שרת התרבות והספורט, מירי רגב, התייחסה להחלטת בית הדין של ההתאחדות לכדורגל שהודיעה על הענשת קבוצת בית"ר ירושלים בהפחתת נקודות בשל קריאות גזעניות.
"לקריאות גזעניות והתנהגות אלימה אין מקום במגרשי הספורט וננהג באפס סובלנות כלפי פורעי החוק. יחד עם זאת, לא יכול להיות שקבוצות ספורט ייענשו וישלמו מחיר כבד של הפחתת נקודות וספיגת קנסות בגלל אוהדים פורעי חוק. בעבור האירועים האלה הקמתי את היחידה למלחמה באלימות בספורט והקצתי תקציב גדול שיסייע בטיפול בעבריינות הספורט".
רגב הוסיפה "אני קוראת ליו"ר ההתאחדות לכדורגל עופר עיני ולבית הדין של ההתאחדות לכדורגל, לשקול מחדש את ההחלטה להפחית נקודות לקבוצת בית"ר ירושלים ולהביא לביטולה. כל החלטה מהסוג הזה מבריחה משקיעים מהכדורגל הישראלי ופוגעת בערך הספורטיבי של המשחק. ההכרעה הספורטיבית צריכה להיות על כר הדשא ולא בבית הדין".
מבזקי חדשות
- 13:39
רגב: לשקול מחדש את ההחלטה להפחית נקודות לבית"ר ירושלים