יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה) הודיע הבוקר (שני) לחברי הוועדה "הורדתי את הצעת החוק של הוועדה בנושא מפעל פרי גליל".
הוא הסביר כי "מנהל מרכז ההשקעות בתמ"ת, חזי צייג, הודיע לי שהממשלה אמורה לקבל החלטה בנוגע לסיוע לפרי גליל באופן חריג. בעלי המפעל, אושיק אפרים הודיע לי שאם המסלול הזה יתקבל הוא יגייס עוד 50 עובדים".
גפני אמר עוד, כי הוא "מעוניין בפתרון ולאו דווקא בחקיקה ולכן אם יש פתרון שיימנע את פיטורי העובדים זה עדיף על חקיקה".
לא כל חברי ועדת הכספים תמימי דעים עם הורדת הצעת החוק מסדר היום. מרכזת האופוזיציה בוועדה, ח"כ רוחמה אברהם-בלילא (קדימה) אמרה כי "אחרי כל הטרטורים שעברו העובדים, איומי פיטורין ואז חזרה לעבודה וחוזר חלילה, אני מצירה על-כך שההצעה לא קודמה לפחות לקריאה טרומית על-מנת להכניס בה שינויים בהמשך, אך תוך קידום הפתרון בחוק".