ניקולאס ווינטון היה איש עסקים צעיר שבא לבלות חופשת חג בפראג ב-1938. הוא תכנן לעשות סקי ולבלות בבתי הקפה הידועים של פראג ולהנות מן החיים הטובים אלא שראשוני הפליטים שברחו מחבל הסודטים, שנכבש ע"י הגרמנים ונראו ברחובות פראג גרמו לווינטון לשנות את תוכניותיו.



בתחושה של משהו רע שעומד להתרחש באירופה ווינטן החליטו להציל כמה שיותר ילדים, ובעיקר ילדים יהודים.



הוא ניסה לגייס את המוסדות הבריטים, אבל כמו אירופה כולה, הם נשארו אדישים אז החליט לעשות מבצע משלו. הוא רתם למשימה את אימו שבלונדון ואיש מסתורין בשם ברזטי בפראג. הוא ערך רשימות של ילדים יהודים בפראג, שהוריהם הסכימו להעבירם לאנגליה. אחר-כך הוא שב לאנגליה ותר אחרי משפחות אנגליות שהיו מוכנות לקבל את הילדים היהודים מפראג.



על רציף הרכבת בפראג נפרדו ההורים מילדיהם. ביניהם ילדים רכים בני ארבע, חמש וגדולים יותר, אחים ואחיות יחד. ההורים לא ידעו את נפשם מצער האם אי-פעם יראו את ילדיהם שוב.

באנגליה הועברו הילדים למשפחות אנגליות, חלקן נפלאות וחלקן פחות, חלקן יהודיות וחלקן מדתות אחרות ואצלן העבירו הילדים את ילדותם.



לאחר המלחמה, כשניסו הילדים למצוא את משפחותיהם, הם גילו את האמת האיומה, שרוב המשפחות, הושמדו בשואה. "ילדי ניקולאס ווינטן" התפזרו בעולם, כל אחד לדרכו וחלקם עלו ארצה.



ניקולאס ווינטן הוא היום בן 96 והערוץ הראשון בטלוויזיה בחר להביאו לישראל להפגישו עם "ילדיו" – ניצוליו, ולהקרין סרט על מבצע זה – "THE POWER OF GOOD". אתמול נפגש ווינטן עם נשיא המדינה, ואף ביקר במוזיאון "יד ושם".