יו"ר האופוזציה, ציפי לבני, אמרה הערב בסדנת יובל נאמן למדע טכנולוגיה וביטחון באוניברסיטת תל אביב כי"דווקא מול האיומים בפניהם אנו ניצבים, אנו לא יכולים להרשות לעצמנו מצב שבו הציבור מפסיק להאמין בפוליטיקאים. הפוליטיקאים הם אלה שיקבעו את עתיד ילדינו ונכדינו. האמירה שכולם מושחתים לא נכונה והגיע הזמן שהציבור ישפוט את נבחריו גם לפי השאלה הזו. האמירה שכולם מושחתים היא מפלטו של המושחת".
"לא כולם אותו דבר, יש מושחתים ויש לא. יושרה זה לא עניין שנחמד שיהיה לפוליטיקאים-זה חלק הכרחי מתהליך התיקון שישראל צריכה לעבור. בתהליך התיקון הזה לא צריך לקבוע את הנורמות מחדש- זה קיים בחקיקה. מי שרוצה לקיים את החוק יודע שהוא קיים, מי שלא רוצה לקיים אותו מדבר שאולי צריך לקבוע מחדש. הוא נקבע וצריך היה לקיים אותו וצריך לקיים אותו גם בעתיד".
"זה חלק מתהליך התיקון שאנו צריכים לעבור, וקודם כל בשביל עצמנו. תהליך התיקון יכול להיעשות רק עם הנהגה שלוקחת אחריות-אחריות על כל פעולה ומחדל. אחריות על שלום, אחריות על מלחמה ואחריות על מתן טובות הנאה אם ניתנה. טוב שאנו חיים בתוך אקווריום זכוכית ונשפטים על מעשינו".