במכתב ששלח ח"כ עתניאל שנלר (קדימה) לשר הביטחון הוא חושף כי השר הורה להקפיא את הכספים שמיועדים לישיבות ההסדר ממשרד הביטחון, במכתב שנלר מכנה את המהלך "מלחמה על הציבור הציונות הדתית", המדובר בסכום של 34 מיליון ₪ שמיועדים לישיבות ההסדר ממשרד הביטחון.



במכתב כותב שנלר כי "הובא לידיעתי כי בחוק התקציב לשנת 2006 אושרו התקציבים הייעודיים לישיבות ההסדר ולמכינות הקדם צבאיות... החלק האמור להגיע באמצעות משרד החינוך- הועבר, ואילו הכספים הייעודיים האמורים לעבור דרך תקציב משרד הביטחון הוקפאו בהוראתך".



"בחודשים אלה, חודשים שאחרי ההתנתקות, ובסמיכות למלחמה בלבנון- מלחמה בה מסרו נפשם רבים מחיילי ולוחמי הציונות הדתית, בוגרי ישיבות ההסדר והמכינות הקדם צבאיות, לא סביר כי שר ביטחון כלשהו יכריז מלחמה על ציבור חשוב ומסור זה. עיכוב בהעברת הכסף מאז סוכות- מתפרשת כעימות מכוון, הנובע מהשקפת עולמו הפוליטית של השר. כולי תקווה כי אין אמת בפרשנות כאמור וכי רק עיכובים בירוקרטים מנעו את העברת הכסף עד היום".



שנלר מוסיף כי "אינני מעלה על דעתי כי השר יעצור את כספי ישיבת ההסדר בשדרות, המהווה את אחד ממוקדי החוסן החברתי של עירו, וכמובן אינני סבור כי שר הביטחון ימנע או יפגע במסלול ישיבות ההסדר, המשלב לימוד בישיבה ושירות בצבא",



"אני מצפה כי כל שר ביטחון יעשה מאמץ ניכר על מנת להגדיל, להרחיב ולהאדיר את מסגרות המכינות הקדם צבאיות שניתן לראות בהן כחלק מ"בניין הכוח" של צה"ל".