בישולים - אתר מתכונים מבית אסם
בחיפוש: לזניה ברוטב עגבניות ופטריות...
(לא יודעת למה נותן לי קישור לדף הבית ולא למתכון..)
מתכון מעולה!!
אני מוסיפה למתכון הזה עוד שכבה של גבינה צהובה באמצע
וגם קופסא גבינה לבנה ושמנת חמוצה-מערבבת ומוסיפה בין השכבות כדי שירגיש יותר חלבי....
מתכון ללזניה חלבית (כתוב לי תבנית בגודל של דף מדפסת):
-מלית גבינה-
2 קוטג'
2 ביצים
(מערבבים יחד)
-מלית עגבניות-
2 רסק עגבניות קטן
רבע כוס מים
כף שמן
שן שום
אורגנו
(מערבבים הכל יחד)
-עלי לזניה
-גבינה צהובה\גבינה צפתית (יצא מצויין עם גבינה צפתית 5%)
אופן ההכנה:
משמנים תבנית, מניחים שכבה של עלי לזניה, שמים חצי ממלית הקוטג', חצי ממלית העגבניות ((אבל לאט, שלא יתערבב עם הקוטג'), מפזרים גבינה צהובה או גבינה צפתית מפוררת, ושוב אותו הדבר- עלים, קוטג', עגבניות, גבינ"צ
מכניסים לתנור לחום 170 מעלות בערך חצי שעה
יוצא מעט נמוך אבל מאד טעים
אפשר להכניס לכמה שניות לתוך מים רותחים או לצקת מעליהם מין רותחים.
כי בלי זה לפעמים חלקים מסויימים נותרים קשים.
זה טעם דומה ללזניה
אבל ממש לא אותו דבר לדעתי
אנחנו קוראים לזה - בן דוד של הלזניה
דבר ראשון מכינים את הרסק, רסק עגבניות מוסיפים קצת מלח קצת פלפל שחור אבקת שום סוכר ואורגנו, מוסיפים מים אבל שלא יהיה יותר מידי נוזלי (בשביל שיתערבב טוב להוסיף קצת ולערבב ועוד קצת ולערבב ולפחות בהתחלה להשתמש במים חמים) לטעום ולתקן תיבול.
עכשיו שמים שכבה של עלי לזניה על זה שכבה של הרסק ואז שכבה של קוטג (לתבנית בגודל A4 אני משתמש בחצי קופסת קוטג לשכבה) קצת קשה לעשות מהקוטג שכבה יפה לא משנה אפשר גם נקודות נקודות מפוזרות ככה על כל התבנית, עכשיו עוד הפעם עלים, רסק, קוטג, ואז עוד שכבה של עלים ורסק ואז מפזרים גבינה צהובה שיכסה הכל.
זהו בתאבון
אה עוד משהו שכחתי בהתחלה לפני השכבה הראשונה של העלים כדאי לשים טיפה מים או מהרסק כדי שהבעלים יתבשלו באפיה ולא יהיו יבשים מלמטה
בקערה אחרת את מערבבת 2 קוטג' ו2 שמנת חמוצה קצת גבנ"צ וקצת מל"פ..
ואז מסדרים שכבה שכבה שמה שחשוב זה שהרוטב יגיע לכל פינה ובלארג'יות(; ומעל את שמה את הגבינות ככה בכל שכבה.. ומלמעלה רוטב ומעליו גבנ"צ.. יוצא מושלם!בהצלחה!
במקום קוטג' בין השעבות שמים בטטה, חציל, זיתים שהם עבר אנטיפסטי.