היום יום שישי ראש חודש אדר. יום שני של ראש חודש, לא אמרו תחנון בתפילה, והוסיפו בתפילת השחרית את 'ההלל', וכן מוסיפים תפילת 'יעלה ויבוא' בתפילת עמידה ובברכת המזון.
במוסדות חינוך רבים בציבור הדתי והחרדי נהגו היום ללבוש בגדים לבנים משום ראש חודש.
בחודש אדר במיוחד אמרו חכמים שמשנכנס אדר מרבין בשמחה, כיוון שעתה מגיעים ימי הגאולה והישועה שעם ישראל חוגג, פורים בחודש אדר ופסח בחודש ניסן שהם ימי הניסים לעם ישראל. ובחודש זה ישנו מזל שהדברים יהפכו מרע לטוב ומיגון לשמחה.
השבת נקראת 'שבת הפסקה' ביחס לסדר ארבע פרשיות שבחודש אדר, שכן אין מפטירים בה משהו מיוחד אלא את הפטרת פרשת השבוע, אך שבת שאחריה היא 'שבת זכור' השבת שמקדימה את הפורים ובה מפטירין בעניין מצוות זכירת עמלק.
חג הפורים יחול השנה לפרזים ( כמעט כל ערי הארץ מלבד ירושלים) ביום חמישי י"ד אדר, ולמוקפין (ירושלים ועוד), ביום שישי ט"ו באדר,