ניצב בדימוס ח"כ יצחק אהרונוביץ' טוען כי מנסיונו בסוגיות דומות בעבר, יש לשקול בכובד ראש את העתקתו של המצעד מירושלים לעיר אחרת.
"כאשר עומדים זה כנגד זה חופש הביטוי אל מול חיי אדם, חיי אדם עדיפים. על כן, יש לשקול את העתקתו של המצעד לעיר אחרת ולקיימו שם", אומר ח"כ אהרונוביץ'.
היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, נפגשים בשעה זו עם בכירים במשטרה כדי לדון בחוקיותה של ההחלטה, למנוע את קיום מצעד התועבה. בכירים במשטרה צפויים לומר ליועץ המשפטי ולבכירים בפרקליטות, כי עם מצבת כוח האדם הנוכחי אי אפשר יהיה לקיים את המצעד.
בית המשפט העליון יקיים מחר בשעה 10.30 דיון בעתירה נגד קיום מצעד התועבה, כך מוסרת כתבתנו רותי אברהם. מדובר בעתירה שהגיש יהודה משי זהב נגד מפקד מחוז ירושלים ניצב אילן פרנקו.
קצין בכיר במחוז ירושלים, שביקש להישאר בעילום שם, אמר לערוץ 7 , כי יש חשש גדול נוכח האלימות הצפויה אם יתקיים המצעד ביום שישי. "נכון שזו החלטה של בג"ץ ועלינו לכבד אותה, אך בירושלים המצב נפיץ מאוד וראינו בשבוע האחרון את מחאת החרדים, המצעד הזה ברחובות ירושלים מיותר, ירושלים זה סמל העם היהודי ומקום קדוש לשלוש הדתות, אני לא מצליח להבין מה המטרה של הארגונים לעשות מצעד דווקא בבירה ולדעתי מדובר כאן ברצון להרגיז ובפרובוקציה מיותרת", אמר.
אתמול נאלצה המשטרה להתמודד עם הפרות סדר בשכונות רבות בירושלים, גבעת שאול, הר נוף, שמואל הנביא, בית וגן ועוד. גם ברחובות בני ברק נערכו הפגנות, מאות מפגינים הבעירו צמיגים.
פייגלין: האחריות לאלימות במצעד מוטלת על שופטי בג"ץ
תנועת מנהיגות יהודית ברשות משה פייגלין קוראת לציבור היהודי להצטרף למאבק כנגד מצעד התועבה. ממנהיגות יהודית נמסר כי הם מביעים הערכה עמוקה לציבור החרדי הנאבק ללא פשרות על עצם קיומנו כציבור יהודי בארץ ישראל ובירושלים.
עוד נמסר כי "מצעד התועבה בעיר הקודש לא נועד לשמור על זכויות הפרט שלהם, אלא לקבע את תרבות סדום כנורמה ישראלית". אנו קוראים לרוב היהודי השפוי להצטרף בהמוניו למאבק הקיומי הזה". לדבריהם, "האלימות הנה תוצאה ישירה של החלטת שופטי בג"ץ הנוהגים באטימות לערכי האומה ולרגשות העם. האחריות לתוצאות מוטלת עליהם בלבד".