"צריך לפעול נגד הדבר הזה (הגרעין האירני) בכל אמצעי. הפיצוצים המסתוריים לא מעידים על תחילת מתקפה, קורים שם כל מיני דברים כבר שנים, אבל לא נכון לדבר על הדברים האלה בטלוויזיה" – כך אומר הערב שר הביטחון אהוד ברק בריאיון לערוץ 2.
בהתייחס לדברים שאמר שר ההגנה האמריקני ליאון פאנטה, אמר ברק כי "אנחנו בשיח רצוף ועמוק עם האמריקנים. אנחנו משוחחים על הנושא האירני בארבע עיניים. גם אנחנו וגם האמריקנים הגענו להסתכלות זהה על תמונת המודיעין יחד עם הבריטים והצרפתים על כוונותיה של אירן. כולנו מסכימים שצריך למצות את הדרך הדיפלומטית מול האירנים ולגרום להם להפסיק את הגרעין דרך הדיפלומטיה".
ברק הדגיש כי "אנחנו הרבה יותר קרובים אחד לשני בהבנה של הגרעין האירני. צריך לזכור שישראל היא ריבון במזרח התיכון ובסופו של דבר ישראל אחראית לביטחונה לקיומה ולעתידה".