ארבע רקטות קסאם נפלו לפני זמן קצר באיזור שדרות, מדיווחים ראשוניים של המשטרה וכוחות ההצלה ישנם שישה נפגעים אחד במצב בינוני שלושה במצב קל ושתי פגועות הלם, אחת הרקטות נחתה ליד ביתו של שר הביטחון, עמיר פרץ. 

סרטון מהאירוע בשדרות

הרקטות נורו מאזור בית להיא. גורמי בטחון מסרו לכתבנו כי מתחילת השבוע נורו 106 רקטות קסאם, וכי למרות הצהרות החמאס הבוקר כי ינצור אישו ולא יירו רקטות נמשכת הלחימה במקום. הגורם הוסיף כי בידי הפלשתינים אמצעי יצור ופיתוח קטיושות וכי צו הניח על שולחנו של שר הביטחון תכנית מקפת לפעולה באזור. רק הבוקר אמר ראש השב"כ, יובל דיסקין כי במידה ותימשך הלחימה וירי הקסאמים תהיא תגובתו של צה"ל קשה ביותר.



בשעת ביקור חברי סיעת האיחוד הלאומי במאהל שובתי הרעב בשדרות נשמעו בעוצמה רבה 2 נפילות של רקטות קסאם באזור המאהל. שניים משובתי הרעב התעלפו וטופלו במקום.



ח"כ אריה אלדד טיפל בשני שובתי רעב שהתעלפו באוהל המחאה וסיפר לערוץ 7 "ישבנו באוהל בדיוק שנציג השובתים הקריא הצהרה בה השובתים מודיעים כי אינם מתכוונים להפסיק את שביתת הרעב על אף הצהרותיו של שר הבטחון, לפתע שמענו בומים חזקים". אלדד אמר "אם ראש הממשלה ושר הבטחון אינם מסוגלים להביא לפתרון הבעיה ולסוף ההתקפות על תושבי שדרות שכבר 'מפורקים' מהקאסמים, עליהם ללכת הבייתה", אמר. לשאלת כתבנו מה על צה"ל לעשות, אמר אלדד "צה"ל צריך לפעול, הדבר נבחן במבחן התוצאה, אני לא יועץ בטחוני ואני לא נושא באחריות הבטחונית על אזרחי ישראל ולכן תפקידו של הדרג המדיני והבטחוני להביא להפסקת ההתקפות על תושבי שדרות".



ח"כ צבי הנדל, מן האיחוד הלאומי-מפד"ל היה במאהל שובתי הרעב בשעה שנשמעו שם התפוצצויות הקסאמים. "היתה שם פאניקה, אנשים נכנסו ללחץ וטיפלנו בשני האנשים שהתעלפו. הילדים צעקו והיית צריך לחבק אותם, ללטף אותם, להרגיע אותם ולהביא להם כוס מים. זו סיטואציה של אנשים הנמצאים בלחץ אטומי ואני עוד לא ראיתי מצב כזה של אנשים כל כך לחוצים", אמר והסביר כי הלחץ הנפשי של תושבי שדרות נובע מההפגשות הצפופות ו במהלך הימים האחרונים.



"הפחד הוא איום, הם רואים את המוות בעיניים ומיד אחרי כל פיצוץ מרימים טלפונים מיד לראות איפה האשה, איפה הילדים, איפה הבעל, איפה הילדה", אמר הנדל.



"אין דבר כזה שמדינה יכולה להרשות לעצמה שאזרחים שלה באחת מעריה יהיו תחת הפגזה ומספרים להם סיפורים על איפוק ומסרים המועברים דרך התקשורת. אם זו לא היתה המדינה שלי הייתי צוחק על זה אבל זו המדינה שלי והתושבים הללו הם אחי", אמר הנדל והוסיף כי מדינת ישראל הגיעה לשפל המדרגה ברפיסות ובחוסר חוט שדרה של המנהיגות.



להאזנה לראיון



הג'יהאד האיסלאמי וגדודי חללי אל-אקצה של הפתח קיבלו עליהם את האחריות לירי טילי הקסאם לעבר שדרות. "זו נקמה על הריגת 11 פלסטינים בתקיפת חיל האוויר בעזה", נכתב בהודעתם.