוז וA1C. לי אמרו בסוף ההריון ששטויות ואני לא צריכה לדאוג מסכרת, כי אני רזה ואין לי היסטוריה משפחתית. אבל הופ...אחרי שנה וחצי אובחנתי עם סכרת נעורים, ובגלל שעקבתי ותפסתי את זה בזמן אני עדיין יכולה להתאזן בלי תרופות ולהאריך את ירח הדבש. בהצלחה!!!

 

כ"ד בניסן תשע"ו 21:53
אני ממש לא יודעת להכין פשטידות..
אשמח לקבל את הרעיון הכללי בשביל להתחיל להכין.
מטגנים ירק כחשהו/ מבשלים..
ואז אף פעם אני לא יודעת כמה ביצים/קמח..האם צריך א. אפיה?

אשמח גם למתכון של הכרוב מוקפץ..נשמע מעניין..
תודה!!
כ"ה בניסן תשע"ו 09:14

באופן כלי- מגרדים את הירק (אם זה תפו"א, גזר, קישוא וכד' או שמבשלים אותו (קולרבי, תפ"וא, בטטה) ומועכים.

מוסיפים בצל מגורד או מטוגן

מוסיפים קמח וביצים- באמת קשה להגיד כמויות אבל עד שמתקבלת עיסה לא נוזלית מדי ולא כבדה מדי. תנסי קצת עד שתלמדי.

בדר"כ מלח ופלפל מספיק לגמרי. ואם רוצים- כמובן מוסיפים.

כ"ה בניסן תשע"ו 21:28

שהוא מתרכך קצת ומשנה צבע. מורידים מהאש מוסיפים ביצה, תבלינים, אפשר מיונז, ובערך כף קוקוס. הקוקוס סופח נוזלים וזה במקום הקמח. אפשר להוסיף גם טונה, גבינה צהובה, חרדל ועוד כיד הדמיון הטובה. אופים בתבנית משומנת עד שמשחים ומתייצב.

הביצים זה בערך ביצה ל2 כוסות ירק.

 

כרוב מוקפץ- מטגנים בצל חתוך לרצועות עד ששקוף, מוסיפים פטריות, מטגנים עוד קצת ואז כרוב קצוץ. שמים קצת רוטב סויה וטיפונת ממתיק. אפשר להוסיף עוד ירקות ותבלינים איך שרוצים. זה מוכן כשהכרוב כבר רך. 

כ"ו בניסן תשע"ו 10:57
משמעותית.
שוב- מפנה לספר שעוסק בנושא וגדוש מחקרים.
זו לא פרסומת, פשוט בעיניים שלי ראיתי איך אנשים שהקפידו עליו הבריאו.
כ"ד בניסן תשע"ו 21:59
ובלי קשר לסכרת יש באתר שלה הרבה תפריטים למאכלים בריאים, מתכונים לתבשילי ירקות ועוד ממליצה להסתכל.
כ"ד בניסן תשע"ו 23:01
תקראי את הספר מכסחי הסוכר.
בעיניים שלי ראיתי איך זה הציל אנשים.
וזה מצויין לסוכרת ולעוד בעיות בריאותיות.
אצל לי מושג אם גם לסכרת הריון אבל אם בשביל בריאות- שווה קריאה .

אין לי מושג מה ההוצאה ואיפה מוכרים. הוא כחול עם פסים אדומים אאל''ט.
כ"ה בניסן תשע"ו 12:31

חילבה

קינמון

זרעי פשתן וצ'יה

כ"ח בניסן תשע"ו 13:23
משרים כוס חומוס (או יותר-הכמויות במתכון הזה הן לכוס חומוס יבש). לילה שלם ולמחרת מבשלים עד שמתרכך.
מסננים מהמים ומנסים להוריד את הקליפות שנפרדו מהגרגירים ככל האפשר.
בסיר נפרד מבשלים 1/3 כוס שמן עם כ4-5 שיני שום פרוסות, כף פפריקה, כף א. מרק עוף, קצת פילפל שחור וכוס מים. מרתיחים. מוסיפים את גרגירי החומוס וחבילה שלימה (או יותר) של כוסברה טריה קצוצה דק-דק. מבשלים כ5 דק' וזה מוכן. הולך ממש טוב עם אורז, קוסקוס, חלה טריה וכו'

אולי יעניין אותך