ט"ו בתשרי תשע"ז 23:06
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ט"ו בתשרי תשע"ז 23:23
http://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3699863

כשעבדתי במלצרות הזדעזעתי מכמות האוכל הנזרקת מידי יום, בפרט הלחם, מאז אני ממעט לאכול לחם במסעדות ובתינקפה ואם אני אוכל אז אני גומר הכל.

אנחנו נוטים להגיד נשאנחנו חיים בדור של שפע, זה לא לגמרי נכון, השפע אינו מתפזר על הגלובוס בצורה שווה, גם לא מתפזר בארץ בצורה שווה, בטח לא מתפזר בתל אביב בצורה שווה, כעם שעבר טראומה של שואה, מן הסתם המצב אצלנו מעט יותר טוב משאר המערב אבל המצב גם ככה לא מזהיר.

ארי"ק - ראשי תיבות של שמי.

ט"ז בתשרי תשע"ז 21:56

אני מזדעזעת מספיק מהכמויות שנזרקות אצלי...

י"ז בתשרי תשע"ז 04:30

שליש מהמזון שמיוצר בעולם מושלך לפני שימוש; תראו מה אנחנו זורקים

 

על פי נתוני סוכנות המזון של האו"ם, אנו משליכים מדי שנה 1.3 טריליון ק"ג של מזון טוב למאכל, לעתים קרובות בגלל מראהו. זה לבד היה מספיק להאכיל 2 מיליארד בני אדם ולפתור לחלוטין את בעיית הרעב בעולם

 

מדי שנה נזרק לזבל מזון טוב לאכילה בהיקף של 1.3 טריליון ק"ג - שליש מייצור המזון העולמי. במונחים יומיים מדובר על 3.6 מיליון ק"ג של מזון מושלך. על פי נתוני סוכנות המזון של האו"ם יש כיום כ-800 מיליון איש בעולם החיים בתנאי רעב. המזון הנזרק לזבל יכול היה להאכיל כ-2 מיליארד בני אדם ולפתור בקלות את בעיית הרעב בעולם.

 

 

 

 

 

תופעת המזון הטוב המושלך לזבל מתרחשת בכל שלבי הייצור והצריכה, משדות ומטעי הגידול, דרך רשתות השיווק ועד לצלחת בשולחן האוכל שלנו. לעתים קרובות מושלך מזון טוב לאכילה רק בגלל שהמראה שלו אינו מושלם. בשדות, תוצרת מכוערת למראה אינה נקטפת ונשארת להירקב באדמה. ברשתות השיווק עובדי מחלקת הירקות והפירות מסננים ומשליכים תוצרת בשלה מדי (אך עדיין אכילה), ובבית אנו משליכים בלי לחשוב פעמיים שאריות מהצלחת וזורקים מזון שלא השתמשנו בו עם תום, עוד בטרם פג תוקפו, או כי שכחנו מקיומו במדף האחורי בארון או במקרר.

 

 

 

 

 

השלכת מזון יש אינה רק בזבוז כלכלי. יש לה השלכות כבדות גם על הסביבה. ייצור מזון שאיש אינו צורך כרוך בבזבוז אדיר של משאבי טבע  - אדמה, מים, דלק, גרעינים, דשנים וחומרי הדברה. כשמדובר בשליש מיותר מכלל הייצור של מזון, הבזבוז של אמצעי ייצור הוא ענק - הייצור של מזון מבוזבז צורך למשל את כל כמות המים השנתית הזורמת בנהר הוולגה, הנהר בעל כמות המים הגדולה ביותר באירופה. אם מזון מבוזבז היה מדינה, היא היתה השלישית בגודלה, אחרי ארה"ב וסין, בתרומה השלילית לפליטת גזי החממה בעולם.


 

מגזין "נשיונל ג'יאוגרפיק" בדק את המחקרים של סוכנות המזון של האו"ם, ומצא כי מספר סוגי מזון מושלכים לזבל יותר מאחרים. הנה הם לפניכם אלופי הבזבוז במזון. האחוזים מציינים את שיעור המזון הנזרק לזבל בכל קטגוריה.

ארי"ק - ראשי תיבות של שמי.

י"ז בתשרי תשע"ז 08:31

אגב, נראה לי שלא רק אשכנזיות יזעזעו, אבל זה ניחוש פרוע...

י"ז בתשרי תשע"ז 10:11
המסדר ירקות בסופר זורק את מה שאנשים לא יקנו ופוגע בשאר הסחורה
הוא רק מרוויח עוד תוצרת (שלא נפגעת מהרקבון) בזכות הסינון והזריקה שלו
והחקלאי לא קוצר כי אם הוא יצטרך להתעסק בסחורה שאין לה לקוחות אז הסחורה שכן נמכרת תרד באיכותה ויכולה להיפגם.

מי שבאמת זורק אוכל ראוי למאכל אלו חברות הקייטרינג.
לא מדבר איתך על תפוחים שלא נקטפו או גזרים שנרקבו במכולת, זה אוכל מבושל וטוב לאכילה שנזרק טונות לפח כל יום, בגלל תנאים מחמירים (מדי) של ארגוני הבריאות
ככה שאם קייטרינג של חברת תעופה הכין אוכל לטיסה שבוטלה, 300 מנות הולכות לפח כי אסור להקפיא את זה למחר... וזה דבר יומיומי שקורה במפעלי קייטרינג האלה, טונות של אוכל מבושל אכיל ומוכן שהולך לפח
י"ז בתשרי תשע"ז 10:23
שבושל באותו יום ולזרוק את כל האוכל שנשאר בסוף הארוע (ארגונים כמו "קרן הצדיק" אוספים את האוכל שמיועד לפח לבתי התמחוי).
אבל חברות ה2ייטרינג הם מיעוט שבמיעוט, החלק העיקרי הוא ככל הנראה מה שנזרק מבתים פרטיים ומוסדות ציבוריים.

ארי"ק - ראשי תיבות של שמי.

י"ז בתשרי תשע"ז 10:23

ארי"ק - ראשי תיבות של שמי.

י"ז בתשרי תשע"ז 10:35
(למעט סלטים, נראה לי)

ואסור לו גם לתרום כי מפחדים מתביעות
כ"ג בתשרי תשע"ז 03:41
פעם היה אסור, היום עושים את זה מבוקר, לקחים אוכל שנשאר עדין חם בטמפרטורה מסויימת לחופיות ששומרות חום, ומביאים את זה לבתי תמחוי. ראיתי את זה בבסיס
י"ז בתשרי תשע"ז 10:39
תבדוק כמה אנשים עולים על טיסות של מעל 3 שעות של יום
מפעלי הקייטרינג של שדות התעופה זורקים טונות של אוכל מוכן כל יום עוד במטבח, עוד כמה טונות נזרקים משאריות של כל טיסה (ושוב, אוכל מוכן וראוי למאכל שלא נגעו בו)
י"ז בתשרי תשע"ז 11:57

ארי"ק - ראשי תיבות של שמי.

י"ז בתשרי תשע"ז 13:20

קרוב שלי שמנהל בית תמחוי רוצה לאסוף שאריות כאלו מאולמות וכדומה אבל יש לו הרבה ביקורות של משרד הבריאות...

כ"ד בתשרי תשע"ז 22:51

אחותי התחתנה (בחתונה שניה) באולם קטן וזול.

ולמנות הבשריות השתמשו כנראה במנות שהקפיאו מארוע קודם.

למחרת כמעט לכל האורחים בחתונה היה קלקול קיבה..

חוץ מאלו שלא נגעו בבשר..

כ"ד בתשרי תשע"ז 11:05

שום דבר בטבע לא הולך לאיבוד: "חוק שימור החומר". מאידך, מאוד לא מומלץ להאכיל אנשים במה שנשאר על הצלחת של מישהו אחר בגלל החיידקים [יש סיבה שבאופן טבעי מגעיל אותנו לאכול דברים אכולים למחצה וכאלה שנראים או מריחים לא טוב.]  גם לא מומלץ "לגמור כל מה שנמצא על הצלחת". זה פשוט לא בריא. ברגע ששבעים צריך להפסיק לאכול. סכרת, לחץ דם גבוה, התקף לב ושבץ מוחי הם רק חלק מהצרות שעלולות לבוא על אלה שבאופן קבוע אוכלים יותר מאשר הם מרגישים צורך לאכול.

 

אז מה עושים עם שאריות האוכל? יזמים צריכים לקחת את העניינים בידיים, למחזר ולעשות מזה ביזנס. זה יכול להיות עסק ריווחי ו"על הדרך" לדאוג לכך שנחיה בסביבה נקייה יותר, בריאה יותר ונעימה יותר. אוכל מוכן [ממסעדות ואולמות של שמחות] שאיש עדיין לא נגע בו, אפשר לחלק לבתי תמחוי ולמשפחות עניות.

כ"ג בתשרי תשע"ז 00:24
העלינו פה בעיה באמת רצינית..
עם שהיה רעב ללחם לא יכול להשחית בארץ כל כך הרבה מזון..בואו ננסה להגיע להחלטה יחד מה אפשר לקדם בנושא:
כ"ג בתשרי תשע"ז 00:47

מזעזע אמהות ואבות מכל העדות

כ"ג בתשרי תשע"ז 09:03
שיזרקו שאריות של אוכל מאשר שייתנו למישהו אחר
כ"ג בתשרי תשע"ז 11:45
למה את מעדיפה שיזרקו מאשר שייתנו למישהו אחר??
כ"ד בתשרי תשע"ז 18:16


כ"ג בתשרי תשע"ז 12:46
שבאה עם סלט קטן.
ביקשנו שלא יביאו לנו את הסלט כי אנחנו לא נאכל אותו (הזמנו סלט גדול בנפרד).
בקיצור לא היה אפשרות...המלצרית אמרה שזה חייב לצאת עם המנה. הסברנו לה שזה סתם יזרק וחבל, אבל זה היה הנוהל...
כ"ג בתשרי תשע"ז 13:55
מה היה קורה אם הייתם אורזים את הסלט ולוקחים למחרת בבוקר לעבודה עם לחם?

אולי יעניין אותך