א' בכסלו תשע"ח 22:09

הרבה ישראלים טועים לחשוב שמדובר בהמצאה ישראלית, אבל הקרמבו הומצא בכלל בדנמרק לפני כ-200 שנה.

את העלייה לישראל ביצע לפני כ-40 שנה, ביוזמת מספר קונדיטורים.

את הקרמבו מייצרות בארץ חברות הגלידה שטראוס, פלדמן וריאו. בשטראוס וריאו נצמדים לשם קרמבו ובגלידות פלדמן קוראים לו מנבו. שטראוס מובילה את שוק הקרמבו בישראל ומוכרת מדי שנה 53 מיליון קרמבואים. פלדמן מייצרת יותר מ-20 מיליון, כולל ייצוא לחו"ל.

מדי חורף נמכרים בישראל כ-50 מיליון קרמבואים.

הטעם הפופולארי ביותר של קרמבו הוא וניל, ואחריו מוקה. לאורך השנים נעשו ניסיונות לפתח טעמים שונים כמו תפוז, תות ובננה. מחקרי צרכנים מראים כי אין ממש ביקוש לטעמים חדשים בקרמבו. הישראלים אוהבים את הקרמבו שלהם וניל וקצת מוקה.

עד היום הקרמבואים נעטפים ידנית בסוף פס הייצור. אין מכונה עדינה דיה לעטוף את הממתק העדין הזה, אשר נמעך בקלות. עוטפות הקרמבו כל כך מיומנות שקצב העטיפה שלהן מסחרר – שתי שניות לקרמבו!

מתברר שעד היום לא הומצאה מכונה משוכללת מספיק כדי לעטוף את הקרמבו, ואת הממתק החורפי הזה עוטפות עובדות מיומנות.

קיימות דרכים נוספות לאכול את הקרמבו: אפשר להקפיא אותו ולאכול כממתק קפוא או לחממו כ-15 שניות במיקרוגל. אופציה נוספת היא למעוך אותו ולאכול כתוספת לגלידה - כפי שעושים הדנים, ממציאי הקרמבו.

אם תנסו לקחת איתכם קרמבו במטוס הוא יתכווץ. למה זה קורה? הקרמבו מלא באוויר שיוצא החוצה בגלל הפרשי הלחץ במטוס.
א' בכסלו תשע"ח 22:12

אבל הבשקוויט יותר מהקרם שנמעך והשוקולד שנשברצוחק

א' בכסלו תשע"ח 22:12


אולי יעניין אותך