שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון, הגיש תלונה רשמית היום (ש') למועצת הביטחון בעקבות כינוס דיון החירום של המועצה בנושא המצב בעזה במהלך חג הפסח.
דנון כתב למועצה: "כווית ביצעה מחטף, תוך הכרה מלאה בכך שהמשלחת הישראלית, ככל היהודים, חוגגת את חג הפסח. היא דחפה לדיון פתוח של המועצה והזמינה את הפלסטינים לשאת דברים, שהוכנו היטב מראש, בעוד שמנעה מישראל להשתתף בדיון בשל החג."
"החמאס שוב ניצל נשים וילדים כמגנים אנושיים, הלביש ילדים קטנים במדים צבאיים וחימש אותם ברובים. למרות המאמצים הפלסטיניים להציג את האירועים האלימים כ'הפגנות בדרכי שלום', החמאס שלח פעילי טרור חמושים לפעול מתוך אוכלוסייה אזרחית, כאשר כמה מהם נהרגו בזמן שתקפו עמדות ישראליות לאורך הגבול."
נזכיר למועצת הביטחון כי ניצול חוקיים פרודצורוליים כדי לאפשר לצד אחד להציג את דבריו בזמן שהצד השני מנוע מלהגיב מנוגד לערכי האו"ם ופוגע אנושות בעקרונות היסוד של דיון הגון."