ההפצצה מעל משרדי ראש הממשלה הפלשתיני הנייה היא מעשה חיובי אומר המזרחן ד"ר יצחק אסקוף בראיון לערוץ 7. זאת למרות הטרוניות שנשמעו בעולם כלפי ישראל לפיהן היא פוגעת ב"אדם פוליטי וראש ממשלה".



ההפצצה מהווה איתות להנייה כי אמנם היום הוא חובש "כובע" מדיני אבל יש לו כובע נוסף. זאת יש להזכיר לעולם וגם להנייה, כי לחמאס אין שני כובעים מדיני וצבאי, אלא מדובר בארגון טרור. כך רואים אותם בעולם וכך יש לנהוג בארגון זה. "צריך לדבר עם החמאס בשפה שהוא מבין. העולם מבין זאת וגם ישראל צריכה לדעת שאין דרך אחרת". על ידי הפצצת המשרדים ישראל מאותתת לחמאס כי היא יכולה להגיע לכל אחד ואחד וגם מזכירה להנייה כי כראש ממשלה הוא נדרש לבצע.



על טענות לפיהן להנייה אין שליטה על הזרוע הצבאית של הארגון אומר אסקוף כי "הנייה משחק תפקיד, כאילו אין לו מה לומר. הוא מעמיד פנים שאין לו כביכול שליטה על ראש הזרוע הצבאית אחמד ג'עבר, שירד למחתרת מאז הפעולה לפני כשבוע. למעשה, להנייה יש קשר עם ראש החמאס בסוריה חאלד משעל וגם עם ראש הזרוע הצבאית של החמאס ג'עבר". יתירה מכך, אומר אסקוב, לחמאס יש זרוע צבאית אחת וכל השמות והכינויים הם למעשה 'מסיכות' של אותה זרוע. אסקוב מזכיר את דברי שר הבטחון פרץ: "נשף המסיכות חלף וצריך להסיר מהחמאס את המסיכות".

להאזנה לחץ כאן