מבזקי חדשות
  • 9:48

    לראשונה: אירוע ממלכתי משותף לחללי צה"ל וחללי פעולות האיבה

    בפעם הראשונה מאז קום המדינה ייערך השנה אירוע ממלכתי משותף לזכרם של חללי מערכות ישראל וחללי פעולות האיבה. האירוע יתקיים בערב יום הזכרון (יום ראשון, ד' אייר תש"ע, 18.4.2010), ברחבת משכן הכנסת בחסות כנסת ישראל, משרד הביטחון משרד הרווחה והמוסד לביטוח לאומי, הגופים המייצגים את כל הנפגעים. 

    מהכנסת נמסר כי אירוע חשוב זה יכבד את זכרם של הנופלים בשירים שיוקראו על-ידי יושב-ראש הכנסת ראובן (רובי) ריבלין, שר הביטחון אהוד ברק, שר הרווחה יצחק הרצוג ונציגים נוספים, ובביצוע שירים על-ידי אומנים מהשורה הראשונה וביניהם: עידן רייכל, שלומי סרנגה, נורית גלרון, ירדנה ארזי, יוני ריכטר ואחרים. 

    לאירוע יוזמנו הגופים המייצגים את הנופלים, משפחות השכול ואזרחי ישראל כולם. 

    "האירוע ינציח לא רק את השכול והאובדן אלא גם את הסיפור האנושי, הסיפור של הנופל, האדם, החברים, המשפחה, את הסיפור הערכי - אהבת הארץ, הנתינה והמחויבות", נמסר.

    (חזקי עזרא)