אנשי צד"ל שננטשו בשנת 2000 על ידי ישראל, דרוזים, תושבי הצפון, ובהם לוחמים ועולים חדשים מחבר המדינות חוברים לעצרת המחאה שתתקיים הערב בכיכר רבין בתל אביב תחת הסיסמא: 'קחו אחריות אישית - נכשלתם תתפטרו'. זוהי העצרת המחאה החמישית בכיכר רבין של פורום "אחריות אישית".



אנשי צד"ל מסרו לפורום 'אחריות אישית' כי הם רצו לסייע לצה"ל בלחימה ואף במסירת מידע מודיעיני אשר הגיע אליהם לעיתים בזמן אמת מכפרי דרום לבנון, אולם בצה"ל לא התייחסו לעניין.



מפורום "אחריות אישית" נמסר כי הם מביעים פליאה על הודעת התנועה לאיכות השלטון שבמידה וראש הממשלה יגיע לנאום בעצרת שהם עורכים בשבת, הם ימתנו את המאבק נגדו ויפסיקו את שביתת הרעב. "לא ברורה לנו מטרתם. לא נראה לנו שהמאבק תלוי בנאומו של אולמרט, ולא נראה לנו שהמחדלים מסתיימים אחרי נאום אחד".

קרנית גולדסוור, רעייתו של החייל החטוף, העושה את הימים האחרונים בארה"ב, אומרת הבוקר כי תחושת המשפחות היא כי הקהילה הבנלאומית עושה רבות למען העם הלבנוני, אך ישראל לא מקבל כל תמורה ואפילו לא אות חיים.

ראש הממשלה אהוד אולמרט יפגש בצהרים בתל אביב עם בני משפחותיהם של החיילים החטופים, אהוד גולדווסר ואלדד רגב. המשפחות הודיעו כי ידרשו שהסגר הימי והאווירי על לבנון לא יוסר עד לקבלת אות חיים מבניהם, כפי שהבטיח להם אולמרט בפגישתו הקודמת עמם.