עוברים לקמח מלא ואורז מלא...הרבה יותר ירקות וחלבונים..
אבל צריכה רעיונות לתפריטים/תבשילים..
מה שעלה לי-
אפונה
שעועית ירוקה
שעועית לבנה
אדממה
קישואים מבושלים
אורז מלא עם עדשים
אנטיפסטי
....נגמר לי..
תודה רבה!!
מתכון לבצק פריך בלי מרגרינה ובלי ביצים:
לצערי השיחה אישית לא עובדת לי!
*** אם אפשר לשלוח מסר אני אשמח.
פשטידות למיניהן-קישואים, פטריות, כרובית וברוקולי..
מרקי ירקות, בשר, עוף
גולש
עוף מוקפץ עם ירקות
שיפודים עם פרגיות, גמבה, בצל, עגבניות
כרוב מוקפץ עם פטריות
צ'יפס גזר בתנור
שניצל עם ציפוי שקדים טחונים במקום פירורי לחם, עם פירה דלעת ואפונה וגזר מוקפצים
קציצות בשר/דג
גם קינוחים יש לי המון, אני סכרתית
אם את רוצה עוד אשלח לך בכיף מתכונים!
תעשי לעצמך טובה, תורידי בפחמימות כמה שיותר. אם את יכולה להכין ארוחות נטולות פחמימות (אורז, דגנים, תפו"א, ו...כן, גם קטניות) אז בכלל מושלם.
ואחרי הלידה, ממש ממש חשוב! לעשות העמסה, ואחרי זה פעם בשנה בדיקת דם של גלוקוז וA1C. לי אמרו בסוף ההריון ששטויות ואני לא צריכה לדאוג מסכרת, כי אני רזה ואין לי היסטוריה משפחתית. אבל הופ...אחרי שנה וחצי אובחנתי עם סכרת נעורים, ובגלל שעקבתי ותפסתי את זה בזמן אני עדיין יכולה להתאזן בלי תרופות ולהאריך את ירח הדבש. בהצלחה!!!
באופן כלי- מגרדים את הירק (אם זה תפו"א, גזר, קישוא וכד' או שמבשלים אותו (קולרבי, תפ"וא, בטטה) ומועכים.
מוסיפים בצל מגורד או מטוגן
מוסיפים קמח וביצים- באמת קשה להגיד כמויות אבל עד שמתקבלת עיסה לא נוזלית מדי ולא כבדה מדי. תנסי קצת עד שתלמדי.
בדר"כ מלח ופלפל מספיק לגמרי. ואם רוצים- כמובן מוסיפים.
שהוא מתרכך קצת ומשנה צבע. מורידים מהאש מוסיפים ביצה, תבלינים, אפשר מיונז, ובערך כף קוקוס. הקוקוס סופח נוזלים וזה במקום הקמח. אפשר להוסיף גם טונה, גבינה צהובה, חרדל ועוד כיד הדמיון הטובה. אופים בתבנית משומנת עד שמשחים ומתייצב.
הביצים זה בערך ביצה ל2 כוסות ירק.
כרוב מוקפץ- מטגנים בצל חתוך לרצועות עד ששקוף, מוסיפים פטריות, מטגנים עוד קצת ואז כרוב קצוץ. שמים קצת רוטב סויה וטיפונת ממתיק. אפשר להוסיף עוד ירקות ותבלינים איך שרוצים. זה מוכן כשהכרוב כבר רך.