א' באדר תשע"ז 10:45
יש למישהו מתכון טוב ללזניה?
א' באדר תשע"ז 11:37

בישולים - אתר מתכונים מבית אסם

בחיפוש: לזניה ברוטב עגבניות ופטריות...

(לא יודעת למה נותן לי קישור לדף הבית ולא למתכון..)

 

מתכון מעולה!!

אני מוסיפה למתכון הזה עוד שכבה של גבינה צהובה באמצע 

וגם קופסא גבינה לבנה ושמנת חמוצה-מערבבת ומוסיפה בין השכבות כדי שירגיש יותר חלבי....

א' באדר תשע"ז 13:33
אבל בלי פטריות

לצערי בעלי לא אוהב
א' באדר תשע"ז 13:42

מתכון ללזניה חלבית (כתוב לי תבנית בגודל של דף מדפסת):
-מלית גבינה- 
2 קוטג'
2 ביצים
(מערבבים יחד)


-מלית עגבניות-
2 רסק עגבניות קטן
רבע כוס מים
כף שמן
שן שום
אורגנו
(מערבבים הכל יחד)


-עלי לזניה


-גבינה צהובה\גבינה צפתית (יצא מצויין עם גבינה צפתית 5%)

אופן ההכנה:
משמנים תבנית, מניחים שכבה של עלי לזניה, שמים חצי ממלית הקוטג', חצי ממלית העגבניות ((אבל לאט, שלא יתערבב עם הקוטג'), מפזרים גבינה צהובה או גבינה צפתית מפוררת, ושוב אותו הדבר- עלים, קוטג', עגבניות, גבינ"צ

מכניסים לתנור לחום 170 מעלות בערך חצי שעה

יוצא מעט נמוך אבל מאד טעים

א' באדר תשע"ז 13:46
צריך לבשל קודם את העלים?
א' באדר תשע"ז 13:47


א' באדר תשע"ז 13:47
א' באדר תשע"ז 13:48

תספרי אחר כך איך יצא

ב' באדר תשע"ז 19:18
יצא מושלם!!
ב' באדר תשע"ז 20:31

תודה על העדכון

א' באדר תשע"ז 23:28
ושמעתי טיפ - "לשטוף" את עלי הלזניה במין רותחים.
אפשר להכניס לכמה שניות לתוך מים רותחים או לצקת מעליהם מין רותחים.
כי בלי זה לפעמים חלקים מסויימים נותרים קשים.
א' באדר תשע"ז 15:32
תבשלי קודם, ןזה מצויין
א' באדר תשע"ז 16:21
לא מצליחה להעלות תמונה, אבל זה באמת היה טוב!
א' באדר תשע"ז 16:22

 

זה טעם דומה ללזניה

אבל ממש לא אותו דבר לדעתי

 

אנחנו קוראים לזה - בן דוד של הלזניה קורץ

א' באדר תשע"ז 20:06
אינלי כח להקליד הכל סתם(; יש לי מתכון מעולה.. רק תגידי אם כבר הסתדרת או לא
ב' באדר תשע"ז 20:27
ופשוט משטחים שכבה כזה ועושים כרגיל. אפילו ערבבתי קצת עם הרוטב עגבניות, את תנסי, תיראי שזה יוצא טוב
א' באדר תשע"ז 20:34
תכתבי בגוגל: 'לזניה חלבית מתכונים בעשר דקות', מומלצת במיוחד!
א' באדר תשע"ז 23:28
שמנת חמוצה עם רסק עגבניות מערבבת טוב עם תבלינים זעתר אורגנו תבלין פיצה שמה שכבות בדכ שכבה כן שכבה לא גבינצ אפשר גם זיתים ופטריות
ב' באדר תשע"ז 05:02
אין לי מתכון אבל כך אני יכין לזניה ויוצא מצוין אפילו שאין לי כח להשקיע ואני רק מכין כמה דקות וזורק לתנור

דבר ראשון מכינים את הרסק, רסק עגבניות מוסיפים קצת מלח קצת פלפל שחור אבקת שום סוכר ואורגנו, מוסיפים מים אבל שלא יהיה יותר מידי נוזלי (בשביל שיתערבב טוב להוסיף קצת ולערבב ועוד קצת ולערבב ולפחות בהתחלה להשתמש במים חמים) לטעום ולתקן תיבול.
עכשיו שמים שכבה של עלי לזניה על זה שכבה של הרסק ואז שכבה של קוטג (לתבנית בגודל A4 אני משתמש בחצי קופסת קוטג לשכבה) קצת קשה לעשות מהקוטג שכבה יפה לא משנה אפשר גם נקודות נקודות מפוזרות ככה על כל התבנית, עכשיו עוד הפעם עלים, רסק, קוטג, ואז עוד שכבה של עלים ורסק ואז מפזרים גבינה צהובה שיכסה הכל.

זהו בתאבון

אה עוד משהו שכחתי בהתחלה לפני השכבה הראשונה של העלים כדאי לשים טיפה מים או מהרסק כדי שהבעלים יתבשלו באפיה ולא יהיו יבשים מלמטה
ב' באדר תשע"ז 08:44
רוטב את מכינה איך שאת אוהבת, רק הרבה
בקערה אחרת את מערבבת 2 קוטג' ו2 שמנת חמוצה קצת גבנ"צ וקצת מל"פ..
ואז מסדרים שכבה שכבה שמה שחשוב זה שהרוטב יגיע לכל פינה ובלארג'יות(; ומעל את שמה את הגבינות ככה בכל שכבה.. ומלמעלה רוטב ומעליו גבנ"צ.. יוצא מושלם!בהצלחה!
ב' באדר תשע"ז 11:52
גם אנחנו מכינים ככה (שכבה עם רוטב עגבניות ושכבה עם גבינות קוטג׳ ולבנה.. ) אבל חרשנו...מכירים מתכונים אחרים עם לזניה? עם ירקות למשל?
ב' באדר תשע"ז 15:22
לדעתי צריך משהו עם רוטב כדי לרכך את העלים...
ב' באדר תשע"ז 15:57

במקום קוטג' בין השעבות שמים בטטה, חציל, זיתים שהם עבר אנטיפסטי.

אולי יעניין אותך