פורום בישול ומתכונים
בהנהלת: ט'
כ"ה באב תשע"ז 13:18
כל-כך, אני שוטף אותו כשהוא מופרד לפני החיתוך וזה מקל
כ"ג באב תשע"ז 22:38
מקלפת רק את הקליפה החומה ואז מתחת לברז חוצה את הבצל לחצי .שוטפת וזהו
כ"ד באב תשע"ז 00:17
שמתי השבוע מסכה כמו של רופאים רק כדי לנסות, ולא ירדה לי טיפת דמעה בכלל! (זה היה בצל גדול וחזק)
לפי מה שהבנתי אנחנו דומעים בגלל הריח החזק
לפי מה שהבנתי אנחנו דומעים בגלל הריח החזק
כ"ד באב תשע"ז 08:42
צריך לקלף ולחתוך לרבע את הבצל... ואני הרבה פעמים כבר בקילוף מסיימת חבילת טישו
כ"ד באב תשע"ז 08:46
נשמע הגיוני מה שאת אומרת..
אבל נתנו פה הרבה רעיונות יצירתיים אחרים
ככה שנראה לי נסתדר גם בלעדיו..
כ"ד באב תשע"ז 11:15
אז פחות שורף בעיניים...
ואני לא חושבת שזה קשור לריח של הבצל אלא לזה שחלקיקים באוויר מגיעים לעיניים נראלי גם בצל בלי ריח יכול לשרוף בעיניים..
חח לא יודעת תעשו ניסוי שווה לבדוק
ואני לא חושבת שזה קשור לריח של הבצל אלא לזה שחלקיקים באוויר מגיעים לעיניים נראלי גם בצל בלי ריח יכול לשרוף בעיניים..
חח לא יודעת תעשו ניסוי שווה לבדוק
כ"ד באב תשע"ז 23:11
שימו לב שלא להגיע לבעיה של "לינת לילה" של הבצל, לחתוך חלק עליון ולא להשאיר אותו בלי שורש.
רק בתוך שקית, כדי שהמקרר לא יקבל ריח בצלי
כ"ד באב תשע"ז 23:59
אחרי כמה דק' של חשיפה לחמצן הוא כבר לא כזה מומלץ לאכילה ואחרי חצי שעה נגיד, מממממש לא. לכן שמים בצל חתוך ליד אדם משתעל, זה סופח אליו את החיידקים מהחולה.
כ"ה באב תשע"ז 11:52
הערה חשובה לאזהרה:
לבצל יש תכונה חשובה, ויש לה יתרון גדול שכדאי לנצל וגם חסרון שכדאי להכיר, הבצל, כאשר הוא נחתך והוא חשוף לאוויר סופח אליו חיידקים שונים. כדי לנצל את היתרון אפשר לשים חצי בצל חתוך במטבח למשל והבצל סופח אליו את החיידקים שבאוויר ואחר כך נזרוק אותו כמובן, זה מצוין כאשר יש מישהו חולה בבית…
לעומת זאת, צריך לשים לב שבגלל התכונה הזו לא מומלץ לאכול בצל שנחתך לפני שעה או שעתיים ולכן מומלץ לחתוך את הבצל סמוך להכנת האוכל. כאשר מכינים את האוכל אז כבר אין בעיה, וניתן לאכול מאכלים עם בצל גם לאחר יום או יומיים אם הם היו סגורים בקופסא במקרר.
לסיכום, זהו ללא ספק אחד הירקות הבריאים ביותר שיש המסייע בשמירה על בריאותינו ולכן כדאי למצוא דרכים לשלב את הבצל בתפריט היומי, ניתן להוסיף בצל לסלט, לתבשילי ירקות, מרקים, סנדוויצ'ים, מטבלים ואפילו ניתן להכין ממנו ריבה.
כ"ד באב תשע"ז 20:41
לא מבינה איך זה עוזר??
אצלי כשאני כבר מדי דומעת אני פותחת את החלון ונושמת עמוק וזה מנקה את הגאז של הבצל מהמערכת מהר. אבל כמובן אי אפשר לעמוד לקלף עם הראש בחלון..
כ"ד באב תשע"ז 13:56
ואומרים שלהדליק נר (רגיל) ליד הבצל כשחותכים
אני שמה את הבצל במקרר וזה פחות שורף בעיניים.
אני שמה את הבצל במקרר וזה פחות שורף בעיניים.
כ"ה באב תשע"ז 19:08
כשאני חותכת בצל אני מקלפת אותו ושמה אותו ל10 דקות רבע שעה במקפיא או שמה במים לא שורף בכלל!!!1
ב' באלול תשע"ז 12:19
כשהוא די רחוק ממני.
ופעם, אני לא אשכח את זה, הייתי בחדר בדלת סגורה לגמרי, ואמא שלי חתכה בצל במטבח שהוא רחוק מהחדר כחמישה מטרים, ואני ממש הרגשתי את העיניים שורפות ודומעות, לא הבנתי למה , יצאתי למטבח וראיתי שאמי חותכת בצל.. הזוי
ופעם, אני לא אשכח את זה, הייתי בחדר בדלת סגורה לגמרי, ואמא שלי חתכה בצל במטבח שהוא רחוק מהחדר כחמישה מטרים, ואני ממש הרגשתי את העיניים שורפות ודומעות, לא הבנתי למה , יצאתי למטבח וראיתי שאמי חותכת בצל.. הזוי